مشاوره خانواده رایگان عطاملک
معرفی و مقایسه اینترنت‌های خانگی در ایران - نسخه‌ی قابل چاپ

+- مشاوره خانواده رایگان عطاملک (https://atamalek.ir)
+-- انجمن: فجازی (https://atamalek.ir/forum-41.html)
+--- انجمن: مجازیست (https://atamalek.ir/forum-42.html)
+---- انجمن: اینترنت و شبکه‌های اجتماعی (https://atamalek.ir/forum-21.html)
+---- موضوع: معرفی و مقایسه اینترنت‌های خانگی در ایران (/thread-11535.html)



معرفی و مقایسه اینترنت‌های خانگی در ایران - ADMIN - ۱۳۹۹-۸-۱۶

این روزها اینترنت خانگی در دسترس همه قرار دارد؛ اما سرویس های شرکت های ارائه دهنده اینترنت ADSL چه تفاوتی با هم دارند و چه مواردی را باید در خرید اینترنت خانگی مدنظر قرار داد؟
در عصر کنونی، اینترنت به یک لازمه ی زندگی تبدیل شده است؛ از این رو، دسترسی داشتن به سرویسی باکیفیت که تجربه ی دلپذیری از اتصال به این شبکه ی بی انتها را فراهم کند، اهمیت بالایی دارد.
درحالی که طی سال های گذشته، اینترنت در ایران از حیث تنوعِ سرویس ها پیشرفت خوبی داشته؛ اما خیلی از افراد به واسطه ی شاخصه هایی همچون قیمت پایین تر و حجم مصرفی بیشتر ترجیح می دهند تا از اینترنت خانگی به جای سرویس های دیگری نظیر TD-LTE یا اینترنت موبایل استفاده کنند.
در این مطلب علاوه بر صحبت درباره ی تفاوت این سرویس ها، به شما کمک خواهیم کرد تا بهترین اینترنت خانگی را با آگاهی کامل از شرایط محل سکونتتان انتخاب کنید.
پیش از اینکه به مبحث اصلی وارد شویم، خوب است به تفاوت سرویس های مختلف اینترنت بپردازیم؛ اینکه تفاوت اینترنت ADSL و VDSL در چه چیزی است و اینترنت TD-LTE با ADSL و فیبر نوری چه تفاوت هایی دارد.


RE: معرفی و مقایسه اینترنت‌های خانگی در ایران - ADMIN - ۱۳۹۹-۸-۱۶

اینترنت ADSL
اینترنت ADSL مدت زیادی است که در کشور ما وجود دارد. این نوع از اینترنت به طور عمده به خط تلفن و سیم کشی مسی متکی است. بالاترین سرعت ADSL برابر با ۲۴ مگابیت بر ثانیه است که البته رسیدن به آن به رعایت شاخصه هایی نیاز دارد که به سختی امکان پذیر می شوند. عموم سرویس دهنده های کشور حداکثر ۱۶ مگابیت قادر به ارایه ی پهنای باند اینترنت ADSL هستند.
در اینترنت ADSL، فاصله ی شما با مرکز مخابراتی و کیفیت سیم کشی ساختمان نقش تعیین کننده ای در سرعت دریافتی تان دارند. نکته ای که درباره ی این نوع اینترنت وجود دارد، لزوم بهره مندی از خط تلفن است؛ بنابراین اگر قصد دارید برای نقطه ای که خط تلفن ندارد، این نوع اینترنت را تهیه کنید، باید به گزینه های دیگری فکر کنید. هزینه ی پایین تر این سرویس از نکات مثبت ADSL درمقایسه با سایر سرویس ها است.
هزینه اینترنت ADSL
■ هزینه ی مودم: از ۲۰۰ هزار تومان تا ۲/۴ میلیون تومان
■ هزینه ی تخلیه ی خط توسط مخابرات: ۵ هزار تومان
■ هزینه ی نصب حضوری (درصورت درخواست مشترک): ۱۵ هزار تومان


