مشاوره خانواده آنلاین رایگان عطاملک
پویش الحاق جوین و جغتای به خراسان شمالی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- مشاوره خانواده آنلاین رایگان عطاملک (https://atamalek.ir)
+-- انجمن: شهرستان جوین (https://atamalek.ir/forum-9.html)
+--- انجمن: اخبار و اطلاعیه های شهرستان جوین (https://atamalek.ir/forum-40.html)
+--- موضوع: پویش الحاق جوین و جغتای به خراسان شمالی (/thread-11616.html)



پویش الحاق جوین و جغتای به خراسان شمالی - ADMIN - ۱۳۹۹-۹-۱۵

در فارس من پویشی جهت ملحق شدم شهرستان های جوین و جغتای به استان خراسان شمالی راه افتاده
علت هایی که برای این درخواست مطرح شده به شرح ذیل است:
احتراما به استحضار میرساند شهرستانهای جغتای و جوین در فاصله 91 کیلومتری بجنورد و 300 کیلومتری مشهد و منتهی‌الیه خراسان رضوی واقع شده اند که به دلایل ذیل خواستار الحاق به استان خراسان شمالی هستند. خواهشمند است اقدامات لازم را جهت برآورده شدن این خواسته به حق و قانونی مردمان ما بعمل آورید.با تشکر جمعی از اندیشمندان این خطه زرخیز.
1- قرابت فرهنگی و اجتماعی و زبان مشترک ترکی و کردی، سیاسی،اقتصادی و طبیعی با خراسان شمالی.
2- سابقه مراودات اقتصادی و سیاسی و فرهنگی و ارتباطات اداری به مدت 150 سال با بجنورد و توابع آن تاسال 1338 شهرستانهای امروزی جغتای،جوین و اسفراین با هم تشکیل ولایت جوین را داده بودند حال آنکه سوابق فوق با سبزوار از زمان دومین تقسیمات کشوری به سال 1316 می باشد که گذشت زمان نتوانسته منجر به همگنی فرهنگی ,اجتماعی و سیاسی با سبزوار گردد.
3- قومیت‌های ساکن جغتای همانند خراسان شمالی متشکل از ترک، فارس و کرد و بلوچ می‌باشند.
4- استان خراسان رضوی از 33 شهرستان تشکیل یافته در حالی که خراسان شمالی متشکل از 8 شهرستان میباشد، تفاوت حاصل از امر نظارتی و حاکمیتی و ردیف اعتباری در دو استان فوق با تعداد شهرستان‌های تابعه نیازی به توضیح ندارد.
5- فاصله نزدیکترین و دورترین روستای جغتای و جوین به مرکز استان خراسان شمالی بین 90 تا 150 کیلومتر متغیر بوده و فاصله شهر جغتای و نقاب تا شهر بجنورد 130 کیلومتر از محل جاده گوری به زرق‌آباد است در حالی که فاصله نزدیکترین و دورترین روستای جغتای به مرکز استان خراسان رضوی بین 320 الی 380 کیلومتر متغیر بوده و فاصله جغتای تا مشهد نیز 320 کیلومتر می‌گردد.
انتهای پیام /ع


شما میتوانید در لینک زیر اطلاعات بیشتری را کسب نمایید

https://www.farsnews.ir/my/c/46221


RE: پویش الحاق جوین و جغتای به خراسان شمالی - ADMIN - ۱۳۹۹-۹-۲۰

به گزارش خبرگزاری فارس از جغتای، حجت‌الاسلام علی‌اکبر موحدی پور امروز در همایش شوراهای اسلامی شهر و روستاهای جغتای که در محل هتل رضای این شهرستان برگزار شد، با یادآوری اینکه جغتای یک شهرستان فراموش‌شده در خراسان رضوی است، اظهار کرد: اینکه برخی از شهروندان جغتایی تلاش دارند این شهرستان به خراسان شمالی الحاق شود، در حقیقت حق‌دارند چراکه ثمره بی‌عدالتی برای جغتای بسیار زیاد است.
تقسیم امکانات برای شهرستان‌های دوردست عادلانه نیست 
امام‌جمعه جغتای بابیان اینکه امیدواریم هر چه سریع‌تر زمینه برای الحاق جغتای به خراسان شمالی فراهم شود، افزود: استاندار خراسان شمالی زمان بیشتری برای سرکشی و بازدید از شهرستان‌های تحت نظارت خود می‌گذارد، این در حالی است که استاندار قبلی خراسان رضوی تنها 2 مرتبه و آن‌هم حضور یک‌ساعته  برای شرکت در جلسه شورای اداری داشته است و از روستاهای این شهرستان بازدید نکرده است.
وی با اشاره به اینکه خراسان رضوی با وسعت وسیع، متشکل از 29 شهرستان پرجمعیت است، بیان کرد: متأسفانه تقسیم امکانات برای شهرستان‌های دوردست نظیر جغتای عادلانه نیست و همواره کمتر موردتوجه مسؤولان استانی قرار می‌گیرد.


