مشاوره خانواده آنلاین رایگان عطاملک

نسخه‌ی کامل: چگونه سرعت رایانه را افزایش دهیم؟
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
Customize appearance
آشنایی با چگونگی استفاده ی ویندوز و سایر سیستم عامل ها از چند هسته در پردازنده
وجود چند هسته در پردازنده، تا حدی به افزایش سرعت انجام وظایف و فعالیت های پردازشی کمک می کند؛ اما سیستم ها چگونه هسته های گوناگون را به کار می گیرند؟
پردازنده های چندهسته ای از چندین سال پیش در انواع کامپیوترهای شخصی دیده می شوند و بهره برداری از آن ها، موجب افزایش سرعت و کارایی سیستم ها شده است. به عنوان کاربر دنیای فناوری شاید این سؤال ها برایتان مطرح شده باشد: ویندوز یا دیگر سیستم عامل ها چگونه از قابلیت پردازنده های چندهسته ای استفاده می کنند؟ وقتی کاربرد چند هسته جزو خصوصیات سخت افزاری محسوب می شود، هسته ها چگونه اجرای اپلیکیشن ها را اولویت دهی و بین خود تقسیم می کنند؟ می توان اپلیکیشن ها و سیستم عامل را به گونه ای پیکربندی کرد که استفاده ی بهتر و بیشتری از هسته های بیشتر داشته باشند؟ در ادامه ی این مطلب تا حدودی به این پرسش ها پاسخ می دهیم.
زمانی که کامپیوتر خود را روشن می کنید و پیش از اجرای سیستم عامل، پردازنده ی اصلی و مادربرد باهم ارتباط برقرار می کنند (اصطلاح Handshake). پردازنده ی مرکزی اطلاعات مشخصی درباره ی خصوصیات عملیاتی خود به مادربرد و بخش UEFI می فرستد. بخش مذکور از اطلاعات دریافت شده برای راه اندازی اولیه ی مادربرد و بوت کردن سیستم استفاده می کند.
پیش از اجرای سیستم عامل، پردازنده و مادربرد اطلاعاتی را برای تنظیمات ابتدایی رد و بدل می کنند
در علوم کامپیوتر، رشته (Thread) به کوچک ترین واحد اجرایی می گوییند که سیستم برنامه ریز سیستم عامل اجرا می کند. برای درک بهتر، رشته را می توان با مرحله ای در خط مونتاژ شبیه دانست. یک سطح بالاتر از رشته، فرایند (Process) قرار دارد. فرایندها برنامه های کامپیوتری هستند که در یک یا چند رشته اجرا می شوند. در مثال خط تولید، فرایند را می توان کل مراحل تولید هر محصول دانست که رشته هریک از وظایف در آن مراحل تولیدی است.
تا اینجا می دانیم پردازنده ها تنها می توانند در هر لحظه، یک رشته را اجرا کنند. هر فرایند نیز حداقل به یک رشته نیاز دارد. اکنون این سؤال ایجاد می شود: چگونه کارایی و قدرت کامپیوتر را افزایش دهیم؟ پاسخ در افزایش سرعت کلاک پردازنده نهفته است. قانون مقیاس دهی دنارد از دهه ها پیش به عنوان راهکار عملی افزایش سرعت و کارایی در پردازنده ها شناخته می شد. اگرچه قانون مور مشخص کرد می توان ترانزیستورهای بیشتری با گذشت زمان در فضاهای کوچک تر جانمایی کرد، قانون دنارد بود که باعث دستیابی به سرعت  کلاک  بیشتر در ولتاژ مصرفی کمتر شد.
اگر کامپیوتری بتواند با سرعت مناسبی وظایف خود را انجام دهد، ضعف احتمالی آن در مدیریت بیش از یک رشته، آن چنان مشکل زا نخواهد بود. البته همه می دانیم وظایف پردازشی در جهان وجود دارند که حل کردن آن ها در کامپیوتر کلاسیک به زمانی حتی بیش از زمان حیات جهان هستی نیاز دارد. به جز آن موارد خاص، کامپیوترهای سریع در حل کردن سایر وظایف مشکل خاصی ندارند؛ وظایفی که کم هم نیستند.
