مشاوره خانواده آنلاین رایگان عطاملک
ارتباط بیماری آسم و هوای سرد - نسخه‌ی قابل چاپ

+- مشاوره خانواده آنلاین رایگان عطاملک (https://atamalek.ir)
+-- انجمن: فجازی (https://atamalek.ir/forum-41.html)
+--- انجمن: جهاد علمی (https://atamalek.ir/forum-45.html)
+---- انجمن: علوم تجربی (https://atamalek.ir/forum-49.html)
+---- موضوع: ارتباط بیماری آسم و هوای سرد (/thread-7981.html)



ارتباط بیماری آسم و هوای سرد - novinmarketing - ۱۳۹۴-۱۱-۲۱

آسم بیماری ریوی مزمنی ست که تنها در کشور آمریکا ۲۶ میلیون نفر و به طور مشخص حدود ۷.۱ میلیون کودک مبتلا به آن هستند. بیماری آسم باعث تنگ شدن مجاری تنفسی که اکسیژن را به ریه‌ها می‌رساند شده و تنفس را مشکل می‌کند. علائم آسم معمولا با قرار گرفتن در معرض ذرات معلق و سایر آلاینده‌های  زیست محیطی تحریک می‌شوند. برخلاف سایر بیماری‌های مرتبط به ریه مانند برونشیت و امفیزم، آسم قابلیت بهبود کامل ندارد. اما بروز آن می‌تواند باعث آسیب بلند مدت به ریه‌ها شود، بنابرایت علائم آسم باید کنترل شده و یا به کل از بروز آن‌ها جلوگیری کرد.
 هر ساله، علائم بیماری آسم باعث ۱۵ میلیون مراجعه به بیمارستان‌ها و دکترهای عمومی و ۲ میلیون مراجعه اضطراری به اورژانس بیمارستان‌ها می‌شود. آمار و ارقام نشان می‌دهند که بیماری آسم در ماه‌های سرد سال به اوج خود می‌رسد و برای این افزایش حداقل ۲ دلیل وجود دارد:
۱. تغییرات آب و هوایی به خصوص کاهش شدید دما، عملکرد ریه را تحت تاثیر قرار می‌دهند. 
۲.اولین استفاده از سیستم‌های گرمایی باعث بیرون راندن مقدار زیادی گرد و خاک و ذره معلق می‌شود که علائم آسم و آلرژی را تحریک می‌کند.

هوای سرد و آسم
تغییرات شدید آب و هوایی به خصوص تغییرات هوای سرد به صورت مستقیم بر کاهش عملکرد ریه‌ها در افراد مبتلا به آسم تاثیر دارند. هوای سرد و خشک، بافت ریه افراد آسمیک را ملتهب کرده و باعث بروز برونکواسپاسم می شود. این اسپاسم‌ها یا انقباض‌ها دور لوله‌های برونشیال اتفاق افتاده و تنفس را مشکل می‌کنند. معمولا ماده مخاطی اضافی نیز تولید می‌شود و تنفس را بیشتر با سختی مواجه کرده و باعث عطسه و سرفه می‌شود. 
ترکیب فعالیت و تنفس هوای سرد می‌تواند بروز ناگهانی آسم را تحریک کند و فعالیت در محیط باز را با مشکل مواجه کند. برخی اوقات در هوای زمستان، پدیده‌هایی از جمله وارونگی هوا، افزایش مقدار اوزون و ... می توانند علائم آسم را تشدید کنند.
اولین استفاده از سیستم‌های گرمایشی در فصل پاییز و زمستان می‌توانند بیماری آسم را تحریک کنند. در تحقیقی مربوط به مراجعین مبتلا به آسم در بیمارستان نیویورک و سایر محیط های شهری، انجمن ریه آمریکا دریافته است که مراجعات اورژانسی به بیمارستان برای حملات آسم طی زمان‌هایی که سیستم‌های گرمایشی برای بار اول روشن می‌شوند، به اوج خود می‌رسد. این مطالعه نشان می‌دهد که مراجعات به دلیل پخش شدن گرد و غبار و سایر آلاینده‌ها در هوا پس از روشن شدن سیستم گرمایشی است.
آلاینده‌هایی که داخل کانال‌های سیستم گرمایشی وجود دارند، شامل گرد و غبار و آلاینده‌های ترافیکی می‌شود به همراه قارچ، باکتری، گرده گیاهان، مایت خاکی، شوره حیوانات و سایر آلاینده‌ها. تمام این آلاینده‌ها به راحتی در هوا معلق شده و می توانند محرک آسم و آلرژی باشند.

راه‌هایی برای مقابله با آسم در هوای سرد
۱. بر اساس مطالعات انجمن ریه آمریکا، در هوای سرد تنفس از طریق بینی به جای دهان می تواند علائم آسم را کاهش دهد. پوشاندن دهان و بینی با یک شال نیز می‌تواند مفید باشد.
۲. تمیز کردن کانال‌های هواساز منازل نیز می‌تواند علائم آسم تحریک شده توسط آلاینده‌های داخلی را کاهش دهد. البته تمیز سازی کانال‌های هواساز، باید توسط یک فرد متخصص و یا توسط جارویی با فشار منفی صورت بگیرد تا همه آلایند‌ه‌ها را جذب کند. در برخی از هواساز ها ممکن است آزبست نیز وجود داشته باشد.
۳. استفاده از سیستم‌های تصفیه هوای مرکزی نیز می‌تواند در کاهش ذرات معلق محیط موثر باشد. این سیستم‌های تصفیه شامل فیلترهایی هستند که در کانال هواساز نصب مرکزی شده و هوای وارد شده را با گذراندن از فیلترها تصفیه کرده و به خانه بر می‌گردانند. فیلتر داخل این سیستم‌ها باید از جنس هپا باشد تا بتواند ذرات با اندازه‌های میکرونی را جذب کند.
منازلی که دارای هواساز مرکزی نیستند، می توانند از دستگاه تصفیه هوای پرتابل خانگی استفاده کنند. این دستگاه‌ها نیز دارای فیلتر هپا بوده و به شرط این که فیلتر هپا از کلاس و گروه مناسبی باشد، می‌تواند ذرات معلق محیط را تا ابعاد ۰.۰۰۳ میکرون جذب کند. 
 
منبع : دستگاه تصفیه هوا