مشاوره خانواده آنلاین رایگان عطاملک
لوبیا پلو با قارچ مفید برای مزاج های معتدل - نسخه‌ی قابل چاپ

+- مشاوره خانواده آنلاین رایگان عطاملک (https://atamalek.ir)
+-- انجمن: خانواده ایرانی (https://atamalek.ir/forum-14.html)
+--- انجمن: بانوی ایرانی (https://atamalek.ir/forum-116.html)
+---- انجمن: نکات خانه داری (https://atamalek.ir/forum-118.html)
+---- موضوع: لوبیا پلو با قارچ مفید برای مزاج های معتدل (/thread-6239.html)



لوبیا پلو با قارچ مفید برای مزاج های معتدل - heidari - ۱۳۹۴-۴-۲

تغذیه سالم
غذاهایی که از سبزیجات یا گیاهان تهیه می شوند به دلیل داشتن مواد مغذی ، علاوه بر این که بسیار خوشمزه و خوش عطرند ، حافظ سلامت شما نیز هستند ، بی آن که لازم باشد هزینه ی زیادی پرداخت کنید. همه ی ما لوبیا پلو خورده ایم اما این غذای ساده و البته مقوی با طعم قارچ بسیار خوشمزه تر است.

لوبیا پلو با قارچ برای مزاج های معتدل مفید است .و هم چنین ملین، تقویت کننده ی بدن و بینایی، مفید برای دیابت،کبد و پروستات و قلب است.

مواد لازم

لوبیا ی سبز خرد شده : چهار پیمانه

برنج : سه پیمانه

آب : پنج پیمانه

هویج و فلفل دلمه : از هرکدام یک عدد

گوجه فرنگی : سه عدد بزرگ

پیاز خرد شده : یک عدد بزرگ

قارچ : 12 عدد

سیب زمینی : یک عدد متوسط

روغن زیتون : به میزان لازم

نمک، زردچوبه، زنجبیل وادویه پلویی : به میزان لازم

طرز تهیه

برنج را خیس کنید. لوبیا سبز را به برش های دو سانتی خرد و آن را بخارپز یا آب پز کنید. هویج و فلفل دلمه ای نیز نگینی یا خلالی خرد شود. پیاز را با روغن زیتون و مقداری زردچوبه تفت دهیمد، هویج را به پیاز اضافه کرده و کمی تفت دهید تا نرم شود، سپس فلفل دلمه ای و لوبیا سبز را همراه ادویه، دارچین و زنجبیل به پیاز اضافه کنید و کمی حرارت دهید. گوجه را همراه آب و نمک در مخلوط کن بریزید تا نرم شود سپس به کل مواد اضافه کنید و بگذارید تا قوام پیدا کند. سپس برنج را به کل مواد اضافه کنید و بگذارید بگزد تا آب گوجه تمام شود. در مرحله آخر پلو را با حرارت ملایم دم کنید.



قارچ و هزار خاصیت

این لوبیا پلو با قارچ طعم متفاوتی پیدا می کند ، ماده غذایی که به شکل های مختلف مصرف می شود و خواص مفید بسیاری دارد.

قارچ منبع خوب آهن

بسیاری از مواد غذایی گیاهی دارای فیتات هستند. فیتات جذب آهن و بعضی مواد معدنی را در بدن کاهش می دهداما قارچ فیتات ندارد بنابراین آهن موجود در قارچ به سرعت جذب می شود. در هر 100 گرم قارچ، حدود یک میلی گرم آهن وجود دارد.



قارچ سرشار از پتاسیم و مس

قارچ یک منبع عالی پتاسیم است که این ماده به کاهش فشار خون کمک می کند و خطر سکته ی قلبی را پایین می آورد. قارچ از یک عدد موز یا یک لیوان آب پرتقال هم بیشتر پتاسیم دارد. هم چنین یک واحد قارچ که شامل پنج عدد متوسط است، 20 تا 40 درصد نیاز بدن به مس را تامین می کند و اگر به طور مرتب خورده شود، به کاهش فشار خون کمک کرده و عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد.

قارچ منبع غنی از سلنیوم

سلنیوم آنتی اکسیدانی است که از سلول ها در برابر صدمات رادیکال های آزاد محافظت می کند. مردانی که دو برابر مقدار توصیه شده در روز سلنیوم مصرف کنند، خطر سرطان پروستات در آن ها تا 65 درصد کاهش یافته می یابد.

تقویت سیستم ایمنی بدن

تعدادی از قارچ ها از خانواده "poly poraccae " در پزشکی بسیار کاربرد دارد. عصاره ی این قارچ، با افزایش فعالیت گلبول های سفید، سیستم ایمنی بدن را تحریک می کند تا به ویروس ها و باکتری های مهاجم حمله کند.

قارچ ،ضد سرطان

تحقیقات نشان می دهد قارچ های دکمه ای سفید می توانند احتمال خطر سرطان سینه را کاهش دهند. عصاره ی قارچ دکمه ای سفید می تواند باعث کاهش تکثیر سلولی در سلول های سرطانی و اندازه تومورها نیز شود.این اثرات محافظتی می تواند با مصرف 100 گرم قارچ در روز دیده شود.

