با سلام و ادب سلامتي، سعادت و موفقيت شما را از درگاه ايزد منان خواستاريم
موسيقي مطرب مناسب با مجالس لهو و لعب، حرام است؛ هر چند از صدا و سيما پخش شود.
از نظر حضرت امام(ره) و برخي از مراجع ديگر موسيقي كه مناسب مجالس لهو و لعب و مروج فساد باشد حرام است و تشخيص آن به نظر عرف است.
گذشته از آثار زيانباري كه موسيقي و غنا براي اعصاب و روان دارد اين تأثيرات را نيز دارد:
الف) موجب فساد اخلاق ميگردد و ايمان، حيا و عفت را از دل انسان يبرون ميبرد و تجربه نشان داده است كه بسياري از افراد تحت تاثير آهنگهاي غنا راه تقوا و پرهيزكاري را رها كرده و به شهوات و فساد روي ميآورند. در تفسير «روحالمعاني» سخني از سران يكي از بنياميه نقل ميكنند كه به آنها ميگفت: از غنابپرهيزيد كه حيا را كم ميكند، شهوت را ميافزايد، شخصيت را درهم ميشكند؛ و اگر ميبينيم كه در روايات اسلامي مكرر آمده كه غنا روح نفاق را در قلب پرورش ميدهد، اشاره به همين حقيقت دارد. روح نفاق همان روح آلودگي به فساد و كنارهگيري از تحول و پرهيزكاري است. امام صادق (ع) فرمودند: «الغنا يورث النفاق و يعقب الفقر ؛ غنا در دل روح نفاق را پرورش ميدهد و بدنبال خود بدبختي و فقر ميآورد».
ب ) غافل شدن از ياد خدا و فراموش كردن خدا نيز يكي ديگر از آثار زيان بار غنا و موسيقي است. امام صادق(ع) در تفسير آيه شريفه « واجتنبوا قول الزور »؛« از گفتار باطل و ناروا بپرهيزيد». فرمودند: مراد از قول زوردر آيه شريفه غناست. گفتار باطل و ناروا هر چيزي است كه انسان را از خدا دور ميكند و از راه درست منحرف ميكند. امام صادق (ع) فرمودند: «الغنا مجلس لاينظرالله الي اهله و هو مما قال الله عزوجل: «ومن الناس من يشتري لهوالحديث ليضل عن سبيلالله» ؛ مجلس غنا و خوانندگي مجلسي است كه خدا به اهل آن نمينگرد و آنها را مشمول لطفش قرار نميدهد. و اين مصداق همان چيزي است كه خداوند عز وجل فرموده: بعضي از مردم هستند كه سخنان بيهوده را خريداري ميكنند تا مردم را از راه خدا گمراه سازند». در اين روايت امام(ع) غنا و موسيقي را يكي از مصداقهاي گفتار بيهودهاي دانسته كه انسانهارا از راه خدا گمراه ميكند. در مورد گوش دادن به هرگونه آواز و ترانه و آهنگ وامثال اينها يك معيار كلي وجود دارد و آن اينكه اگر مناسب با مجالس لهو باشد حرام است و مشروط به تأثير يا عدم تأثير روي شنونده خاصي نيست.
صداو سيما هم موظف به پيروي از نظرات رهبري انقلاب است و چنان كه معظم له انحرافي مشاهده كند در مواقع لزوم رهنمودهاي لازم را ارائه ميدهند. در عين حال اين موجب اين نيست كه راه نقد پژوهشگرانه بر برنامههاي راديو و تلويزيون
به كلي مسدود باشد و چنين پنداشته شود كه در برنامههاي آن هيچ اشتباهي از جهت تطبيق با موازين اسلامي صورت نميگيرد.
لطفاً توجه داشته باشید که ارسالهای جدیدی که در این انجمن ثبت میشوند، ابتدا باید توسط یکی از مدیران تأیید شوند و پس از تأیید مدیر، قابل دیدن خواهند بود.