مشاوره خانواده رایگان عطاملک
[عشق و ازدواج] تاثیر ازدواج بر انسان - نسخه‌ی قابل چاپ

+- مشاوره خانواده رایگان عطاملک (https://atamalek.ir)
+-- انجمن: خانواده ایرانی (https://atamalek.ir/forum-14.html)
+--- انجمن: مشاوره خانواده و ازدواج (https://atamalek.ir/forum-122.html)
+--- موضوع: [عشق و ازدواج] تاثیر ازدواج بر انسان (/thread-11821.html)



تاثیر ازدواج بر انسان - مشاورانه - ۱۳۹۹-۱۰-۲۹

تأثير ازدواج در زندگي آيندهء جوانان چه قدر است و علّت گسيختن خانواده ها چيست ؟


RE: تاثیر ازدواج بر انسان - مشاورانه - ۱۳۹۹-۱۰-۲۹

با سلام و ادب
ازدواج از ضروريات زندگي است . بايد آدمي نصيب خود از خوشي ها و لذّات مشروع زندگي را به دست آورد و با صفا و آسايش زندگي كند. خداوند انسان را به گونه اي آفريد كه بدون همسر ناقص است . انسان هرچه از نظر علم و ايمان و فضائل اخلاقي بالا رود, تا همسر اختيار نكند, به كمال مطلوب نمي رسد. جنس مذكر ومؤنث به يكديگر نيازمندند; هم از نظر روحي و هم از نظر جسمي و هر كدام به تنهايي ناقصند. قرآن زن و مرد را لباس هم ديگر مي داند (هنّ لباس لكم و انتم لباس لهن ّ). بعد از ازدواج , شخصيت انسان تبديل به شخصيت اجتماعي مي ودو خود را شديداً مسئول حفظ همسر و آبروي خانواده و تأمين وسائل زندگي و فرزندان مي بيند. به همين دليل , تمام هوش و ابتكار و استعداد خود را به كار مي گيرد.
تأثير ازدواج بر روح و روان انسان بر كسي مخفي نيست . پسر و دختري كه ازدواج مي كنند, داراي وقار و ثبات فكري و روحي و احساس شخصيت مي شوند. قرآن مي فرمايد: .(1)
اثر ديگر ازدواج اين است كه انسان را از خطراتي كه اعتقادات ديني اش را تهديد مي كند, نجات مي دهد و باعث كمال انسان مي شود و نماز و اعمال انسان كامل تر و باارزش تر مي شود. در روايت آمده است : .(2)
در روايت ديگر آمده است : .(3)
گسيختگي برخي از خانواده ها مي تواند به علل مختلفي وابسته باشد:
1 ازدواجي كه بر اساس بينش و عقل نباشد, بلكه بر عشق و دلدادگي و بنا شده است , احتمال لرزش و سقوط آن مي رود, به عنوان مثال پسري شيفتهء دختري مي شود و با او ازدواج مي كند, بدون اين كه موازين عقلي و شرعي ومنطقي را در نظر بگيرند. غالباً جوانان چون با احساسات بيش تري با ازدواج برو به رو مي شوند, از تدبير وآينده نگري كم تري برخوردارند و غالباً بعد از ازدواج دچار اختلافات عديده مي شوند, كه شايد منجر به طلاق گردد.دانشمندان مي گويند: ; يعني علاقهء افراطي موجب بي توجهي به معايب و واقعيات مي شودو جوان بدون توجه به ملاك هاي ارزشي , دست به ازدواج مي زند و توجهي به عيوب و نواقص نمي كنند و بعد ازازدواج , كه عشق فروكش مي كند و شور و التهاب آرام آرام از بين مي رود و چشم ها را باز مي كنند, مي بينند ازدواج به ضرر و زيان هر دو طرف بوده است .
از اين جا نقش پدر و مادر و خويشاوندان در كمك و ارشاد براي ازدواج صحيح ظاهر مي شود, چون آنان باتجربياتي كه دارند, بهتر مي توانند ارزيابي كنند و علاقه و عشق افراطي كه فرزندشان دارد, آنان ندارند و آزادتر وبهتر مي توانند تصميم بگيرند. بنابراين در امر ازدواج غير از تدبر و انديشه , توجه به نصايح پدر و مادر لازماست .
2 ازدواج هاي تحميلي نيز ممكن است باعث گسيختي شود. لازم است دختر و پسر يكديگر را پسند كنند و باوضعيت يك ديگر آشنا باشند. پسر و دختر قبل از ازدواج بايد يكديگر را ببينند و با شكل و شمايل هم ديگر آشناشوند و اگر هم ديگر را پسند كردند, ازدواج كنند.
در بسياري از موارد ديده شده است كه پدر يا مادر, به فرزندشان اصرار و اجبار مي كنند بايد با فلاني ازدواج بكني . اصرارهاي بي جا باعث از هم گسيختگي خواهد شد.
2 يكي ديگر از علل جدايي مي تواند ناهمگوني بين زن و شوهر باشد. ناهمگوني از نظر سن ّ, منطقهء اقليمي وآب و هوايي , ثروت و فقر خانوادگي , ميزان تحصيلات , فرهنگ و رسوم , سرد و گرم مزاجي مي تواند باعث اختلاف وكشمكش بين زن و شوهر و كم كم منجرّ به از هم گسيختگي خانواده شود.
3 بسياري از جدايي ها و طلاق ها به جهت توجه و عشق مرد به زن يا دختر ديگري يا توجه و عشق زن به مردديگري است . مردها كه از خانه بيرون مي روند و با زنان مخصوصاً در محيط كار انس مي گيرند يا احياناً زناني كه شاغل هستند, دچار اين آفت مي شوند.
4 تقويت روحيه زن سالاري و اين كه زن مي خواهد تمام امور, زير نظر او باشد و خود مختاري داشته باشد ودستور و فرمان دهد و همين طور مرد سالاري و ديكتاتوري او عامل درگيري و اختلاف خانوادگي مي شود.
5 مسئله خانمانسوز اعتياد و انواع فساد و فحشاها در تزلزل خانواده بسيار مؤثر است .
البته در بيش تر اين موارد مي توان با تحمل و سختي زندگي را ادامه داد. در روايت آمده است : (4)
بعضي از كمبودها در خانه بين زن و شوهر بايد با تحمل و بردباري و ناديده گرفتن بعضي ناهنجاري سپري شود,تا كانون خانواده گرم بماند. پيامبر6فرمود: .(5)
(پـاورقي 1.روم (30 آيهء 21
(پـاورقي 2.مكارم الاخلاق , ص 99
(پـاورقي 3.حرعاملي , وسائل الشيعه , ج 14 ص 6
(پـاورقي 4.مجيد رشيد پور, تعادل و استحكام خانواده , ص 81 به نقل از نهج البلاغه .
(پـاورقي 5.همان , به نقل از سفينة البحار, باب مداراة الناس .
واحد پاسخ به سؤالات دفتر تبليغات اسلامي