با سریع تر شدن کامپیوترها، توسعه دهنده ها به مرور نرم افزارهای پیچیده تری تولید کردند. همین روند نیاز به پردازش در چند رشته را افزایش داد. در ساده ترین شیوه ی پردازش چندرشته ای (موسوم به Coarse-Grained)، سیستم عامل به جای منتظر ماندن برای نتیجه ی یک حساب در یک رشته، از رشته ای دیگر برای انجام وظیفه استفاده می کند. چنین روندی در دهه ی ۱۹۸۰ مرسوم شد که کلاک CPU و RAM در حال جداسازی از یکدیگر بود. در آن دوران، سرعت حافظه و پهنای باند آن، هر دو با سرعتی بسیار آهسته تر از سرعت کلاک پردازنده رشد می کردند. تولد حافظه ی کش به این معنا بود که پردازنده ها می توانند مجموعه های کوچک دستورالعمل را برای انجام حساب سریع و کوتاه، نزد خود نگه دارند. همچنین، پردازش چندرشته ای مطمئن می شد پردازنده ها همیشه وظیفه ای برای انجام دادن داشته باشند.
توسعه و انتشار نرم افزارهای پیچیده تر، نیاز به پردازنده های چندهسته ای را به وجود آورد
فراموش نکنید توضیحات مذکور همگی پردازش در پردازنده ی تک هسته ای را شرح می دهند. امروزه، اصطلاح های چندرشته ای و چندپردازشی اغلب با معنای مشترکی به کار می روند. البته چنین معنای مشترکی همیشه استفاده نمی شود و دو مفهوم جدا به  نام های Symmetric Multiprocessing و Symmetric Multithreading داشتیم که در ادامه هر کدام را شرح می دهیم.
SMT: پردازنده می تواند هم زمان بیش از یک رشته را اجرا کند. این فرایند با برنامه ریزی رشته ی دوم به صورتی انجام می شود که رشته ی مذکور بتواند از واحدهای اجرایی خالی استفاده کند که رشته ی اول اشغال نکرده است. اینتل فناوری مذکور را به نام Hyper-Threading می شناسد و AMD همان نام SMT را استفاده می کند. درحال حاضر، هر دو تیم آبی و قرمز از SMT برای افزایش کارایی پردازنده استفاده می کنند و روند استراتژیک خاص خود را برای پیاده سازی فناوری داشتند و آن را در محصولات خاصی ارائه می کردند. امروزه، اکثر محصولات از اینتل و AMD به قابلیت SMT مجهز هستند. پیاده سازی SMT در محصولات مصرف کننده، یعنی پردازنده های با تعداد دوبرابر رشته نسبت به هسته ها داریم (مثلا پردازنده  ای با هشت هسته و شانزده رشته ی پردازشی).
SMP: پردازنده بیش از یک هسته ی پردازشی دارد یا از مادربردی چندسوکتی استفاده می کند. هر هسته ی پردازشی، تنها یک رشته را اجرا می کند؛ درنتیجه تعداد رشته هایی که در هر چرخه ی کلاک اجرا می شوند، به تعداد هسته های شما محدود خواهد بود؛ مثلا پردازنده های هشت هسته ای با هشت رشته ی پردازشی.
فرایندهای چندرشته ای در مفاهیم تک هسته ای به این معنا بود که پردازنده ی شما با چه سرعتی می تواند بین رشته ها جابه جا شود نه اینکه پردازنده ی شما می تواند بیش از یک رشته را در آن واحد اجرا کند یا خیر.
