مشاوره خانواده رایگان عطاملک
مجوز چیست و کسب آن چه مزایایی دارد؟ - نسخه‌ی قابل چاپ

+- مشاوره خانواده رایگان عطاملک (https://atamalek.ir)
+-- انجمن: فجازی (https://atamalek.ir/forum-41.html)
+--- انجمن: جهاد علمی (https://atamalek.ir/forum-45.html)
+---- انجمن: علوم انسانی (https://atamalek.ir/forum-50.html)
+---- موضوع: مجوز چیست و کسب آن چه مزایایی دارد؟ (/thread-4869.html)



مجوز چیست و کسب آن چه مزایایی دارد؟ - mojavez - ۱۳۹۳-۸-۱۰

مجوز یا پروانه بهره برداری مدرکی است که در هر شاخه ای از کسب و کار به واحدهای صنفی تعلق می گیرد. نظام اعطای مجوز به واحدهای صنفی امری رایج در تمامی کشورهای جهان می باشد، با این حال تفاوت‌های قابل ملاحظه‌ای در تعداد فرآیندها و زمان اعطای مجوز در بین کشورهای مختلف جهان وجود دارد. در کشور ما ایران نیز برای اخذ مجوز نهادهای مختلفی وجود دارند که از جمله آنها می توان به نهاد ریاست جمهوری، وزارت بهداشت، اتحادیه ها و اصناف مختلف و... اشاره کرد.
در کشورهایی همچون آمریکا و استرالیا که رتبه بالایی در این زمینه دارند، فرآیند اخذ مجوز در مدت زمان بسیار کوتاهی (1 تا 2 روز) به طول می انجامد، در حالی که در کشور ما فرآیند اخذ مجوز طولانی و زمان بر بوده و به طور خلاصه دارای مراحل زیر می باشد:
1- ارائه گواهی سوء سابقه و عدم اعتیاد
2- اخذ مجوز از شهرداری (عوارض سالانه)
3- مجوز از وزارت دارایی (مالیات کسب)
4- تایید صلاحیت شخصی و مکانی از سوی اداره نظارت بر اماکن عمومی
در شکل (1) به تفصیل مراحل صدور مجوز از طریق اتحادیه مربوطه نشان داده شده است.
پس از کسب مجوز واحدهای صنفی علاوه بر شروع کسب و کار از مزایایی بهره مند می شوند که در ذیل به تعدادی از آنها اشاره می شود:
1- یکی از شرایط مورد نیاز برای ثبت علامت تجاری (برند) در هر واحد صنفی داشتن مجوز مرتبط با فعالیت آن می باشد.
2- برای اخذ وام مضاربه و وام خرید ماشین آلات یا تجهیزات اولیه متقاضیان می بایست مجوز یا پروانه بهره برداری به بانک ها و موسسات مالی ارائه نمایند.
3- اشخاص حقیقی یا حقوقی در صورت کسب مجوز از وزارت ارشاد برای فعالیت های فرهنگی و هنری، انتشاراتی و مطبوعاتی از پرداخت مالیات طبق ماده 139 معاف هستند. طبق ماده 132 واحدهای دارنده مجوز صنعتی که در خارج از محدوده 120 کیلومتری تهران و 50 کیلومتری اصفهان و 30 کیلومتری شهرهای بزرگ احداث می‌گردند از تاریخ شروع بهره برداری یا استخراج به میزان هشتاد درصد (۸۰% ) و به مدت چهار سال و در مناطق کمتر توسعه یافته به میزان صد درصد (۱۰۰%) و به مدت ده سال از مالیات بر درآمد موضوع ماده (۱۰۵) معاف هستند.
4- واحدهای دارنده پروانه صنعتی (مجوز) که در اثر عدم توانایی در بازپرداخت اقساط بانکی دچار جرایم بانکی می‌شوند، امکان بهره‌ مندی از بخشودگی جرایم بانکی دولتی و نیز استمهال بدهی به مدت یکسال را دارند. همچنین واحدهای بحرانی که دارای بدهی ‌‌های بانکی، بدهی به ارگان‌های دولتی و حقوق پرسنلی می‌ باشند نیز می‌ توانند ضمن رفع صدور اجرائیه از استمهال دیون و اخذ وام سرمایه در گردش نیز بهره ‌مند گردند.
5- واحدهای دارنده پروانه صنعتی (مجوز) که محصولات تولیدی آنها مشمول استاندارد اجباری می ‌باشند، امکان دریافت نشان استاندارد را خواهند داشت. همچنین استانداردهای تشویقی نیز قابل تعریف و اخذ می ‌باشد.
6- دارندگان پروانه های بهره برداری صنعتی و مجوزها می توانند در نمایشگاه های داخلی و خارجی برای معرفی محصولات خود شرکت نمایند.






لینک منبع: چگونه مجوز بگیریم؟