مشاوره خانواده آنلاین رایگان عطاملک
نظر مردم نسبت به عُرضه دولت را به رفراندوم عمومی بگذارید - نسخه‌ی قابل چاپ

+- مشاوره خانواده آنلاین رایگان عطاملک (https://atamalek.ir)
+-- انجمن: فجازی (https://atamalek.ir/forum-41.html)
+--- انجمن: مجازیست (https://atamalek.ir/forum-42.html)
+---- انجمن: وبگردی (https://atamalek.ir/forum-81.html)
+---- موضوع: نظر مردم نسبت به عُرضه دولت را به رفراندوم عمومی بگذارید (/thread-5260.html)



نظر مردم نسبت به عُرضه دولت را به رفراندوم عمومی بگذارید - ADMIN - ۱۳۹۳-۱۰-۲۱


گروه سیاسی ۹ دی- «من به عنوان مسئول اجرای قانون اساسی دلم می‌خواهد شرایطی فراهم شود تا به این اصل قانون عمل کنیم و یک بار هم که شده آن چیزی را که برای همه مهم است و اهمیت دارد را از مردم بپرسیم. البته مجلس جای خودش مهم و محترم است ولی خوب بود سالی یک بار یا حداقل چند سالی یک بار این کار انجام می‌شد ولی الان 36 سال گذشته و این قانون عملی نشده است.»

این بخشی از صحبت های حسن روحانی در همایش اقتصاد ایران بود که روز یکشنبه 14 دی ایراد  شد. رئیس دولت یازدهم این بار نگران یکی از اصول اجرا نشده قانون اساسی، یعنی برگزاری همه پرسی شده است.
البته رسانه های تجدیدنظر طلب و دولتی موجی درباره این موضوع راه انداختند و تفسیر و تحلیل های خود را از این گفته روحانی بیان کردند. تداوم غنی سازی، رفع حصر سران فتنه و برخی موضوعات اقتصادی و سیاسی که دولت تدبیر، ناتوان از حل آنان شده، از حدسیات و گمانه های رسانه های زنجیره ای درباره صحبتهای رئیس دولت بود.
فارغ از این که مقصود و منظور روحانی چه بوده، به نظر برگزاری همه پرسی در موضوعاتی که به توده مردم مربوط است، امر مثبتی به نظر می رسد و باید امیدوار بود به سرنوشت دیگر وعده های حسن روحانی نظیر «بهبود شرایط اقتصادی در صد روز»، «چرخیدن همزمان چرخ غنی سازی و اقتصاد»، «کم کردن دامنه فیلترینگ» و ... دچار نشود.
اما حسن روحانی در شرایطی پیشنهاد برگزاری همه پرسی را مطرح کرده که وسیع ترین همه پرسی سال های اخیر، اوایل سال 93 کشور برگزار شد. این همه پرسی بعد از همه پرسی تغییر نظام شاهنشاهی به جمهوری اسلامی بزرگترین همه پرسی برگزار شده در تاریخ انقلاب اسلامی بود و طی آن بیش از نود و هفت درصد مردم به درخواست دولت برای انصراف از دریافت یارانه نه گفتند. و این در حالی بود که دولت تدبیر از ظرفیت همه رسانه ها اعم از روزنامه های مخالف و موافق، اصولگرا و اصلاح طلب، حتی درخواست هنرمندان و به میان کشیدن پای برخی مراجع عظام تقلید به صورت توامان، سایت ها و شبکه های سیما برای متقاعد کردن مردم بهره برد. شبکه های صدا و سیما، همگی پر بود از مصاحبه و گزارش از وزرا و معاونین روحانی در ترغیب مردم به انصراف از یارانه نقدی. روحانی حتی از سریال پایتخت و دیالوگ های بانو چوچانگ هم نگذشت! در ماجرای ترغیب مردم به گفتن آری در این همه پرسی حتی از برخی ظرفیت های دینی و مذهبی هم استفاده شد. اما نتیجه چیزی جز «نه» نود و هفت درصدی مردم به دولت روحانی نبود.
در این شرایط بهترین توصیه به حسن روحانی این است که قبل از اندیشیدن به برگزاری همه پرسی دیگری، به عواقب آن بیاندیشد و مبادا طوری شود که مثل رفراندوم انصراف از یارانه، به یک رسوایی عظیم برای دولت تبدیل شود. بد نیست در این بین پیشنهاداتی به روحانی دهیم که اگر قرار بر انجام همه پرسی شد آنها را در اولویت قرار دهد:
 رفراندوم میزان رضایت مردم از ضرر 54 میلیارد دلاری ایران در پرونده کرسنت و نحوه مجازات عاملان آن
 رفراندوم درباره نحوه مجازات افرادی که در برخورد با مردم از الفاظ بی ادبانه و خجالت آوری نظیر «بروید به جهنم، کم سوادها، تازه به دوران رسیده ها، متوهم و ...» استفاده می کنند
 رفراندوم سنجش میزان رضایتمندی مردم از اقدامات دولت قبل نظیر مسکن مهر، پرداخت یارانه
 رفراندوم سنجش میزان محبوبیت روحانی و عُرضه دولت مردان او در کنترل بازار و کاهش دادن تورم نظیر افزایش قیمت نان یا افزایش دادن نرخ رشد اقتصادی یا کاهیدن از نرخ بیکاری و...
