طرز تهیه چای سنتی - نسخهی قابل چاپ +- مشاوره خانواده رایگان عطاملک (https://atamalek.ir) +-- انجمن: خانواده ایرانی (https://atamalek.ir/forum-14.html) +--- انجمن: خانواده سبز (https://atamalek.ir/forum-18.html) +--- موضوع: طرز تهیه چای سنتی (/thread-969.html) |
طرز تهیه چای سنتی - ADMIN - ۱۳۹۰-۸-۲۷ انواع چای های سنتی ایران اکثر چای ها به شرح ذیل مورد تأیید ائمه ی معصومین علیهم السلام و اساتید بزرگی چون شیح الرئیس ابن سینا می باشد. 1. چای گل گاوزبان و سنبل طیب: گل گاو زبان ( 4 قاشق مرباخوری) به اضافه سنبل طیب (9 قاشق مرباخوری) و 1 عدد لیمو عمانی در 2 لیوان آب سرد و مقداری نبات. خواص : گل گاو زبان طبیعت گرم و تر ، آرام بخش اعصاب ، خواب آور ، سر دردهای عصبی ، دردهای کلیوی ، ضد سودا و صفرا. سنبل طیب : طبیعت گرم ، ضد قولنج و اسپاسم ، ضد تشنج و صرع ، تقویت قوه باء 2. چای به لیمو زیرفون: به لیمو( 1 قاشق مرباخوری ) به اضافه زیرفون01 قاشق غذاخوری) در یک قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات. خواص : طبیعت گرم ، ضد سرماخوردگی ، ضد ناراحتی عصبی ، ضد تشنج ، ضد نقرس، ضد سیاتیک ، ضد غلظت خون، ضد رماتیسم ، خواب آور شب ، ضد میگرن ، آرامبخش ، ضد تپش قلب ، ضد سردرد، تقویت حافظه ، تقویت معده ، ضد آسم ، پایین آورنده ی فشار خون، ضد اسهال ، شستشو دهنده ی کلیه. 3. چای بادرنجبویه زیرفون: بادرنجبویه ( 1 قاشق مرباخوری) به اضافه ی زیرفون ( 1 قاشق غذاخوری) در یک قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات. خواص : طبیعت خیلی گرم ، در بعضی مزاجها بالا برنده ی قوی قشار خون ، مقوی قلب و اعصاب ، خونساز ، تقویت کننده سلولهای مغزی ، فوق العاده آرام بخش ، ( گیاه مورد علاقه ی حضرت علیu ) مقوی مغز ، ضد صدای گوش ، خواب آور، نشاط آور، ضد بیماریهای کلیه ، ضد خوابهای وحشتناک ، ضد بوی دهان. 4. چای بابونه : ( 1 قاشق غذاخوری) در یک قوری ( 3 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات. خواص: طبیعت معتدل و دیم آن گرم و خشک . آرام بخش اعصاب ، معده ، روده و تقویت آنها ، ضد تب ، ضد انگل ، ضد یبوست ، مقوی اعصاب و مغز ، اشتها آور ، ضد بلغم و صفرا ، شستشودهنده بسیار قوی کلیه ها . 5. چای به لیمو : ( 1 قاشق غذاخوری) در یک قوری ( 2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات. خواص : طبیعت گرم ، خواب آور شب ، آرامبخش ، ضد میگرن ، ضد سردرد، ضد تپش قلب ، تقویت حافظه ، ضد نفخ ، تقویت معده ، ضدآسم. 6. چای دارچین : ( چند قلم آسیاب نشده ) در یک قوری ( 3 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات. 7. چای زنجبیل : (1 قاشق مربا خوری کوبیده) در یک قوری( 2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات. خواص : طبیعت گرم و خشک ، بالا برنده فوری فشار خون ، ضد ضعف اعصاب ، تقویت کننده حافظه ، تنظیم ادرار، ضد رطوبت مزاج ، ضد بلغم و صفراوی ، خونساز ، ضد درد مفاصل ، تقویت قوه باء مقوی جهاز هاضمه ، ضد سم غذایی ، مقوی معده ، مسکن ، مقوی قوای رئیسه بدن. 8. چای میوه گل نسترن: ( 15 عدد ) در یک قوری ( 2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات. خواص: طبیعت معتدل و خشک ، پایین آورنده فشار خون ، ضد قند خون ، ضد ورم و درد کلیه ، شستشو دهنده کلیه ، سرشار از ویتامین ث ، ضد سرماخوردگی ، مقوی معده ، ضد اسهال . 9. چای زیرفون: (1 قاشق غذای خوری ) در یک قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات. خواص : طبیعت گرم ، مصرف زیاد پایین آورنده فشار خون ، ضد ناراحتیهای عصبی و تشنجها ، ضد میگرنهای مزمن ، ضد بیخوابی ، ضد سردرد، بیماریهای ریوی ، زکام ، ضد غلظت خون ، ضد استفراغ ، ضد رماتیسم ، آرتروز، نقرس و سیاتیک ( برای خانمهای باردار ممنوع است). 10. چای آویشن : (1 قاشق غذا خوری ) در یک قوری ( 2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات. خواص : طبیعت معتدل ، بالا برنده فشار خون ، تقویت اعصاب ، رفع کولیتهای مزمن ، شسشو دهنده ی کلیه ، ضد انگل ، ضد رطوبت بدن ، ضد صفرا، ضد زکام و سرفه و آسم ، اشتهاآور ، ضد غلظت خون ، مقوی جهاز هاضمه ، تقویت بینایی. 