مشاوره خانواده آنلاین رایگان عطاملک

نسخه‌ی کامل: مزایا و معایب لامپهای کم مصرف
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
استفاده از لامپهای فلورسنت کم مصرف به جای لامپهای رشته ای برای تولید روشنایی بسیار متداول شده اما عده ای از کاربران هنوز مطمئن نیستند که بهتر است لامپهای رشته ای موجود در منزل یا محل کار خود را با لامپهای فلورسنت کم مصرف جایگزین کنند.



بارها شنیده شده که برق مصرفی لامپهای فلورسنت کم مصرف خیلی کمتر است و براین اساس استفاده از آنها بسیار به صرفه بوده و توصیه می شود؛ از سوی دیگر شنیده می شود که این لامپها خطرناک بوده چراکه دارای اشعه هستند؛ در این راستا تصمیم گیری برای استفاده از این لامپها موضوعی است که برای مصرف کنندگان ساده به نظر نمی رسد و دارای ابهاماتی است. براین اساس مرکز نظام ایمنی هسته ای کشور در گزارشی اطلاعاتی ارایه داده است تا بر مبنای واقعیتها و اطلاعات علمی بتوان در این زمینه تصمیم گیری کرد.

مزایای استفاده از لامپهای کم مصرف نسبت به لامپهای رشته ای

مصرف و هزینه برق کمتر، عمر مفید بیشتر، کاهش آلودگیهای مربوط به تولید برق در نیروگاهها و کاهش گرمای محیط در فصل گرما از جمله مزایایی است که استفاده از لامپ های کم مصرف نسبت به لامپهای رشته ای برای مصرف کنندگان به همراه دارد. معمولا برق مصرفی یک لامپ کم مصرف با روشنایی معادل با یک لامپ رشته ای، تقریبا 20 تا 33 درصد انرژی مصرفی یک لامپ رشته ای است، یعنی روشنایی یک لامپ کم مصرف 15 وات تقریبا معادل روشنایی یک لامپ معمولی 60 وات است.

همچنین قیمت برق مصرفی لامپهای کم مصرف تقریبا یک چهارم قیمت برق مصرفی لامپهای فیلمانی با روشنایی مشابه است. در همین حال عمر مفید لامپهای کم مصرف، بسته به نوع و کیفیت آنها عموما 4000 تا 15000 ساعت است و این در حالی است که عمر مفید لامپهای رشته ای 500 الی 2000 ساعت برآورد می شود.یعنی عمر مفید لامپهای کم مصرف تقریبا 8 الی 10 برابر عمر مفید لامپهای رشته ای است.

باتوجه به کاهش برق مصرفی لامپهای کم مصرف، با استفاده از آنها و کاهش تولید برق، آلودگی ناشی از تولید برق در نیروگاهها کاهش می یابد به نحوی که اگر یک لامپ رشته ای 75 وات با یک لامپ کم مصرف 20 وات جایگزین شود، در مدت عمر مفید لامپ برق مصرفی تقریبا 550 کیلووات کاهش می یابد. همچنین با روشن کردن لامپ های رشته ای محیط گرم می شود و این اثر در مورد لامپهای کم مصرف بسیار کمتر است؛ لامپهای رشته ای درصد قابل توجهی از انرژی برق مصرفی را به صورت گرما به محیط می دهند، اما لامپهای کم مصرف درصد بیشتری از این انرژی را به نور تبدیل می کند.

معایب استفاده از لامپهای کم مصرف

شاید بتوان قیمت بالاتر لامپهای فلورسنت کم مصرف را نسبت به لامپهای رشته ای؛ وجود جیوه داخل آنها و تابش پرتو فرابنفش را از جمله معایب لامپهای کم مصرف عنوان کرد. قیمت لامپهای کم مصرف 3 الی 10 برابر قیمت لامپ رشته ای با روشنایی مشابه است. همچنین تمامی لامپهای کم مصرف حاوی مقادیر ناچیزی جیوه هستند که هنگامی که لامپ خاموش و سرد است جیوه در حالت مایع باقی می ماند، اما در هنگام روشن شدن لامپ و کارکردن آن بسیاری از اتمهای جیوه به حالت بخار(گاز) در می آیند. بخار جیوه در طبقه بندی مواد، جزء مواد بسیار سمی به حساب می آید و حتی در حالت مایع نیز تماس با جیوه برای سلامت خطرناک ارزیابی می شود.

جیوه برای مغز، کلیه ها، سیستم اعصاب مرکزی و ارگانهای مهم حیاتی انسان آسیب رسان است و با آنکه مقدار جیوه در یک لامپ کم مصرف ناچیز است اما باید از شکستن آن جلوگیری کرد. براین اساس در هر کشور، راهکار مناسبی برای دورریزی لامپ کم مصرف سوخته و شکسته نشده پیش بینی می شود. همچنین لامپهای کم مصرف، پرتوهای فرابنفش تابش می کنند که این پرتوها قسمتی از طیف الکترومغناطیسی است که توسط خورشید نیز تابش می شود. طول موج این پرتوها بین 100 تا 400 نانومتر است و میزان کم این پرتو برای بدن مفید است چرا که تولید ویتامین D می کند ولی پرتوگیری بالاتر از حد استاندارد اثرات نامطلوب بر سلامت دارد و می تواند به پوست و چشم نیز آسیب برساند.
منبع : تجهیزات نورپردازیhttp://azarteyf.co/