بهینه سازی جریان کاری و نقش سیستم عامل
پردازنده های مدرن حتی آن هایی که بیست سال پیش با معماری x86 ساخته شدند، مفهومی به نام Out of Order Execution یا OoOE را به کار می گیرند. تمامی هسته های پردازنده ی مدرن و قدرتمند، همچون هسته های big در معماری big.LITTLE پردازنده های گوشی هوشمند، طراحی OoOE دارند. این پردازنده ها دستور العمل های دریافتی را به صورت آنی در ساختار جدید مرتب می کنند تا اجرای آن ها بهینه سازی شود.
پردازنده ی مرکزی کدی را اجرا می کند که از سمت سیستم عامل ارسال شده است؛ اما سیستم عامل نقشی در اجرای دستورالعمل ها ندارد. وظیفه ی مذکور به صورت داخلی در پردازنده مدیریت می شود. پردازنده های مدرن x86 هر دو از بازتنظیم ترتیب دستورالعمل های دریافتی استفاده و دستورالعمل های x86 را به فعالیت های کوچک تر سبک RISC تبدیل می کنند. اختراع OoOE باعث شد مهندسان بتوانند بدون وابستگی به توسعه دهندگان برای نوشتن کد عالی و بهینه، بهره وری مناسب و مشخصی در پردازنده ها تضمین کنند. اجازه دادن به پردازنده ی مرکزی برای مرتب کردن مجدد دستورالعمل ها، حتی در مفهوم تک هسته ای هم به افزایش بهره وری سیستم چندرشته ای هم می انجامد. فراموش نکنید پردازنده ی مرکزی همیشه درحال جابه جا شدن بین وظایف است؛ حتی اگر شما متوجه آن نشوید.
پردازنده ی مرکزی با وجود تمام قابلیت هایی که در سطح مهندسی دریافت می کند، نقشی در برنامه ریزی خودش ایفا نمی کند و سیستم عامل این وظیفه را برعهده دارد. ظهور پردازنده های چندرشته ای نیز این مفهوم و ترتیب را تغییر نداد. وقتی اولین برد دوپردازنده ای مخصوص مصرف کننده (ABIT BP6) معرفی شد، علاقه مندان به پردازش های چندرشته ای مجبور شدند از ویندوز NT یا ویندوز ۲۰۰۰ استفاده کنند. خانواده ی Win9X از پردازش چندهسته ای پشتیبانی نمی کرد.
پشتیبانی از اجرای فرایندها در چند هسته ی پردازنده به قابلیت هایی اساسی در سیستم عامل نیاز دارد. سیستم عامل باید بتواند تمامی وظایف قبلی شامل مدیریت حافظه و تخصیص منابع را انجام دهد که از اختلال در سیستم عامل به دست اپلیکیشن ها جلوگیری می کرد. در این میان، وظیفه ای جدید هم به آن اضافه می شود تا هسته های پردازنده را از ایجاد اختلال در فرایندهای یکدیگر منع کند.
پردازنده های چندهسته ای مدرن لزوما به «واحد برنامه ریز مرجع» مجهز نیستند؛ واحدی که بتواند وظیفه ها را بین هسته ها تقسیم یا به نوعی جریان کاری توزیع کند. درنتیجه چنین وظیفه ای را سیستم عامل برعهده دارد.
می توان ویندوز را با هدف بهره برداری بهتر از هسته ها پیکربندی کرد؟
به طور کلی، پاسخ به این پرسش منفی است. البته برخی اوقات برای بهره برداری از قابلیت  های جدید پردازنده ای چندهسته ای، به به روزرسانی ویندوز نیاز است؛ اما چنین پیکربندی هایی در داخل مایکروسافت انجام می شود و کاربر نهایی نقشی در بهینه سازی ها ایفا نمی کند. درنهایت، استثنا های بسیار محدودی وجود دارد که بررسی آن ها خالی از لطف نیست.
