مشاوره خانواده رایگان عطاملک

نسخه‌ی کامل: روش خشک کردن گل محمدی با حفظ رنگ و بو
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
روش خشک کردن گل محمدی با حفظ عطر و رنگ و خواص آن • مجله تصویر زندگی - Reader Mode
روش خشک کردن گل محمدی با حفظ عطر و رنگ و خواص آن
گل محمدی خشک، به صورت گلبرگ، پودر و غنچه، کاربردهای بسیاری در آشپزخانه و درمان برخی بیماریها دارد. خشک کردن گل محمدی یکی از بهترین روش های نگهداری این گل مفید و پرکاربرد است. در این مطلب می آموزید که چگونه گل محمدی و غنچه آن را خشک کنید؟ هم چنین با روش نگهداری، کاربردها و خواص آن آشنا می شوید.
طرز خشک کردن غنچه گل محمدی
خشک کردن غنچه گل محمدی 
یکی از روش های سنتی خشک کردن غنچه گل محمدی به نخ کشیدن آن است.
بعد از جمع آوری غنچه، خیلی آرام و با حوصله بدون اینکه آسیب ببینند بشویید.
با یک سوزن از ساقه آنها نخ رد کنید.
بند غنچه ها را در سایه که هوا جریان داشته باشد و دور از گرد و غبار آویزان کنید تا خشک شود.
با این کار غنچه ها با زمین تماس نداشته و حالت طبیعی شان حفظ می شود.
هم چنین جریان هوا همه جای گل وجود داشته و بهتر و زودتر خشک می شوند.
برخی در آفتاب خشک می کنند، اما خشک کردن غنچه ها در سایه باعث می شود عطر، رنگ و خواص آن بهتر حفظ شود.
کاربرد غنچه گل محمدی خشک
غنچه های کوچک معطر و زیبا را می توانید برای تزیین انواع دسر، غذا ، ماست، دوغ و … به کار ببرید.
خشک کردن گلبرگ گل محمدی 
برای خشک کردن گل محمدی، ابتدا گلبرگ ها را از کاسبرگ جدا کنید. با گذاشتن انگشت شست روی پرچم، گل را در دست نگهدارید و گلبرگ ها را جدا کنید.
گلبرگ ها را داخل ظرف آب سرد حدود 15 دقیقه خیس کنید. سپس آبکش کنید تا آبش برود.
روی سینی یا سطحی، پارچه نخی تمیز و خشک انداخته و گلبرگ ها را روی آن پهن کنید و در محیط خانه، جایی که هوا جریان داشته و سایه باشد، بگذارید کاملا خشک شوند.
روشن کردن پنکه روند خشک شدن را تسریع می کند. پنکه را تا زمانی روشن کنید که آب گلبرگ ها برچیده شود.
پس از آن اجازه دهید گلبرگ ها کاملا خشک شوند. چند روز یک بار گلبرگ ها را زیر و رو کنید تا یکسان در معرض هوا قرار گیرند.
نکته : گلبرگ ها مانند سبزی، خشک نمی شوند.
اگر پودر گلبرگ نیاز دارید به مرور گلبرگ ها را آسیاب کنید تا عطر و رنگش بهتر حفظ شود.
می توانید برای سریعتر خشک شدن گلبرگ ها آنها را در سینی فلزی و در معرض آفتاب ملایم قرار دهید، اما کیفیت گلبرگ های خشک شده در سایه بهتر خواهد بود.
اگر می خواهید با خشک کن میوه گلبرگ ها را خشک کنید، پس از شستشو مدتی روی پارچه پهن کنید تا آبشان برود.
برای خشک کردن گل محمدی می توانید گلبرگ ها را در پلاستیک دسته دار ریخته و آن را ببندید طوری که مثل بادکنک هوا بگیرد. در جای تاریک و بدون نور یک هفته بعد گلبرگ ها خشک می شوند.