RE: معرفی و مقایسه اینترنت‌های خانگی در ایران - ADMIN - ۱۳۹۹-۸-۱۶

اینترنت VDSL
نکته ی مثبت درباره ی اینترنت VDSL این است که نیاز به تغییری در زیرساخت ها از سوی کاربر وجود ندارد. اینترنت VDSL از فناوری مشابه ADSL بهره می برد و درست به مانند ADSL، به خط تلفن و کیفیت سیم کشی بستگی دارد؛ با این حال، برخی تغییرات نسبت به اینترنت ADSL موجب شده تا سرویس های VDSL سرعت بالاتری را به مخاطب ارائه کنند.
برای رفع مشکل فاصله از مرکز مخابراتی که موجب افزایش نویز و کاهش کیفیت سیگنال می شود، مراکز مخابراتی در محل هایی که اینترنت VDSL ارائه می شوند، سوئیچ هایی را تعبیه می کنند تا به نوعی، فاصله ی بین سرویس گیرنده و مرکز مخابراتی را میان بر زده باشند. با این حال این سرویس همچون ADSL، به کیفیت خطوط مسی تکیه ی بسیاری دارد.
حداکثر سرعت اینترنت VDSL برای دانلود فایل ها ۳۰۰ مگابیت برثانیه و برای آپلود فایل ها ۱۰۰ مگابیت برثانیه است؛ با وجود این، فعلا در ایران سرویس هایی با سرعت بالاتر از ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه ارائه نمی شوند. موضوع مشهود درباره ی VDSL، فاصله ی کمتر بین سرعت دانلود و آپلود نسبت به اینترنت ADSL است.
در زمان نگارش این مطلب، دسترسی به اینترنت VDSL تنها به نقاط محدودی در شهرهای همچون تهران، کرج، قم و یک سری شهرِ دیگر خلاصه شده است؛ بنابراین حتما از شرکت سرویس دهنده درباره ی پوشش دهی VDSL در منطقه تان پرسجو کنید.
توجه داشته باشید که هزینه ی سرویس های VDSL نسبت به ADSL بالاتر و حجم ارائه شده معمولا پایین تر است؛ بنابراین فعلا این نوع اینترنت تنها برای موارد حرفه ای نظیر استریمینگ و موارد این چنینی توصیه می شود که نیاز به سرعت بالای آپلود دارند.
هزینه اینترنت VDSL
هزینه ی راه اندازی اینترنت VDSL کمی متفاوت از ADSL است؛ زیرا شرکت های ارائه دهنده ی این نوع سرویس معمولا همراه با اینترنت، هزینه ی مودم و رانژه را یک جا دریافت می کنند؛ بنابراین کاربر مبلغی را جداگانه پرداخت نخواهد کرد. بسته به شرکتی که قصد خریداری سرویس از آن را دارید، این هزینه ها می توانند متفاوت باشند.
در نظر داشته باشید مودم های ADSL قادر به عملکرد در بستر VDSL نخواهند بود و باید مودمی جداگانه خریداری کنید.


RE: معرفی و مقایسه اینترنت‌های خانگی در ایران - ADMIN - ۱۳۹۹-۸-۱۶

اینترنت فیبر نوری
اینترنت فیبر نوری همان طور که از نامش پیدا است، به تفاوت ساختار سیم کشی اشاره می کند. برای استفاده از اینترنت فیبر نوری، سیم کشی محل باید به طور کلی توسط شرکت ارائه دهنده تغییر کند؛ از این رو، دسترسی به این سرویس نیازمند تغییرات در زیرساخت است. طبق آمارها، تنها ۱درصد از مردم ایران به زیرساخت فیبر نوری دسترسی دارند.
چندسالی می شود که در ایران، شرکت مخابرات اینترنت فیبر نوری را در مناطق خاصی ارائه می کند. اخیرا نیز شرکت های خصوصی وارد این وادی شده اند تا آن ها نیز چنین سرویسی را به مخاطبان ارائه کنند؛ با این حال، همچنان به طرز قابل توجهی، انحصار ارائه ی این سرویس در دست شرکت مخابرات قرار دارد و به احتمال زیاد، اگر قصد استفاده از اینترنت فیبر نوری را داشته باشید، چاره ای جز مراجعه به شرکت مخابرات پیش رویتان نباشد.
حداکثر سرعت قابل ارائه بر بستر فیبر نوری، یک گیگابیت برثانیه است که البته رقم ارائه شده در ایران نهایتا به ۵۰۰ مگابیت بر ثانیه می رسد؛ با این حال، اگر به زیرساخت فیبر نوری مجهز هستید، استفاده از این سرویس یکی از سریع ترین تجارب استفاده  از اینترنت را در ایران به شما ارائه خواهد کرد.
نکته ی مثبت درباره ی این سرویس، عدم وابستگی به فاصله با مرکز مخابراتی است؛ بنابراین کاهش کیفیت سیگنالی که در سرویس های ADSL و VDSL شاهد هستیم، در اینترنت فیبر نوری رخ نخواهد داد.
هزینه اینترنت فیبر نوری
■ هزینه ی بستر سازی داخلی: از ۳۵۰ هزار تومان (بسته به طول بستر سازی)
■ هزینه ی مودم: از یک میلیون تومان به بالا