پردازنده  AMD 2990WX به نوعی استثنایی برای قانون مذکور محسوب می شود. این پردازنده عملکردی تقریبا ضعیف در ویندوز دارد؛ چون مایکروسافت وجود بیش از یک نود NUMA را در پردازنده تفسیر نمی کند و درنتیجه، از تمامی منابع 2990WX استفاده نمی شود. در برخی موارد، راهکارهایی برای بهبود کارایی این پردازنده در ویندوز وجود دارد که به پیکربندی های دستی نیاز دارد. البته همه ی کارشناسان این تغییرات دستی در رشته های پردازشی را تأیید نمی کنند و آن ها استفاده از لینوکس را برای پردازنده ی مذکور پیشنهاد می دهند.
پردازنده ی 3990X استثنای بزرگ تری در قانون تغییر پیکربندی برای بهره وری بیشتر است. ویندوز ۱۰ گروه های پردازنده را به ۶۴ رشته محدود می کند؛ درنتیجه، نمی توانید بیش از ۵۰ درصد از منابع اجرایی 3990X را به جریان کاری واحد اختصاص دهید؛ مگر اینکه اپلیکیشن مدنظر از برنامه ریز اختصاصی استفاده کند. به دلیل همین محدودیت ها، 3990X برای اکثر اپلیکیشن ها پیشنهاد نمی شود و تنها در ابزارهای رندر و دیگر اپلیکیشن های حرفه ای کاربرد دارد که از برنامه ریز اختصاصی بهره می برد.
مثال های یادشده نشان داد تغییر دستی پیکربندی برای افزایش کارایی سیستم عامل در پردازنده های چندهسته ای، به پردازنده هایی محدود می شود که از بیشترین تعداد هسته برخوردار است. در حالت دیگر، کاربر امکان تغییر و بهینه سازی چندان زیادی نخواهد داشت؛ البته چنین محدودیتی به نفع خود کاربر هم تمام می شود. کاربر نهایی نباید نگران اختصاص دادن رشته های پردازشی با هدف به حداکثر رساندن کارایی در پردازنده باشد؛ چون پیکربندی بهینه براساس وظایفی که پردازنده در لحظه انجام می دهد، به صورت خودکار پیاده سازی می شود. درنهایت، پیشرفت های آتی در دنیای کامپیوتر همگی به این سمت پیش می روند که هماهنگی پردازنده و سیستم عامل به حداکثر برسد و اولویت دهی به وظایف سریع تر انجام شود.
منبع: زومیت.
درباره شرکت پکتوس
پکتوس: به صورت اختصاری، مخفف ( پشتیبانی، کیفیت، تحقیقات و ساخت ) است. شركت دانش بنیان پكتوس، اولين توليد كننده تجهيزات کامپیوتری (سخت افزار و نرم افزار) ويژه نابينايان در تاریخ 22 مرداد سال 1370 توسط جمعي از فارغ التحصيلان دانشگاه صنعتي شريف تأسيس شد و از بدو تأسيس تا کنون که در سال جاری وارد بیست و هشتمین سال فعالیت خود شده است، در زمينه توليد تجهيزات كامپيوتري و الكترونيكي ويژه نابينايان و کمبینایان فعال بوده است. در سال های اخیر، این شرکت علاوه بر فعالیت در زمینه تولید تجهیزات توانبخشی ویژه نابینایان، برنامه هایی را نیز در جهت دسترس پذیر کردن خدمات اجتماعی برای این قشر عملیاتی کرده است. از زمان تأسیس شرکت پکتوس سه سال گذشت تا اولین محصول این شرکت برای نابینایان عرضه شد. اولين كامپيوتر براي نابينايان در ايران در سال 1373 به نام كامپيوتر گوياي اميد ساخته شد. اين كامپيوتر با خروجی صوتی تك حرف خوان فارسی، انگليسي و عربي با هدف تسهيل امر خواندن، نوشتن و تصحيح كتب بريل ساخته شد. از آنجایی که تا آن سال هنوز هیچ یک از افراد با آسیب بینایی تجربه کار کردن مستقل با سیستم های رایانه ای را نداشتند، لزوم