 رفراندوم سنجش میزان راستگویی روحانی و دولتمردان
 رفراندوم سنجش میزان اقبال مردم به برنامه های انفعالی و وازده و غرب گرایانه و غیرت دولتمردان در سیاست خارجی
 رفراندوم سنجش میزان رضایت مردم از طرح هایی نظیر توزیع سبد کالا و ادامه دادن پروژه های مسکن مهر
 رفراندوم سنجش میزان نقد پذیری رئیس جمهور و عمل کردن به وعده های انتخاباتی نظیر حل معضلات کشور در ۱۰۰ روز یا سرهنگ نبودن و...
 رفراندوم سنجش میزان رضایت مردم از افزایش قیمت حامل‌های انرژی در اردیبهشت 1393
 رفراندوم سنجش میزان رضایت مردم از رشد 14 درصدی حقوق کارمندان برای سال آینده
 رفراندوم سنجش میزان رضایت مردم از افزایش نرخ مالیات بر ارزش افزوده
 رفراندوم سنجش میزان رضایت مردم از گران کردن هزینه انشعاب آب و برق و گاز
 رفراندوم سنجش میزان رضایت مردم از افزایش 12 میلیون تومانی سهم متقاضیان مسکن مهر
 رفراندوم سنجش میزان رضایت مردم از تغییر چند هزار نفر از مدیران دستگاه‌های اجرایی
 رفراندوم سنجش میزان رضایت  مردم از توقف افزایش وام ازدواج به 5 میلیون تومان
 رفراندوم سنجش میزان باور مندی مردم نسبت به ادعای مکرر بر کاهش مستمر نرخ تورم و افزایش مستمر رشد اقتصادی
 رفراندوم سنجش میزان رضایت  مردم از افزایش 30 درصدی قیمت خودرو در تیرماه 1393
 رفراندوم سنجش میزان رضایت  مردم از ادامه واردات کالاهای لوکس و خودروهای گران‌قیمت
 رفراندوم سنجش میزان رضایت  مردم از استفاده از برنج هندی و پنیر های فاسد در سبد کالا
 رفراندوم سنجش میزان رضایت  مردم از به کارگیری وزرای میلیاردر و امنیتی در کابینه
 رفراندوم سنجش میزان رضایت  مردم از گران کردن ارز در بودجه 1394
 رفراندوم سنجش میزان رضایت  مردم از امنیتی کردن پرونده فساد کرسنت
 رفراندوم سنجش میزان رضایت  مردم از اعطای رانت 650 میلیون یورویی به یک تاجر
 رفراندوم سنجش میزان رضایت  مردم از تداوم پرداخت یارانه به ثروتمندان
 رفراندوم سنجش میزان رضایت  مردم از افزایش 83 درصدی بودجه نهاد ریاست جمهوری
 رفراندوم سنجش میزان رضایت  مردم از افزایش 5 برابری بودجه دفتر معاون اول رئیس‌جمهور
 رفراندوم سنجش میزان رضایت  مردم از واردات بنزین بی‌کیفیت و افزایش آلودگی هوای شهرها
 رفراندوم سنجش میزان باور پذیری مردم نسبت به ادعای خروج اقتصاد از رکود
 رفراندوم سنجش میزان رضایت  مردم از افزایش واردات از چین
 رفراندوم سنجش میزان رضایت جوانان از گنجاندن طرح خرید خدمت سربازی برای سربازان پول دار و ثروتمند و تلف شدن عمر باقی جوانان در مدت سربازی
 رفراندوم سنجش میزان نارضایتی مردم از دولت و اقبال مردم به بازگشت افراد و فعالیت های خدمت محورانه و عدالت طلبانه دولت قبل
 رفراندوم سنجش میزان رضایت مردم از برگزاری جشن های شاهانه نظیر جشن زنانه دولتی ها در کاخ سعدآباد
 رفراندوم سنجش میزان باورپذیری ادعای مقابله با فساد روحانی
 رفراندوم سنجش میزان علاقه مردم به رفتارهای اشراف گرایانه روحانی و دولت وی نظیر تغییر دکوراسیون دفاتر رئیس دولت و وزرا و خرج های میلیاردی از بیت المال برای ساخت استخر، سونای لوکس و...
 رفراندوم سنجش میزان رضایت مردم در به کار گیری اقوام و خویشاوندان نزدیک رئیس جمهور و اعضای کابینه در مسئولیت های خطیر و بستن باب استخدام برای عموم جوانان مردم
 رفراندوم سنجش میزان رضایت مردم از بازگذاردن دست آقازادگان و اشراف زادگان نوکیسه و حمایت دولتی ها از آنان
 رفراندوم سنجش میزان رضایت مردم از وضعیت بازار بورس و سرمایه گذاری در کشور
 رفراندوم سنجش میزان عُرضه دولت برای بازگرداندن احترام به پاسپورت های ایرانی از جمله راه ندادن سفیر ایران به سازمان ملل
 رفراندوم سنجش رضایت مردم از عقب نشینی های پی در پی و تعطیل کردن دستاوردهای هسته ای
 رفراندوم سنجش میزان رضایت مردم از باز شدن باب ذلت آمیز ادبیات گستاخانه و طلبگارانه دشمن علیه مردم ایران نظیر ادبیات اوباما یا کری و شرمن و... علیه ملت شریف ایران.