RE: پویش الحاق جوین و جغتای به خراسان شمالی - مهمان - ۱۳۹۹-۱۱-۹

جوین و جغتای باید مستقل باشن جوین تاری۷ی تر از سبزواره

عالی میشه این طرح جوین وجغتای پیشرفت میکنن وبه خودشون میرسنجوین و جغتای باید مستقل باشن جوین تاری۷ی تر از سبزواره

عالی میشه این طرح جوین وجغتای پیشرفت میکنن وبه خودشون میرسن

جوین و جغتای باید مستقل باشن جوین تاری۷ی تر از سبزواره

عالی میشه این طرح جوین وجغتای پیشرفت میکنن وبه خودشون میرسنجوین و جغتای باید مستقل باشن جوین تاری۷ی تر از سبزواره

عالی میشه این طرح جوین وجغتای پیشرفت میکنن وبه خودشون میرسن


RE: پویش الحاق جوین و جغتای به خراسان شمالی - ADMIN - ۱۴۰۰-۴-۲۷

? مخالفت عنابستانی با الحاق جوین و جغتای به خراسان شمالی

?️نماینده مردم شهرستان های سبزوار، جغتای و جوین از مخالف خود با الحاق شهرستان های جوین و جغتای به استان خراسان شمالی خبر داد.

?️علی اصغر عنابستانی گفت: جوین و جغتای پاره تن دیار سربداران هستند و از خراسان رضوی جدا نمی شوند مگر در خراسان غربی بنشینند.
پیش از این حسین پور نماینده مردم اسفراین آمادگی خود را برای پیگیری الحاق جوین و جغتای به خراسان شمالی اعلام کرده بود.


RE: پویش الحاق جوین و جغتای به خراسان شمالی - راشدی - ۱۴۰۰-۴-۲۷

⭕️بعد از عنابستانی ،محبی نماینده دیگر حوزه انتخابیه به صحبت های نماینده اسفراین واکنش نشان داد

وی جوین و جغتای را اجزای تفکیک ناپذیر حوزه تمدن سبزوار خواند..


