۱۳۹۲-۹-۲۷، ۱۱:۵۳ عصر
پیاز یکی از پرکاربردترین مواد اولیه در آشپزی است. پیاز سفید خوش طعمتر از پیاز قرمز است اما برخی مزه شیرینتر پیاز قرمز را ترجیح میدهند.
دستورالعملهای زیادی برای پوست کندن پیاز وجود دارد. اینکه چگونه پیاز را پوست بکنید که اشکتان را در نیاورد. از اینکه کبریت لای دندانهایتان بگذارید تا اینکه پیاز را در آب پوست بکنید.
اما با همه این ترفندها اگر در هنگام پوست کندن پیاز اشک نریختید، در مرحله ریز کردن اشکتان درمیآید. پس از همان اول بگذارید اشک از چشمهایتان سرازیر شود. برای سلامتی چشمتان خوب است.
خرد کردن پیاز انواع زیادی دارد: نگینی، حقهای، ریز شده معمولی. بسته به اینکه چه میخواهید بپزید، میتوانید یکی از این انوع را انتخاب کنید.
برای نگینی خرد کردن پیاز بهترین روش این است که یک بار پیاز را از وسط (از ارتفاع) به دونیم کنید. آنگاه هر قطعه را روی تخته بخوابانید، سر و ته پیاز را بزنید، برشهای عمودی در هر نیمه ایجاد کنید. (به طور متوسط چهار تا شش برش کافی است.) سپس برشهای عرضی هم اندازه بزنید.
در روش حلقهای پیاز درسته را روی تخته قرار دهید و از عرض برش بزنید. روش معمولی تنها در اندازه قطعات پیاز با روش نگینی فرق دارد. استفاده از محصولی به نام نایسر دایسر هم می تواند کمک زیادی در خرد کردن پیاز به شما بکند.
برای رنده کردن پیاز هم بهتر است این توصیه را به کار ببندید: بهتر است انتهای پیاز را نزنید چون باعث میشود هنگام رنده کردن لایههای پیاز از هم جدا شود.
چرا با خرد کردن پیاز اشک میریزیم
وقتی شما پیاز را پوست کنده و قاچ می کنید ، سلول های پیاز را پاره می کنید و آنزیم هایی که گازی به نام «پروپانتیل سولفکسید» تو لید می کنند آزاد می شوند.
وقتی این گاز به چشمان شما می رسد (یا حتی به بینی شما) ، اشک از چشمهایتان جاری می شود و اسید سولفوریک بسیار رقیقی تولید می شود و چشمتان را می سوزاند. در این هنگام مغز به چشم دستور می دهد که اشک بیشتری تولید شود و چشم شما قرمز و متورم می شود. هرچه بیشتر پیاز خرد کنید گاز بیشتری تولید شده و شما بیشتر اشک می ریزید.
برای جلوگیری از سوزش چشمانتان بهتر است قبل از اینکه پیاز را خرد کنید ، آن را داخل فریزر قرار دهید. دمای سرد روند آزاد شدن آنزیم ها را کند می کند ، بنابراین در سوزش و اشک ریختن چشمانتان تاخیر ایجاد می کند.
دستورالعملهای زیادی برای پوست کندن پیاز وجود دارد. اینکه چگونه پیاز را پوست بکنید که اشکتان را در نیاورد. از اینکه کبریت لای دندانهایتان بگذارید تا اینکه پیاز را در آب پوست بکنید.
اما با همه این ترفندها اگر در هنگام پوست کندن پیاز اشک نریختید، در مرحله ریز کردن اشکتان درمیآید. پس از همان اول بگذارید اشک از چشمهایتان سرازیر شود. برای سلامتی چشمتان خوب است.
خرد کردن پیاز انواع زیادی دارد: نگینی، حقهای، ریز شده معمولی. بسته به اینکه چه میخواهید بپزید، میتوانید یکی از این انوع را انتخاب کنید.
برای نگینی خرد کردن پیاز بهترین روش این است که یک بار پیاز را از وسط (از ارتفاع) به دونیم کنید. آنگاه هر قطعه را روی تخته بخوابانید، سر و ته پیاز را بزنید، برشهای عمودی در هر نیمه ایجاد کنید. (به طور متوسط چهار تا شش برش کافی است.) سپس برشهای عرضی هم اندازه بزنید.
در روش حلقهای پیاز درسته را روی تخته قرار دهید و از عرض برش بزنید. روش معمولی تنها در اندازه قطعات پیاز با روش نگینی فرق دارد. استفاده از محصولی به نام نایسر دایسر هم می تواند کمک زیادی در خرد کردن پیاز به شما بکند.
برای رنده کردن پیاز هم بهتر است این توصیه را به کار ببندید: بهتر است انتهای پیاز را نزنید چون باعث میشود هنگام رنده کردن لایههای پیاز از هم جدا شود.
چرا با خرد کردن پیاز اشک میریزیم
وقتی شما پیاز را پوست کنده و قاچ می کنید ، سلول های پیاز را پاره می کنید و آنزیم هایی که گازی به نام «پروپانتیل سولفکسید» تو لید می کنند آزاد می شوند.
وقتی این گاز به چشمان شما می رسد (یا حتی به بینی شما) ، اشک از چشمهایتان جاری می شود و اسید سولفوریک بسیار رقیقی تولید می شود و چشمتان را می سوزاند. در این هنگام مغز به چشم دستور می دهد که اشک بیشتری تولید شود و چشم شما قرمز و متورم می شود. هرچه بیشتر پیاز خرد کنید گاز بیشتری تولید شده و شما بیشتر اشک می ریزید.
برای جلوگیری از سوزش چشمانتان بهتر است قبل از اینکه پیاز را خرد کنید ، آن را داخل فریزر قرار دهید. دمای سرد روند آزاد شدن آنزیم ها را کند می کند ، بنابراین در سوزش و اشک ریختن چشمانتان تاخیر ایجاد می کند.