آموزش کامپیوتر به آنها بسیار ضروری بود. در همین راستا در سال 1374، اولين دوره آموزش كامپيوتر به نابینایان، در مجتمع خدمات بهزيستي نابينايان کشور رودکی و براي كارشناسان بهزیستی سراسر استان های کشور برگزار شد. پس از برگزاری موفقیت آمیز این دوره ها، کلاس های آموزش کامپیوتر به افراد نابینا و کمبینا نیز در مؤسسه رودکی از سال 1374 آغاز شد و این امر برای سال های متمادی ادامه داشت. از سال 1374 به بعد، پکتوس تولیدات سخت افزاری خود را گسترش داد که از جمله آنها می توان به ارائه دستگاه یادداشت الکترونیکی بریل گویا (اسفندیار) و ارائه چاپگر و ماشین تایپ بریل (فرهاد) در سال 1374 اشاره کرد. نیاز های نابینایان و استفاده آنها از فناوری های نوین آموزشی تنها محدود به استفاده از سیستم های تبدیل متن به گفتار نبود. بررسی شرایط نابینایان در سایر کشور ها نیز نشان می داد نابینایان برای دسترسی بهتر و دقیقتر به متون نیازمند دستگاهی هستند تا پوشش خط رسمی آنها یعنی خط بریل را برایشان فراهم کند. به همین جهت مطالعاتی در زمینه تولید مانیتور بریل در شرکت پکتوس آغاز شد. تا اینکه در نهایت در سال 1376 اولين نسل از مانيتور بريل در ايران به نام دستگاه برجسته‌نگار توليد شد. لذا براي اولين بار در جهان، نابينايان قادر به استفاده الكترونيکی از متون فارسي و عربي به خط بريل شدند. دستگاه برجسته نگار یک با کابل پارالل به کامپیوتر وصل میشد و خروجی بریل را برای کاربران نابینا فراهم می کرد. در کنار تولیدات سخت افزاری برای بهبود کیفیت آموزشی و شغلی نابینایان، همچنان توسعه نرم افزار های مرتبط با این قشر نیز مد نظر شرکت پکتوس بود. از این رو، در سال 1378 نرم افزار تبدیل متن به گفتار نوید که تا این سال به صورت تک حرف خوان بود، قادر به خواندن کلمات شد. در نتیجه خروجي صوتي كلمه خوان جايگزين نمونه حرف خوان شد. در سال 1379 مبدل رایانه شخصی نوید عرضه شد. مبدل نوید کیبورد بریلی بود که با اتصال یک کارت صدای اختصاصی به کامپیوتر و نرم افزار های تبدیل متن به گفتار، زمینه استفاده بهتر نابینایان از کامپیوتر را فراهم می کرد. پس از فراهم کردن تجهیزات کمک آموزشی بریل و گویا برای نابینایان، ساخت دستگاهی برای انتقال مفاهیم تصویری به نابینایان نیز در دستور کار مدیران شرکت پکتوس قرار گرفت. در همین راستا، در سال 1379 سيستم كمك آموزشي لمسي و صوتي سروش یک، تولید شد. نابینایان از طریق سیستم سروش، می توانند سوژه مورد نظر خود را که بر روی کاغذ های مخصوص برجسته شده لمس کرده و از طریق نرم افزار های طراحی شده، اطلاعات سوژه مورد نظر را به دست آورند. هم زمان با پروژه های تحقیقاتی شرکت پکتوس برای توسعه تجهیزات توانبخشی برای نابینایان، در سایر کشور های جهان نیز تولید این تجهیزات سیر صعودی یافته بود. تا پیش از سال 1380، نرم افزارهای DSR (DOS SCREEN READER) و WSR (WINDOWS SCREEN READER) نرم افزارهای screen reader تولیدی این شرکت بودند. اما ارائه نرم افزار جاز و توسعه همه جانبه این صفحه خوان، برنامه نویسان شرکت پکتوس را بر آن داشت تا به فکر فراهم کردن پوشش فارسی برای نرم افزار جاز باشند. از این