RE: پویش الحاق جوین و جغتای به خراسان شمالی - راشدی - ۱۴۰۰-۴-۲۸

یادداشت خبرنگار:
واکنش اینستایی عنابستانی به صحبت های نماینده اسفراین که جغتای و جوین را پاره تن بیهق وسبزوار نامیده است نشان از عدم درک وی از تاریخ جغتای و جوین دارد،چرا که اگر تاریخ این دو شهرستان را می دانست قطعا این متن را نمی نوشت.گویا عنابستانی نمی داند که جغتای و جوین خود پاره ی از تن خراسان بزرگ که شامل هرات- مرو -سمرقندو...بوده است روزگاری که بعد از نیشابور مرو- بلخ و بخارا، جوین وجغتای خود دارای جایگاهی خاص بوده است و این جایگاه تا زمان ناصرالدین شاه قاجار همچنان به قوت خود باقی بوده،گویا عنابستانی نمی داند که درغرب خراسان بزرگ فقط نیشابور و جوین جغتای مامن بزرگان ادبا و فضلای دین بوده است و اگر به تاریخ مدرسه نظامیه نیشابورا ین مدرسه در اواخر نیمهٔ اوّل قرن پنجم هجری قمری (۴۵۰ ه‍.ق/۱۰۵۷ م)یا ۴۴۸ هجری یا به قولی دیگر (۴۳۴ (قمری)/۱۰۵۷ (میلادی)) به دستور خواجه نظام‌الملک جوینی برای امام الحرمین جوینی بنا شد و ابوالمعالی سی سال در آنجا به تدریس به خطابه و ذکر می‌پرداخت و روزانهٔ سیصد مرد در آنجا به دانش‌آموزی جمع می‌شدند. از دانش‌آموختگان نامدار این مدرسه امام محمد غزالی، انوری، عمر خیام، امام موفق نیشابوری و عطار نیشابوری، و از استادان نامدار ابوالحسن واحدی هستند.[۲]نگاه بیندازد می بیند که استاید این مدرسه از بزرگان جوین و جغتای بوده است.گویا عنابستانی نمی داند که بزگترین وزیران ایاخانان از دیار جغتای و جوین بوده است.این عدم آگاهی از تاریخ باسابقه این دوشهرستان باعث شده است که به خود این اجازه را داده و جغتای و جوین را پاره تن بیهق وسبزوار بداند.بیهقی که اگر به قیام سربدارانش بنازد باید مردم باشتن حرفی داشته باشند نه بیهق و سبزوارهرچند اگر ما امروز جغتای را دراین وضعیت می بینیم فقط نمک نشناسی دوتن از فرزندان جغتای در مجلس شواری اسلامی است که تمام همت خود را برای اعتلای سبزوار گذاشتن چراکه صندلی خود مهم تر ازمردم بود.
نماینده محترم اگر تقسیمات اشتباه گذشته رضا خانی نبود قطعا بدانید سبزوار امروز درحد یک روستا بیش نبود.اگر مخالفت حاکم جوین(با مرکزیت جغتای) با حکومت مرکزی قاجارنبود هیچگاه سبزوار به این نقطه نمی رسید چراکه تا زمان ناصرالدین شاه قاجار مسیر مردم مشهد و تهران از نیشابور و جوین جغتای می گذشت.این چند خطی بود از گذشته پرافتخار این سرزمین.
عنابستانی از صحبت های نماینده اسفراین آشفته می شود پس چگونه به خود اجازه داد در مورد فرومد اظهار نظرکند و خواستار الحاق فرومد به داورزن شود؟
اما لازم است مشکلاتی که مسئولین سبزوار برای جغتای به اصطلاح این پاره تن اورده ند برای یادآوری به آقای عنابستانی متذکر شوم.
امروز مردم جغتای به اصطلاح شما پاره ی تن سبزوارازنبود امکانات بیمارستانی و بهداشتی رنج می برند چرا که مسئولین دانشگاه علوم پزشکی سبزوار براین باورند که اگر بیمارستان جغتای تجهیز شود بیمارستانهای های سبزواراز نظر درامدی دچار مشکل خواهند شند.واین درصورتی است که به گفته نمایند پنج شهر خراسان شمالی در این مدت کرونا ما توانستیم تمام بیمارستانهای استان را به دستگاه سی تی اسکن اکسیژن ساز و پیش از صد دستگاه وینیلاتور مجهز کنیم واین درحالی است که مسئولین علوم پزشکی سبزوار با حیله های مختلف اکسیژن ساز جغتای و پانزده تخت بیمارستان جغتای که تعدادی توسط خیرین اهدا شده بود به علت وچود رئیس بیمارستان سبزواری و نالایق از جغتای ببرند.واگرامروز جغتای جزو خراسان شمالی بود مردم این شهرستان ازبهترین امکانات بهره می بردند.
امروز بانک های جغتای یکی پس از دیگری دچار کمبود سرمایه و گردش مالی هستند ولی باو جود دو کارخانه بزرگ در جغتای حساب های اصلی کارخانه فرکروم جغتای بدلیل سبزواری بودن معاون مالی در سبزوار است و با نک های جغتای بی نصیب از این گردش سرمایه.
امروز جوانان جغتای به اصطلاح شما پاره تن سبزوارخود از بیکاری رنج می برند ولی کارکنان اداره جات و با نک های دولتی و کارخانه فرکروم همه از سبزوار هستند.
امروز مردم جغتای به اصطلاح شما پاره تن سبزوار می بینند وقتی که تمام همت شما برا اعتلای شهر سبزوار است و این ها فراموش شده اند به چه امیدی باید پاره تن بیهق شما باشند.
امروز وقتی می بیند تمام برنامه ها و پیگیری های علی اصغرعنابستانی برای سبزواراست چگونه می توانند قبول کنند که پاره تن بیهق هستند؟
امروز وقتی می بیند سفر وزاری دولت و دست اورد سفرهایشان فقط برای سبزواراست چگونه قبول کنند که ماندن با استان خیالی خراسان غربی به نفع شان است.؟
جناب آقای عنایستانی اگر قراراست روزی خراسان غربی تشکیل شود قطعا بدانید که نیشابوربزرگ شکوه تمدن ایران زمین محق مرکز استان شدن است نه سبزوار آقای عنابستانی امروز این به اصطلاح پاره تن مردمش از نظر فرهنگ و زبان بیشتر با خراسان شمالی یکی است تا با خراسان و سبزوار متاسفانه این قرابت فرهنگی به
مردم این دیار تحمیل شده است . وباید این مردم بازگردند به اصل سرزمین خودشان یعنی خراسان شمالی که قطعا با روی کارآمدن دولت اقای رئیسی و پیگیری مسئولین محلی این اتفاق خواهد افتاد و روزی لبخند بر چهره ی زیبای این مردم خواهد نشست.

مارا به خیر تو امیدی نیست خواهشا شر مرسان
سیداحمد حسینی خبرنگارروزنامه قدس
? Channel ID: @Joghatay_Online