خشک کردن گلبرگ گل محمدی
روش نگهداری غنچه و گلبرگ های خشک شده
گلهای خشک شده باید در جای بدون رطوبت، خشک و خنک نگهداری شوند.
بهتر است زمان استفاده پودر شوند تا عطر و رنگشان ماندگارتر شود.
گلبرگ های خشک را در بطری نوشابه یا آب معدنی یا ظرف در دار بریزید.
برای نگهداری طولانی مدت غنچه ها آنها را در ظرف در دار ریخته و در فریزر بگذارید.
اگر غنچه ها و گلبرگ ها کاملا خشک شوند مدت ماندگاری آنها بیشتر می شود.
طرز تهیه پودر گل محمدی خشک
گلبرگهای خشک شده را در ماهیتابه روی حرارت ملایم قرار دهید و گاهی آن را زیر و رو کنید.
دقت کنید گلبرگ ها روی هم انباشته نباشند، تا بطور یکنواخت حرارت دیده و سریعتر خشک شوند.
بعد از 20 تا 25 دقیقه کاملا خشک و کریسپی می شوند و می توانید به راحتی بین کف دست ها بسایید.
یک روش دیگر خشک کردن در فر است، گلبرگ ها را در سینی پهن کرده و فر را با حرارت ملایم روشن کنید.
گاهی سینی را خارج کردهه و گلبرگ ها را زیر و رو کنید.
حرارت دادن در فر یا ماهیتابه، عطر گلبرگ ها را قوی تر می کند.
می توانید گلبرگ های خشک را در آسیاب پودر کنید.
کاربردهای گلبرگ و پودر گل محمدی خشک
گلبرگ ها را برای تهیه مربای گل محمدی می توانید بکار ببرید.
پودر گلبرگ گل محمدی را با نسبت مساوی دارچین و زنجبیل مخلوط کرده و برای غذاهایی مانند لوبیاپلو، باقلا پلو، خورش قیمه، قیمه بادمجان و … استفاده کنید.
همچنین می توانید پودر گل محمدی را لابلای برنج سفید برای زرشک پلو مجلسی بریزید.
گلبرگ، غنچه و پودر گل محمدی برای تزیین انواع دسر، حلوا، شله زرد، ماست، کوکو، کیک، بستنی، شیرینی و … استفاده می شود.
تزیین شله زرد
تزیین شله زد
تزیین فرنی شله زرد گل محمدی
فرنی و شله زرد تزیین شده با غنچه گل محمدی و پسته و دارچین
اگر لابلای چای خشک بریزید عطر خوبی به چای داده و از خواص گل محمدی هم بهره مند خواهید شد.
می توانید پودر گل محمدی را در سالاد و دوغ بریزید.
با دمنوش گل محمدی از خواص آن بهره مند شوید.
همراه نمک در نمکدان بریزید برای مزه دار کردن خیار عالی است.
با پودر گلبرگ ها حلوا گل سرخ درست کنید.
حلوا گل سرخ بوتیکی
حلوا گل سرخ
گل محمدی، خوشبو کننده‌ای عالی برای فضای منزل است. برای استفاده بدین منظور، می‌توان مقداری از گلبرگ‌های خشک گل محمدی را با ادویه‌های معطر دیگری همچون دارچین، زنجبیل یا وانیل آسیاب کرده و در نقاط مختلف منزل از جمله کشوها، جا کفشی، حمام و حتی کنار تخت قرار داد.
یخ تزیینی تخم شربتی
یخ تزیینی با تخم شربتی و غنچه گل رز 
خواص گل محمدی 
بهترین داروی گیاهی برای آرامش اعصاب و تقویت کننده معده
سرشار از ویتامین C و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن
دمنوش گل محمدی خشک، باعث جذب بهتر آهن و کلسیم در بدن می‌شود.
نوشیدنی‌های دارای غنچه گل محمدی خشک، حاوی ویتامین E، سلنیوم، منیزیم، ویتامین‌های ب کمپلکس، منگنز و پتاسیم هستند و به همین دلیل سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند.