رو، نام نرم افزار پکجاز بعنوان پوشش فارسی صفحه خوان جاز و مجموعه نوید بعنوان یک مجموعه از نرم افزارهای کاربردی بدون نیاز به صفحه خوان جاز، شامل شش نرم افزار قرآن، دیکشنری، کتابخانه الکترونیک، دفترچه یادداشت، شطرنج و ویرایشگر ارائه گردیدند. در سال 1381 و 1382، نرم افزارهای نويد 4 و پکجاز، مجموعه كاملي از ابزار هاي دسترسي نابينايان به كامپيوتر به زبان فارسی را فراهم کرد. با پیشرفت روز به روز سیستم های رایانه ای و تغییر پورت های کامپیوتری از پارالل به یو اس بی، سبب شد تا نسل دوم برجسته نگار (مانیتور و کیبورد بریل) تولید شود. برجسته نگار 2، نمايشگر لمسي بريل با قابليت اتصال به پورت USB و بدون نياز به منبع تغذيه، در سال 1384 عرضه شد. در همین سال نیز سيستم كمك آموزشي لمسي و صوتي سروش 2، با قابليت اتصال به پورت USB و بدون نياز به منبع تغذیه ساخته شد. در اواسط دهه هشتاد، همچنان توسعه نرم افزار تبدیل متن به گفتار پکجاز و مجموعه نرم افزاری نوید، مورد توجه برنامه نویسان شرکت پکتوس بود. از این رو، مجموعه نويد 5 و پکجاز 8 مبتني بر موتور توليد صوت ماشيني در سال 1386 تولید و روانه بازار شد. چهار سال بعد یعنی در سال 1390، نرم افزار تبدیل متن به گفتار پکجاز با صدای انسانی مرد و زن ساخته و در اسفند ماه سال 92 عرضه شد.نسخه قابل تکثیر نرم افزار پکجاز در سال 92 توسط سازمان بهزیستی خریداری شد و به صورت رایگان در اختیار نابینایان و کمبینایان قرار گرفت. تا به حال این برنامه سه بار بروز رسانی شده که آخرین آپدیت آن نیز در اسفند ماه سال 94 عرضه شده است. به مرور زمان با افزایش حضور نابینایان در دانشگاه ها و به منظور دسترسی بهتر به منابع مطالعاتی، بهره گیری از فناوری های نوین آموزشی در دستور کار قرار گرفت. از این رو، در سال 1389 دستگاه برجسته نگار 3 با هدف استفاده انفرادی کاربران تولید شد. این نسل از دستگاه های مانیتور و کیبورد بریل، در ابعادی کوچکتر و با وزنی کمتر عرضه شد و قادر به پشتیبانی از 20 کاراکتر بریل است. همچنین در سال 1390، نرم افزار دکلمه (پخش کننده فایل های صوتی و متنی با فرمت دیزی) ارائه گردید. با عرضه نرم افزار دکلمه، ساخت نرم افزاری برای تولید کتب با فرمت دیزی ضروری به نظر میرسید. در همین راستا در سال 1392، نرم افزار تولید کتاب دیزی با نام تک گو، تولید شد. توسعه دستگاه برجسته نگار همواره جزء اهداف شرکت پکتوس محسوب می شود. در سال 1394، برجسته نگار با فناوری ( HID ) با دو قابلیت جدید نصب خودکار درایور ویندوز و امکان تنظیم سطح نقاط بریل (سفت یا نرم کردن نقاط بریل) تولید شد. یکی از اصلی ترین پروژه های شرکت پکتوس، در سال های اخیر، ارائه آخرین نسل از برجسته نگار های هوشمند موجود در بازار جهانی (BRAILLE NOTETAKER) بود. سر انجام این پروژه تحقیقاتی در اسفندماه سال 1396 تبدیل به یک محصول قابل عرضه در بازار شد و هم اکنون در مرحله نهایی بروز رسانی برنامه های خود قرار دارد. برجسته نگار هوشمند همراه یا همان نوت تیکر، دارای سیستم عامل لینوکس بوده و بدون نیاز به اتصال به کامپیوتر، این امکان را به نابینایان میدهد متون خود را با فرمت های