مشاوره خانواده آنلاین رایگان عطاملک

نسخه‌ی کامل: انواع خورش قيمه ايراني !!
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
مواد لازم
  • گوشت گوسفند: 300 گرم، قیمه‌ای
  • پیاز درشت: یك عدد، ساطوری
  • لپه: 100 گرم
  • لیمو امانی درشت: 2 عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: 3 قاشق غذاخوری
  • روغن مایع: به میزان لازم
  • سیب‌زمینی متوسط: 2 عدد، خلالی
  • زردچوبه: یك قاشق چای‌خوری
  • دارچین: یك قاشق چای‌خوری
  • نمك و فلفل قرمز: به میزان لازم
روش تهیه
- شش قاشق غذاخوری روغن را در یك قابلمه روی شعله متوسط داغ كرده و پیاز را 6 دقیقه در آن تفت دهید تا طلایی شود
- گوشت را اضافه كرده و 6‌دقیقه دیگر تفت دهید تا رنگ بگیرد و آبش كشیده شود
- پیاز را هم بزنید تا نسوزد، سپس زردچوبه را اضافه كرده و هم بزنید
- رب گوجه را اضافه كرده و آن را 2 دقیقه سرخ كنید. لیمو امانی و 3 پیمانه آب جوش را به خورش اضافه كرده و پس از به جوش آمدن با در بسته و شعله كم، 2.5ساعت آن را بپزید
لپه را پاك كرده و بشویید، سپس 15‌دقیقه در آب بجوشانید. با این كار زرداب لپه خارج شده و باعث نفخ نمی‌شود
- سیب‌زمینی را كه در آب نگه داشته‌اید آبكش و خشك كنید. كمی نمك به آن پاشیده و در روغن سرخ كنید. سپس روغن آن را گرفته و كنار بگذارید
- پس از یك ساعت و نیم از پخت خورش، لپه را به آن اضافه كنید تا بپزد. اگر دوست ندارید لیمو امانی زیاد پخته شود، می‌توانید آن را الان به خورش اضافه كنید. به یاد داشته باشید لمیو امانی را باید با چنگال سوراخ كنید
پس از زمان پخت خورش نمك و فلفل آن را اندازه كرده، زعفران را اضافه كنید و 15 دقیقه دیگر آن را بپزید. هنگامی كه روغن روی خورش آمد و به غلظت رسید، غذا پخته است.دارچین را روی آن پاشیده و با چلو سرو كنید

نكات:
- قیمه تنها خورشی است كه از گوشت راسته نیز می‌توان در آن استفاده كرد
- اگر لپه مصرفی شما درشت و از نوع زودپز است، نیازی به پخت جداگانه ندارد
- خورش قیمه اصیل، رب گوجه‌فرنگی ندارد و از گوجه‌فرنگی حلقه‌حلقه و زعفران در آن استفاده می‌شود
- به جای لیمو امانی از آبلیمو یا گرد لیمو هم می‌توانید استفاده كنید، اما در این صورت خورش تیره می‌شود