مشاوره خانواده آنلاین رایگان عطاملک

نسخه‌ی کامل: سیستم چسبیده (Bonded):
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
در این روش چند کابل داخل یک غلاف فلزی قرار می‌گیرند و معمولاً همگی به یک مهار انتهایی ختم می‌شوند. مجموعه این غلاف‌ها در محل‌های مناسب روی قالب نصب شده و پس از بتن‌ریزی و کسب مقاومت فشاری مورد نیاز، کشیده می‌شوند. برای ایجاد پیوند بین کابل و بتن، مواد پرکننده (گروت) داخل غلاف‌ها تزریق شده و به این ترتیب چسبندگی بین کابل و غلاف تأمین می‌گردد. آج‌های روی جداره‌ی غلاف نیز طوری طراحی شده‌اند تا درگیری مناسبی با بتن ایجاد کنند. بدین ترتیب بین کابل و بتن پیوند (Bond) قابل قبولی ایجاد می‌گردد. روش چسبيده بیشتر در مواردی استفاده می‌شود که نیاز به نیروی زیادی برای پیش‌تنیده کردن اعضا وجود داشته باشد. موارد زیر از کاربردهای این سیستم است:
پل‌های پیش‌تنیده
تیرهای پیش‌تنیده برای دهانه‌های بزرگ
صفحات انتقال بار (Transfer Plate)
فونداسیون‌های پیش‌تنیده
مفهوم سیستم  یوبوت (U-Boot System Concept)
امروزه از دال های تخت بتنی با آرماتورگذاری معمولی می توان در دهانه های بلند استفاده نمود. تغییرات جدید انجام شده در آیین نامه های طراحی و امکان استفاده از تکنولوژی های جدید باعث کاهش وزن دال و هزینه های اجرایی آن شده است. برخی از پیشرفت های انجام شده در زمینه تکنولوژی بتن مسلح و دلایل اجرای دال های تخت بتنی در دهانه های بلند به ترتیب زیر می باشد:
استفاده از آرماتورهای فولادی با مقاومت بالا
استفاده از آرماتور منفی در وجه فوقانی دال به منظور کاهش تغییر شکل ها در دال های چند دهانه
استفاده از بتن مقاومت بالا در دال ها
استفاده از سیستم های قالب بندی جدید که علاوه بر امکان ایجاد هندسه دلخواه دال، باعث کاهش هزینه های اجرایی نیز می گردد
یک طراح می تواند با توجه به وجود انواع سیستم های سقف بتن آرمه، سیستم سقف مناسب و اقتصادی را انتخاب کند. در انتخاب سیستم سقف بتن آرمه، علاوه بر اقتصاد طرح می بایست به نکات زیر توجه داشت:
همانطور که در بالا اشاره شد با افزایش سختی دال می توان دهانه های بیشتری را پوشش داد. این امر که به یاری سیستم های قالب بندی امکان پذیر شده است باعث ایجاد دال های متفاوت با سختی های متفاوت می گردد که برخی از آنها عبارتند از:
در دالهای مجوف، استفاده از یک شبکه تیر متعامد در زیر دال اصلی، باعث کاهش حجم بتن ریزی، آرماتورگذاری و در این حال کاهش وزن سقف می گردد. با این وجود در این سیستم سختی مقطع دال افزایش می یابد. این افزایش سختی به دلیل ایجاد مقطع تی شکل در دال می باشد. دال مجوف دوپوش نیز با الهام از دال های مجوف و با تغییر مقطع از تی به آی و در نتیجه افزایش بیشتر سختی دال به وجود آمده است. این فنآوری که در سال 1388 به تایید مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن رسیده است از ترکیب نوآورانه بتن، میلگرد و قالب هایی از جنس پلی پروپیلن ساخته شده و با قرارگیری این قالب ها در میان بتن و حذف بتن ناکارآمد علاوه بر کاهش وزن دال و مصرف بتن باعث افزایش سختی دال می گردد.

منبع : پیش تنیده