اما علاوه بر آنکه بر این لیست می توان موارد متعدد دیگری را افزود مثل آنکه می توان افزایش خیره کننده حقوق و دستمزد اعضای دولت را هم به رفراندوم گذاشت اما باید به دنبال جواب این پرسش گشت که تا کی مردم نجیب و صبور ما باید تاوان بی تدبیری های مسئولان و اعتماد بی جا و خوش خیالی آنان به دشمن را از کیسه روزانه و سفره کوچک شده خود پرداخت کنند؟
اما واقعیت آن است که ادعای علاقه رئیس دولت لب مرزی یازدهم به برگزاری رفراندوم در حالی از سوی وی بیان می شود که او بیشترین اطلاع از لرزان تر شدن پایه های اعتماد عمومی به دولتش را دارد. بعید است روحانی که در سفرهای استانی به روشنی می بیند حتی با دوپینگ سازماندهی کردن سربازان، دانش آموزان و کارمندان برای استقبال از او ، میزان استقبال مردمی از کاروان عریض و طویلش روز به روز کمتر می شود نداند که در صورت برگزاری رفراندوم، آرای عمومی به چه سمتی خواهد رفت؟
اما روحانی با سخن گفتن از رفراندوم به راستی به دنبال چیست؟ حقیقت آن است که تولید و دامن زدن به حواشی و غفلت از متن برای کسانیکه علاقه ای به خدمت نداشته و به دنبال قدرت اند، بهترین فضا را ایجاد خواهد کرد که با طرح بحث هایی حاشیه ای ، اذهان افکار عمومی از مطالبه گری های اصلی منحرف شده و مباحث جعلی جایگزین اصلی ها شوند.
مشاوران روحانی خوب می دانند که ناکارآمدی دولت، امروز تا چه حد برای مردم آزار دهنده شده است. آنان متخصص جنگ روانی و مسائل امنیتی اند. بنابراین اگر نارضایتی ها را به وسایطی، منحرف نکنند، دیر یا زود، آتش آن، خرمن متراکم بی تدبیری ها را بر باد خواهند داد.  از این روست که باید انتحار کرد و با طرح مباحث حاشیه ای، فرصت خرید تا امروزِ دولت تدبیر به فردایش برسد. اما مهم آن است که بدانیم زمان به نفع حاشیه سازان به پیش نمی رود و بهانه تراشی هایی اینچنین نخواهد توانست میزان مطالبه گری مردم از دولت را فرو بکاهد.
در این زمینه اما این نکته لازم به ذکر است که به هر حال باید از پیشنهاد رئیس دولت برای برگزاری رفراندوم استقبال کرد. چراکه اگر دولت ناکارآمد روحانی حتی عُرضه برگزاری رفراندوم را داشته باشد آن را باید به فال نیک گرفت. گرچه واضح است که روحانی با اینگونه حاشیه سازی ها سعی در ایجاد یک بازی حیدری و نعمتی دارد که در این بین یک جریان موافق رفراندوم و یک جریان به عنوان مخالف رفراندوم با یکدیگر منازعه کرده و در اصل مسائل اصلی کشور فراموش شود.  واضح است که دولت یازدهم حتی در زمانی که در ماه عسل خود با رای دهندگانش به سر می برد، در رفراندوم یارانه ها یکبار برای همیشه پاسخ «نه» قاطعی از عموم مردم دریافت کرد. این در حال است که دولت روحانی با برگزاری رفراندوم یا بدون آن- همچون برگزاری یا عدم برگزاری همایش مقابله با فساد- باید پاسخگوی مطالبات عمومی از روند رو به افول اقتصاد،‌معیشت و رفاه عمومی، باشد. جبهه گیری در برابر این ادعای آمیخته با جنگ روانی روحانی، همانی است که او می خواهد. مردم را باید به ادامه مطالبه گری های به حق خود از دولت رهنمون شد و در دام مسایل انحرافی نیافتاد.
رئیس دولت غرب گرایان کلید دار اما در ادامه سخنان هفته گذشته نقبی هم به موضوع سانتریفیوژها و آرمان گرایی زد و با دوگانه سازی میان تقابل آرمان با سانتریفیوژ، سعی کرد همچون همیشه با نگاهی لیبرالیستی و سکولار به دیپلماسی بنگرد. در این زمینه بد نیست سئوالاتی طرح کرد. از جمله آنکه کیست که دیگر نداند اساسا ماجرای غرب با ما بر سر آرمان ماست؟ در این زمینه در آینده بیشتر سخن خواهیم گفت؛ ان شاءالله.