11. چای اکلیل کوهی : ( 1 قاشق غذاخوری ) در یک قوری ( 2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات. خواص : طبیعت گرم ، گیاه معجزه گر ، مقوی اعصاب ، شستشودهنده ی کلیه ، ضد صفرا ، ضد دلهره و اضطراب ، تقویت بدن ، زکام ، آسم ، سیاه سرفه ، مقوی معده ، ضد درد روماتیسمی و استخوانی و کمر ، ضد سنگ کیسه صفرا. 12. چای گزنه : ( 1 قاشق غذاخوری ) در یک قوری ( 2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات. خواص : طبیعت گرم و خشک ، ضد قند، ضد غلظت خون، ضدچربی، ضد صفرا و سنگ کیسه ی صفرا ، ضد سرطان ، ضد خونریزی ، زیاد کننده شیر مادر ، رفع خستگی ، ضد ریزش مو. 13. چای مرزنگوش : (1 قاشق غذاخوری ) در قوری ( 3 لیوان آب سرد) به همراه مقدار نبات. خواص: طبیعت گرم ، آرامبخش اعصاب ، بهترین داروی میگرن کهنه و درد شقیفه ها و سردردها ، ضد نفخ معده ، ضد ورم معده، ضد اخلاط مضره ، ضد سرماخوردگی ، ضد اسهال ، تب بر ، خواب آور ، اشتهاآور. 14. چای استخودوس : (1 قاشق غذاخوری ) در یک قوری( 3 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات خواص : طبیعت گرم و خشک ، آرامبخش اعصاب ، تقویت کننده سلولهای مغز ، ضد میگرن ، ضد زکام و آسم و برونشیت ، مسکن ، درمان رماتیسم ، شسشودهنده ی کلیه ، ضد اگزما . ( کاربرد در اکثر بیماریها دارد) 15. چای فلوس : ( 1 قاشق غذاخوری مغز فلوس) در یک قوری( 2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات. خواص : طبیعت پایین آورندة فشار خون ، برفک دهان ، ملین ، مسهل قوی، ضد صفرا، ضد یبوستهای بد و مزمن، ضد تورم امعاء و احشاء . 16. چای زعفران : (1 قاشق مرباخوری کوبیده ) در یک قوری ( لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات. خواص : طبیعت گرم و خشک ، مفرح ، مقوی قلب ، محرک قوای مغزی ، نشاط آور ، خنده آور ، ضد کرمخوردگی دندان ، شستشودهنده کلیه ، مقوی معده ، ضد سرفه 17. چای نعناع: ( 1 قاشق غذاخوری ) در یک قوری( 2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات. خواص : طبیعت معتدل و اندکی گرم ، ضد اسهال و استفراغ ، ضد نفخ معده ، خوشبوکننده دهان ، آرام کننده ی روده ها ، رفع خستگی ، رفع ناراحتیهای کیسه صفرا ، رفع ناراحتیهای ریوی ، تنگی نفس و آسم ، ضد سرفه. 18. چای بابونه : ( 1 قاشق غذا خوری ) در یک قوری ( 2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات. خواص : طبیعت معتدل و اندکی گرم ، ضد اسهال و استفراغ ، ضد نفخ معده ، مقوی معده ، خوشبوکنننده ی دهان ، آرام کننده ی روده ها ، رفع ناراحتی های ریوی و آسم ، و تنگی نفس ، ضد سرفه ، ضد ناراحتی های کیسه صفرا ، رفع خستگی . 19. چای چلتوک برنج : ( 1 قاشق غذاخوری ) در یک قوری( 2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات. 20. چای گلپر : ( 1 قاشق غذاخوری ) در یک قوری ( 2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات. خواص : طبیعت گرم و خشک ، تقویت کننده عالی حافظه ، ضد صرع قوی ، ضد فراموشی ، ضد انواع اسهال . 21. چای زیره سیاه : ( 1 قاشق غذاخوری) در یک قوری( 2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات. خواص : طبیعت بسیار گرم ، بالا برنده فشار خون ، سوزاندن چربی اضافی ، تصفیه خون ، مقوی قلب و عروق ، شستشودهنده کلیه ، ضد چاقی ، ضد زردی پوست ، ازدیاد کننده ی شیر مادر ، ضد نفخ معده ، مقوی معده ، رفع ناراحتی های روده. 22. چای بهارنارنج : ( 1 قاشق غذاخوری ) در یک قوری( 2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات. خواص : طبیعت گرم ، آرامبخش ، تقویت کننده ی قلب و اعصاب ، مفرح و نشاط آور ، سردردهای عصبی ، اشتهاآور. 23. چای هوفاریقوت : (1 قاشق غذاخوری ) در یک قوری(2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات. خواص : طبیعت گرم و خشک ، مقوی اعصاب ، مقوی قلب ، دافع اخلاط فاسده . 24. چای کوهی: ( 1 قاشق غذاخوری ) در یک قوری( 2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات. خواص : طبیعت گرم ، ضد آلرژی و حساسیت ، مقوی اعصاب ، آرامبخش ، ضد اگزمای پوستی . |