RE: معرفی و مقایسه اینترنت‌های خانگی در ایران - ADMIN - ۱۳۹۹-۸-۱۶

اینترنت TD-LTE
از زمان گسترش شبکه ی 4G در ایران، اینترنت TD-LTE نیز به واژه ای شناخته شده تبدیل شد. در این شیوه، کاربران می توانند بدون توجه به کیفیت سیم کشی ساختمان، بهره مندی از خط تلفن ثابت و فاصله تا مرکز مخابراتی، اینترنت پرسرعتی را دریافت کنند.
اینترنت TD-LTE را می توان مشابه اینترنت موبایل دانست. در این سرویس، کاربران با خرید مودمی متناسب با شبکه ی TD-LTE و یک سیم کارت اینترنت ثابت، می توانند به اینترنت متصل شوند و از مراحل عذاب آور هماهنگی با مخابرات برای تخلیه ی خط، بررسی کیفیت سیم کشی و موارد این چنینی، خلاص شوند.
با این اوصاف، TD-LTE اگرچه پوشش بسیار گسترده تری نسبت به VDSL و فیبر نوری دارد؛ اما همچنان پیش از خرید این سرویس باید از پوشش دهی منطقه تان اطمینان حاصل کنید. بسته به اینکه منطقه ی شما در وسط امواج قرار داشته باشد یا در حاشیه ها، کیفیت و سرعت اینترنتی که دریافت می کنید، متفاوت خواهد بود.
حداکثر سرعت ارائه شده بر بستر TD-LTE در ایران ۸۰مگابیت بر ثانیه است؛ با این حال در حالت معمول، این عدد بین ۴۰ تا ۶۰مگابیت بر ثانیه خواهد بود.
هزینه اینترنت TD-LTE
■ هزینه ی مودم: از ۱/۵ تا ۴ میلیون تومان


RE: معرفی و مقایسه اینترنت‌های خانگی در ایران - ADMIN - ۱۳۹۹-۸-۱۶

اینترنت بی سیم یا نقطه به نقطه
باتوجه به مشکلات بسیار زیاد و گسترده ی زیرساخت های تلفن و سیم کشی که تجربه ی اینترنت پایدار با پهنای باند مناسب را دشوار می کند، بسیاری از شرکت های ارایه دهنده ی سرویس های اینترنتی امکان تهیه ی اینترنت بی سیم را فراهم کرده اند. در این روش ISP با استفاده از دکل های خود در منطقه، اقدام به ارایه ی سرویس اینترنت می کند و کاربران با خرید گیرنده ی رادیویی و سایر تجهیزات می توانند به صورت مستقیم و بی سیم به سرویس دهنده متصل شوند.
باتوجه به طریقه ی ارسال و دریافت سیگنال های رادیویی در این روش، ارتفاع ساختمان درکنار فاصله و دید مستقیم تا آنتن سرویس دهنده تأثیر بسزایی در کیفیت نهایی اینترنت خواهد داشت. به همین دلیل پس از درخواست سرویس، کارشناس مربوطه با مراجعه به محل اقامت، امکان دریافت را بررسی کرده و تخمینی از کیفیت اینترنت ارایه می دهد. بسته به فاصله تا رادیو و تعداد سد های بین راه (دیگر ساختمان ها) پهنای باند این نوع اینترنت از ۸ تا ۳۰ مگابیت (دانلود) متغیر خواهد بود.
باتوجه به بستر بی سیم، این سرویس برای کاربرانی که به دلیل مشکلاتی همچون بستر نامناسب مخابراتی (خطوط تلفن PCM و فیبر نوری، خرابی خط و …) یا سیم کشی معیوب ساختمان، نمی توانند از سرویس های ADSL استفاده کنند، ایده آل است.
هزینه اینترنت بیسیم یا P2P
■ هزینه ی تجهیزات رادیویی: از ۳ تا ۴ میلیون تومان
■ هزینه ی مودم: از ۲۰۰ هزار تا ۲/۴ میلیون تومان (بسته به انتخاب کاربر)