تقویت کننده معده و درمان کننده مشکلات گوارشی
از بین برنده استرس و اضطراب و آرام کننده اعصاب
یکی از مهم‌ترین خواص گل محمدی خشک، خاصیت آرام‌بخشی، ایجاد فرح و ضد افسردگی آن می‌باشد.
تسکین اعصاب، رفع پرخاشگری و خفقان، درمان بی‌خوابی و افسردگی و آرامش دهنده سیستم عصبی
کمک به درمان بیماری آلزایمر
تقویت قلب و درمان تپش قلب، باز شدن دهانه عروق بسته قلبی، درمان پیرولاپس دریچه میترال قلب و خاصیت ضد اسپاسم
چای گل سرخ بهبود دهنده دردهای قاعدگی و موثر در رفع ترشحات زنانگی و درمان خونریزی‌های شدید قاعدگی است.
ترمیم زخمهای واژن و سرویکس، کاهش درد رحم و درمان ورم رحم است.
برای رفع یبوست از گیاه تازه گل سرخ و برای درمان اسهال از غنچه خشک شده این گیاه می‌توان استفاده کرد.
گل سرخ ضد التهاب و خنک کننده پوست است.
انواع ماسک گل سرخ برای شادابی و طروات پوست و کاهش چین و چروک بسیار موثر است.
ضماد غنچه گل سرخ در درمان اگزما و ناراحتی‌های پوستی، رفع زگیل و از بین بردن جای سوختگی و نیز تسکین درد سوختگی موثر است.
کاهش چربی بدن، درمان بیماری‌های غدد درون ریز، کمک به هضم غذا، بهبود گردش خون، محافظت از معده و کبد، پاکسازی کبد و و کیسه صفرا و بهبود ترشح مایع صفراوی
تسکین دهنده دردهای مفصلی، به خصوص گردن،
مصرف شبانه مقدار کمی از آن به دفع مدفوع منظم و درمان یبوست کمک می کند.
گل محمدی حرارت کبد را از بین می برد
برطرف کردن مشکلات مربوط به گردش خون و مشکلات قلبی و عروقی
تسکین حساسیت پستان خانم ها در دوران قاعدگی
غنچه گل محمدی
طرز تهیه دمنوش گل محمدی
یکی از پرخاصیت‌ترین دمنوش‌های گیاهی، دمنوش گل محمدی است، برای تهیه آن کافی است؛ چند غنچه خشک گل محمدی را با یک قاشق چای به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه دم کنیم. همچنین برای تهیه دمنوش عسل و گل محمدی، که مناسب رفع بیماری‌های تنفسی، سرماخوردگی و التهاب‌های دهان و دندان می‌باشد، کافی است ۵۰ گرم از غنچه خشک گل محمدی را به مدت یک روز در آب خیسانده و سپس جوشانده آن را با ۱۰۰گرم عسل مخلوط کنیم.
روش تهیه ماسک صورت گل محمدی
برای تهیه ماسک‌ها و کرم‌های پوست و مو نیز می‌توان از پودر غنچه گل محمدی به همراه عسل، گلاب و روغن گل محمدی استفاده کرد. این ترکیب علاوه بر اینکه برای تقویت و درخشندگی مو بسیار مفید، برای درمان جوش و آکنه و لایه‌برداری و شفافیت پوست نیز بسیار موثر است. همچنین رطوبت پوست را حفظ کرده و از خشک شدن پوست جلوگیری می‌کند.
نکته : زیاده‌روی در مصرف گل سرخ باعث کاهش نیروی جنسی، ایجاد تشنگی، ایجاد یبوست و برای برخی افراد با توجه به طبع آن‌ها باعث بروز اسهال می‌شود.
این مطلب مفید بود ؟
بد
متوسط
خوب
خیلی خوب
عالی

( تعداد رای دهنده 8, میانگین امتیاز: 4.50 از 5)