مشاوره خانواده آنلاین رایگان عطاملک

نسخه‌ی کامل: چرا کراوات حرام است؟
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
ببخشید که دوباره مزاحم میشم
این که فرمودید بعضی از مراجع کراوات رو حروم اعلام کردن کاملا درست ، اما هرکاری کردم دلیلش رو نتونستم قبول کنم.یعنی واقعا دلیلش همینه؟ فقط به خاطر شباهت به غربی ها؟آخه مگه میشه؟میدونم که در قرآن آیه ای در مورد این موضوع هست(یعنی این که نباید خودمون رو شبیه کفار کنیم)
الان همه ی دنیا دارن کراوات میزنن و دیگه فقط غربی ها نیستن که این کار رو میکنن.بعدش هم ، به نظر شما صفت کفار برای غربی ها کاملا درسته؟
بالاخره همونا هم دین دارن.حالا هرچقدر هم که منحرف شده باشن ولی بازم خدا رو که می پرستن.این طور نیست؟
به نظرم اگه عمل کردن به اون آیه به این معنی باشه که نباید از کراوات استفاده کنیم ، بهتره به جاش رابطه مون رو با کفار قطع کنیم.فکر کنم این واجب تر باشه.
ببخشید اگه پرحرفی کردم.این حرفا و سوال ها ذهنمو پر کرده و متاسفانه کسی هم تا حالا جواب درست حسابی بهش نداده.
یا علی مدد
سلام و عرض ادب خدمت همه دوستان
در ابتدا حلول ماه مبارک رو خدمت همگی تبریک عرض میکنم و ان شالله بتونیم کمال استفاده را ببریم.دعای گوی ما هم باشید علی الخصوص در شب های مقدس قدر.
اما در مورد سوال:ببینید بزرگوار ایراد صرفاً در غربی بودن آن نیست. امروزه نه تنها کت و شلوار، بلکه بسیاری از لوازم مصرفی ما تولید غرب است و در صنایع مادر یا صنایع کوچک‌تر نیز بسیاری از لوازم یا قطعات تولید غرب است و چرخه‌ی صنایع مانند حلقات یک زنجیر به هم پیوسته است و گاه انفکاک و انقطاع مطلق نه معقول است و نه مقرون به صرفه و نه ممکن. بلکه موضوع این است که کراوات یک علامت و یک مظهر است و  اسلام به مؤمنین و مسلمانان می‌فرماید که خود را شبیه کفار نکنید.
کراوات، ریشه در دوره‌ی حکومت کلیسا دارد و پس از جنگ‌های صلیبی و سقوط دولت عثمانی و سایر کشورهای اسلامی، به اجبار و به تبلیغ به فرهنگ مسلمانان تحمیل شد.
در آن دوره حکومت در اختیار مسیحی‌ها و کلیسا بود و قدرت نیز در دست «کروات‌ها» بود که مانند جنگ «صرب‎ها» و« کروات‌ها» علیه مسلمانان «بوسنی هرزگوین»، در آن موقع نیز جنایات بی‌شماری علیه مسلمانان و اساساً غیر مسیحی‌ها به راه انداختند و کروات‌ها [در یوگسلاوی سابق و ...] نقش بسیار مهمی در این جنگ‌ها داشتند.
در آن دوره، مردم را مجبور کردند که به میل و یا با اجبار (و از ترس کشته شدن یا آسیب‌دیدن به عنوان غیر مسیحی یا مخالف)، صلیب به گردن خود آویزان کنند. این صلیب، کم‌کم و به ویژه پس از رنساس که مردم مسیحی بودند، اما حکومت‌های ضد کلیسا و مسیحیت قدرت را در دست گرفتند، به شکل «کراوات» درآمد و پس از مدت کوتاهی نیز به «پاپیون» تبدیل شد، تا هم مستقیماً صلیب نباشد و هم اعتقاد و گرایش دینی مسیحیان را پاسخگو باشد و پس از آن به عنوان سمبل «مدرنی، شیکی و گرایش به غرب» به همگان تحمیل شد و توسط عمالی چون آتاتورک (یا آتاترک) در ترکیه، رضاخان در ایران و شیوخ وابسته در کشورهای عربی به بلاد اسلامی تحمیل گردید و سپس با تبلیغات گسترده‌ی مستقیم و غیر مستقیم القا کردند که هر کس کروات بزند، لابد انسان فرهیخته، با فرهنگ و با شخصیتی است و هر کس نزند، لابد انسانی لاابالی است.
البته پس از پیروزی انقلاب اسلامی این فرهنگ حتی در میان شخصیت‌ها و سیاستمداران غربی نیز شکسته شد، اما هنوز استعمال و بر آن اصرار می‌شود.
لذا نه تنها لزومی ندارد که یک مسلمان و یک ایرانی، صلیب و علامت مسیحیان و غربی‌ها را به گردن خود آویزان نماید و خود را به شکل آنان درآورد - به ویژه آن که امروزه کراوات به غیر از علامت صلیب مسیحیت، علامت غرب‌زدگی نیز می‌باشد – بلکه مسلمان نباید ذلیل باشد و چنین علامتی را به عنوان غربزدگی، یا شیکی یا هر عنوان دیگری از گردن خود آویزان نماید. یک مسلمان خودش انسان و علامت خدا، ایمان و اسلام است و نباید خود را به ابزار زنده و متحرک تبلیغاتی دشمنان خود مبدل نماید.
«وَ لا تَهِنُوا وَ لا تَحْزَنُوا وَ أَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنینَ» (آل عمران، 139)
و سست نشوید، و اندوهگین نباشید و شما برترید، اگر مؤمن باشید.
«فَلا تَهِنُوا وَ تَدْعُوا إِلَى السَّلْمِ وَ أَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ وَ اللَّهُ مَعَكُمْ وَ لَنْ یَتِرَكُمْ أَعْمالَكُمْ» (محمد ص، 35
پس شما مسلمانان سست نشوید، و مشركین را (با کوتاه آمدن، همسویی، هم‌رنگی و ...) به مسالمت دعوت مكنید در حالى كه شما پیروز و دست بالائید و خدا با شما است و هرگز پاداش اعمالتان را كم نمى ‏كند.
من خیلی غصه می خورم وقتی میبینم که یک ایرانی با هویت اصیل خود مثلا در عروسی کروات زده و با افتخار هم سر بلند می کند.خوب چرا؟ مگر تو خودت اصالت نداری جوان؟ چرا فکر میکنی مثل غرب پوشیدن برای تو باعث سرافرازیه؟