مشاوره خانواده رایگان عطاملک
دختران قبل از ازدواج بخوانند - نسخه‌ی قابل چاپ

+- مشاوره خانواده رایگان عطاملک (https://atamalek.ir)
+-- انجمن: خانواده ایرانی (https://atamalek.ir/forum-14.html)
+--- انجمن: خانواده سبز (https://atamalek.ir/forum-18.html)
+--- موضوع: دختران قبل از ازدواج بخوانند (/thread-2575.html)



دختران قبل از ازدواج بخوانند - ADMIN - ۱۳۹۱-۴-۱۵


حمید کارور
ازدواج یک قرارداد دو طرفه است که حقوق و تکالیفی را بر زن و مرد بار می کند
ولی رسم سنتی حاکم بر جامعه باعث شده که زن و مرد کمتر به این مسائل توجه کنند و همه افراد در بدو زندگی توجه شان به حاشیه های ازدواج است حواشی مانند خواستگاری، مراسم عروسی، جهیزیه و علی الخصوص مهریه ، کمتر متوجه این موضوع هستند که دو طرف پای قراردادی را امضاء می کنند که نسبت به آن امضاء تعهداتی را ایجاب کرده که باید طرفین به آن متعهد باشند. متاسفانه اکثر افراد ناخوانده عادت کرده اند پای قرارداد یا اسناد را بدون اینکه کاملا از متن آن آگاه باشند امضا نمایند و همین موضوع بیشتر اوقات باعث گرفتاری و دردسرهای جبران ناپذیر می شود.
این مساله بیشتر در مواقعی رخ می دهد که دختر و پسر در زمان ازدواج برای اولین بار سند نکاحیه را که شرایط عقد و ضمن عقد در آن نوشته شده در حضور عده ای شاهد امضا می کنند.
بدین منظور توصیه میشود که حداقل چند روز قبل از ازدواج سند ازدواج متعلق به دیگران خواهر، برادر یا پدر و مادر خود را به دقت مطالعه کرده و یا چشم باز و آگاهی کامل آن را امضا نمایند.




[تصویر:  th_b_image_ac1_56.jpg]





زیرا اکثر مطالب درج شده در سند نکاحیه اصطلاحات فنی و حقوقی است و در زمان عقد هم دختر و پسر در هوای دیگری به سر می برند و فقط محل امضا را مشاهده و نخوانده امضا می کنند.
براساس قوانین مدنی ایران حقوق و تکالیف بین زن و مرد بصورت تساوی و برابر تقسیم نمی شود.
بلکه زن بموجب عقد ازدواج بسیاری از حقوق مدنی و معنوی خود را مانند حق سفر، اشتغال- حق انتخاب مسکن و ولایت بر فرزندان و جدایی از همسر را از دست می دهد و در قبال آن حقوق مادی مانند مهریه و نفقه را به دست می آورد که در بسیاری از موارد دستیابی به این حقوق مادی هم بسیار مشکل و بعضا ناممکن می شود. پس برای دستیابی به حقوق برابر و یک تعادل نسبی می توان از شروط ضمن عقد استفاده کرد که متاسفانه شروط ضمن عقد در جامعه رایج نیست و حتی افراد تحصیل کرده هم راه استفاده از آن را یا نمی دانند یا مورد استفاده قرار نمی دهند. چون اولا همه افراد جامعه از این شروط آگاه نیستند و اصولا نمی دانند که از این شروط می توان در ضمن عقد استفاده کرد و اگر هم توصیه شود اعتقاد بر این دارند که اگر زندگی با شرط و شروط بخواهد شروع شود همان بهتر که شروع نشود و وقتی که وارد زندگی شده و دچار مشکلات ناشی از همین مساله شدند افسوس می خورند که چرا از همان ابتدا دور اندیشی نکرده اند.
در سند ازدواج 12 شرط ضمن عقد آمده که طرفین ازدواج باید آن را امضا کنند و ظاهرا بنفع زوجه می باشد.
اما هر 12 موردی که زن و مرد برای عقد امضا می کنند شرایطی است که مرد به زن وکالت می دهد که اگر توانستی آن را ثابت کنی می توانی وکالت طلاق را داشته باشی یعنی اینکه آن 12 مورد برای طلاق است نه ازدواج.
زن می تواند به استناد به ماده 1119 قانون مدنی تقاضای شروطی از جمله حق مسکن، حق کار، حق تحصیل، حق طلاق، تقسیم دارائی های مشترک در هنگام جدائی و حضانت فرزندان را در هنگام عقد نکاح و هر خواسته مشروع و معقول را در دفترخانه ثبت اسناد رسمی در قباله ازدواج ثبت کرد البته این شروط نباید مخالف مقتضی ذات عقد باشد زیرا اگر زنی مثلا در حین عقد شرط کند که از همسرش تمکین نکند با توجه به اینکه مخالف ذات عقد می باشد چون مثلا پرداخت نفقه در مقابل تمکین است بنابراین هم شرط باطل است هم عقد.
با امید یک زندگی شیرین همراه با خوشبختی برای طرفین