چگونه قارچ را انتخاب و نگهداری کنیم؟

- قارچ هایی را که سالم هستند و صدمه ندیده اند (اوایل باز شدن چترشان است)، بخرید.

- اگر قارچ ها را در پاکت کاغذی بگذارید ، می توانید تا یک هفته آنها را سالم نگه دارید.

- قارچ ها را باید ابتدا به آرامی تمیز کرد و سپس شست. قارچ های پرورشی ممکن است خام هم خورده شوند، اما بیشتر قارچ ها را باید به شکل پخته مصرف کرد..

- قارچ های وحشی را از اماکن قابل اطمینان خریداری کنید، زیرا بعضی از قارچ های وحشی، سمی اند و می توانند به سلامت قلب، کلیه و کبد صدمه بزنند و حتی کشنده باشند.



معجزه های لوبیا سبز

لوبیا انواع مختلف سفید، قرمز، چشم بلبلی، چیتی و ... دارد. تا وقتی که لوبیا، سبز و تازه است جزو سبزیجات محسوب می شود، ولی وقتی غلاف و دانه‌ های آن خشک شود جزو بنشن‌ ها است. لوبیا سبز که طبیعت سردی دارد ، در مقایسه با لوبیا خشک کالری کمی دارد ، به طوری که در 100 گرم آن تنها 30 کالری انرژی است. لوبیا سبز سرشار از ویتامین‌ های A، B، C و مواد معدنی آهن، فسفر، کلسیم و پتاسیم است و ارزش غذایی بالایی دارد.

کمک به استخوان سازی

لوبیا سبز به دلیل داشتن ویتامین K،برای تقویت استخوان ها بسیار مهم است. ویتامین K1، پروتئین استئوکلسین(پروتئینی مهم و غیر کلاژنی در استخوان) را فعال می ‌کند. این پروتیین مولکول های کلسیم را در استخوان نگه می ‌دارد ، بنابراین بدون ویتامین K1، میزان استئوکلسین نیز کافی نیست و پروسه معدنی شدن استخوان دچار نقص و تخریب می‌ شود.

حمایت از سیستم قلبی ـ عروقی

لوبیا سبز برای بیماران قلبی مبتلا به دیابت و بیمارانی که دچار گرفتگی عروق هستند، مفید است. لوبیا سبز منبع غنی از ویتامین A(از نوع بتاکاروتن) و همچنین ویتامین Cاست. این دو ماده مغذی،‌ آنتی اکسیدان هایی مهم هستند که به کاهش رادیکال های آزاد موجود در بدن کمک می ‌کنند.ویتامین C محلول در آب و بتاکاروتن،‌ محلول در چربی هستند. این دو آنتی اکسیدان محلول در آب و چربی به کمک هم از اکسید شدن کلسترول جلوگیری می‌ کنند زیرا کلسترول اکسید شده قادر است به دیواره رگ های خونی بچسبد که نتیجه ی آن تصلب شریان، سکته و حمله قلبی است؛ مصرف مقدار کمی از بتاکاروتن و ویتامین C، از این عوارض جلوگیری می کند.منیزیم و پتاسیم با همکاری هم به کاهش فشار خون کمک می ‌کنند.

سلامتی روده و جلوگیری از یبوست

لوبیا سبز از مبتلا شدن به سرطان روده جلوگیری می‌ کند. ویتامین C و بتاکاروتن موجود در آن سلول های روده را از تخریب توسط رادیکال های آزاد محافظت می کند. مطالعات نشان می دهند افرادی که در غذای شان از میزان زیاد ویتامین C، بتاکاروتن و فولات استفاده می ‌کنند ریسک ابتلاء به سرطان روده در آن ها کمتر از کسانی است که از این مواد استفاده نمی ‌کنند. همچنین فیبر توانایی چسبیدن به سموم مسبب سرطان را دارد و قبل از آن که این سموم بتوانند به سلول های روده آسیبی برسانند آن ها را از بدن بیرون می ‌کند.یکی دیگر از فواید فیبر جلوگیری از یبوست است.

خاصیت ضد التهابی

ویتامین های C و بتاکاروتن هر دو خاصیتی ضد التهابی دارند و برای کاهش بیماری هایی که التهابات نقش موثری در آن ها دارد(مانند آسم، آرتروز استخوانی و آرتروز) مفیدند . همچنین به علت داشتن ویتامین ریبوفلاوین در کاهش حملات میگرن بسیار موثر است .

مضرات

-لوبیا سبز دارای اگزالات است. زمانی که مقدار اگزالات ها در بدن بالا برود، مشکلاتی را برای بدن ایجاد می کنند. به همین دلیل ممکن است افراد مبتلا به بیماری های کلیوی و کیسه صفرا، از خوردن این سبزی خودداری کنند.

-لوبیا سبز را همه سنین می‌ توانند بخورند، اما کسانی که معده‌ های ضعیف دارند یا بچه ‌های کوچک به علت نفاخ بودن باید آن را کمتر مصرف کنند.
منبع: طب سنتی طب اسلامی طب سوزنی