رایج ورد به صورت صوتی و بریل بخوانند، به دو زبان فارسی و انگلیسی تایپ کنند، موسیقی ها و کلیه فایل های صوتی خود را بشنوند، به گوشی اندروید خود متصل شوند و بسیاری امکانات دیگر که در این دستگاه گنجانده شده است. از سال 1392، در کنار تولیدات سخت افزاری و نرم افزاری برای نابینایان، دسترس پذیر کردن خدمات مختلف اجتماعی در دستور کار شرکت پکتوس قرار گرفته است. این برنامه ها عمدتاً با همکاری انجمن نابینایان ایران پیگیری می شود. در همین راستا، دسترس پذیر کردن خدمات شعب بانکی برای نابینایان برای اولین بار در ایران در سال 1394 در پست بانک اجرایی شد. با طراحی یک نرم افزار و با کمک گرفتن از دستگاه برجسته نگار، نابینایان می توانند کلیه خدمات بانکی ارائه شده در شعب بانک ها را خود به صورت مستقل انجام دهند. دسترس پذیری موزه ها که یک مورد از آنها در موزه ایران باستان عملیاتی شده، یکی دیگر از مواردی است که شرکت پکتوس در دستور کار خود قرار داده است. این پروژه نیز در حال توسعه است. سامانه فروشگاهی نابینایان، یکی دیگر از خدمات جذاب شرکت پکتوس در زمینه دسترس پذیری خدمات مختلف اجتماعی برای نابینایان است. سامانه فروشگاهی نابینایان که اسفندماه سال 96 برای اولین بار در شعبه بیهقی فروشگاه شهروند عملیاتی شد، این امکان را به نابینایان می دهد تا خود به صورت مستقل از کلیه اقلام موجود در فروشگاه به همراه قیمت آنها مطلع شده و به واسطه طراحی یک نرم افزار که به بانک اطلاعات فروشگاه متصل است، اقلام خود را خریداری کرده و به وسیله مسئول سامانه فروشگاهی نابینایان، آن را از سطح فروشگاه جمعآوری کند. دسترس پذیر کردن سایت های اینترنتی و اپلیکیشن های پر کاربرد اندرویدی نیز از دیگر کار های جاری شرکت پکتوس است که مهمترین آن، دسترس پذیری کامل سایت درگاه ملی خدمات دولت هوشمند به نشانی www.iran.gov.ir است. شرکت پکتوس، با ایجاد یک سایت پویا در زمینه ی نابینایان و فناوری اطلاعات، تلاش دارد مسئولیت های اجتماعی خود را نیز جامع عمل پوشانده و از طریق این وبسایت نیز خدمات بیشتری به معلولان با آسیب بینایی عرضه کند. وبسایت pactos.net که با مدیریت امیر سرمدی از خبرنگاران و روزنامه نگاران نابینا و تعداد محدودی از نابینایان متخصص در زمینه آیتی اداره می شود، در صدد آن است خلأ اطلاعاتی یک وبسایت تخصصی در زمینه آموزش، فناوری و اخبار مرتبط با نابینایان چه در داخل و چه خارج از کشور را پر کند. پوشش اخبار نابینایان در رسانه های جهان، آشنایی با نابینایان برجسته خارج از کشور، پوشش اهم اخبار مربوط به نابینایان با گرداوری و تنظیم از رسانه های داخلی، مجموعه ثابت ترفند که شامل آموزش اپلیکیشن های پر کاربرد برای نابینایان است، معرفی سایت ها و نرم افزار های دسترس پذیر و دکه خبر دنیای موبایل و کامپیوتر که به بررسی خبر های روز حوزه تکنولوژی و فناوری می پردازد، از جمله مهمترین شرح وظایف وبسایت نابینایان شرکت پکتوس است. از شما کاربر گرامی خواهش مندیم، نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را با ما از طریق بخش تماس با ما در میان گذارید. شماره های تماس با شرکت پکتوس: 88810291-292