RE: معرفی و مقایسه اینترنت‌های خانگی در ایران - ADMIN - ۱۳۹۹-۸-۱۶

قبل از ثبت نام اینترنت چه باید کرد؟
پیش از اینکه اقدام به ثبت نام و خرید سرویس اینترنت کنید، بهتر است نکات زیر را مدنظر قرار دهید تا تجربه ی خوب و بی دردسری را به دست آورید.
کیفیت اینترنت در منطقه تان را بسنجید
همان طور که بالاتر توضیح داده شد، کیفیت و سرعت اینترنت بسته به منطقه، متفاوت خواهد بود؛ از این رو، ممکن است درحالی که دوست شما از کیفیت و سرعت اینترنت ISP خود راضی است، شما تجربه ی نامطلوبی را از همان سرویس دهنده به دست آورید.
برای اینکه نسبت به کیفیت سرویس دهنده در منطقه ی خودتان اطمینان کسب کنید، استفاده از سامانه نت سنج بهترین گزینه است. در این سامانه می توانید با انتخاب نوع سرویس و شرکتی که از آن می خواهید سرویس بگیرید، امتیاز، میزان شکایت و نظرات سایر کاربران همان منطقه را راجع به کیفیت اینترنت ارائه شده توسط شرکت مدنظر بررسی کنید.
با پشتیبانی سرویس دهنده تماس بگیرید
برای اینکه بدانید ISP مدنظر چه سرویس های در منطقه شما ارایه می دهد و آیا در منطقه ی شما پورت خالی دارد، پیش از اقدام به خرید حتما با بخش پشتیبانی تماس بگیرید.
ابتدا سرویس یک ماهه بخرید
قویا پیشنهاد می کنیم که از خرید اشتراک طولانی مدت در وهله ی اول خودداری کنید. با اینکه عموم سرویس دهنده های اینترنتی در صورت خرید اشتراک ۶ ماهه یا بیشتر تخفیفات جذابی را برای کاربران در نظر می گیرند، اما فراموش نکنید که حتی با بررسی سامانه ی نت سنج و انتخاب بهترین ارایه دهنده، امکان تجربه ی بسیار بد اینترنت وجود دارد. مشکلات در نحوه ی سیم کشی ساختمان یا کافو (باکس های خاکستری رنگ مخابرات در هر محله) می تواند مشکلات زیادی برای ارایه ی اینترنت باکیفیت ایجاد کند. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم ابتدا سرویس یک ماهه را خریداری کنید و سپس در صورت رضایت اینترنت خود را ۶ ماهه یا بیشتر تمدید کنید.


RE: معرفی و مقایسه اینترنت‌های خانگی در ایران - ADMIN - ۱۳۹۹-۸-۱۶

سایر برند های تجهیزات شبکه را نیز در نظر بگیرید
بسیاری از ISPها سعی بر ترغیب کاربران از استفاده از مودم و تجهیزات برند پیشنهادی خود دارند که این مسئله عموما به قراردادهای تجاری با این برندها باز می گردد. این در حالی است که کاربران می توانند با خرید تجهیزات متفرقه از برند های دیگر نیز تجربه ای یکسان از اینترنت داشته باشند. به همین دلیل تنها در سرویس های خاصی مثل P2P (آن هم در برخی موارد خاص) استفاده از تجهیزات پیشنهادی ISP تنها گزینه است. اما در سایر موارد استفاده از سایر تجهیزات عموما منجر به کاهش هزینه نهایی خرید اینترنت خواهد شد.
مقایسه تعرفه شرکت های ارائه دهنده اینترنت ADSL
سرویس دهنده های پرتعدادی در حوزه ی ADSL خدماتشان را ارائه می کنند. تعدد این سرویس دهنده باعث شده تا در اغلب اوقات، بسیاری از گزینه ها را برای خرید اینترنت درنظر نگیریم و به سمت شرکتی برویم که سرویس گران و نامتناسب با نیازمان را ارائه می کند. شاتل، آسیاتک، پارس آنلاین، مخابرات، پیشگامان و صبانت برخی از ISPهای مطرح کشورمان هستند.
منبع: زومیت.