مشاوره خانواده رایگان عطاملک
لینک شکسته چیست و چگونه سئو سایت را به باد می‌دهد؟ - نسخه‌ی قابل چاپ

+- مشاوره خانواده رایگان عطاملک (https://atamalek.ir)
+-- انجمن: فجازی (https://atamalek.ir/forum-41.html)
+--- انجمن: جهاد علمی (https://atamalek.ir/forum-45.html)
+---- انجمن: فنی و مهندسی (https://atamalek.ir/forum-48.html)
+---- موضوع: لینک شکسته چیست و چگونه سئو سایت را به باد می‌دهد؟ (/thread-11725.html)



لینک شکسته چیست و چگونه سئو سایت را به باد می‌دهد؟ - javadyasemi72 - ۱۳۹۹-۱۰-۶

لینک شکسته چیست؟
 این لینک‌ها چگونه باعث می‌شود تمام زحمات سئوی ما به باد برود؟ لینک سازی در سایت و خارج از سایت همواره باعث می‌شود که رتبه سایت و صفحات وب سایت ما در نزد گوگل افزایش پیدا کند، اما اگر همین لینک سازی با مشکلی رو به رو شود می‌تواند تمام زحمات سئوی وب سایت ما را به هدر بدهد. لینک‌ها هم مانند قلب خاصیت شکسته شدن دارند! چه به وسیله خودمان و چه به وسیله دیگران! منظور از لینک شکسته یا Broken link آن است که کاربر پس از کلیک کردن بر روی لینک به صفحه 404 برسد.
این اتفاق هم می‌تواند در لینک‌های داخلی وب سایت ما به وجود بیاید و هم در لینک‌هایی خارجی، لینک‌های شکسته یک جور احساس ناامیدی در دل خزندگان گوگل ایجاد می‌کنند، چگونه؟ با من تا انتهای این مقاله از وب سایت مشاور SEO همراه باشید تا چگونگی آن را تشریح کنم.
خزندگان گوگل با دنبال کردن لینک‌های یک سایت می‌توانند از یک وب سایت به وب سایت دیگر و از یک صفحه به صفحه دیگری بروند، این خزندگان دائم در حال جا به جایی بین صفحات سایت هستند تا محتوای جدید را بررسی کنند و در صورت لزوم آن را ایندکس کنند، پیشنهاد می‌کنیم قبل از خواندن ادامه این مقاله حتما مقاله ربات‌های گوگل چگونه کار می‌کنند را مطالعه کنید. حال اگر لینکی شکسته شده باشد و ربات با دنبال کردن آن به صفحه 404 برسد، سفرش ناتمام می‌ماند، انگار وسیله رسیدن به مقصد را از ربات‌های گوگل گرفته‌اید! هرچه تعداد لینک‌های شکسته وب سایت شما بیشتر باشد، امتیاز منفی بیشتری را از کاربران و گوگل دریافت خواهید کرد، در این حالت شما به صورت ناخودآگاه به گوگل اعلام می‌کنید که وب سایت شما ارزشی برای سئو و ربات‌های گوگل قائل نیست.
لینک شکسته چیست (Broken Link)
همان طور که در مقدمه مقاله عنوان شد لینک‌های شکسته به لینک‌هایی گفته می‌شود که شما پس از کلیک کردن روی آن به صفحه مورد نظر منتقل نمی‌شود و با صفحه بن بست یا همان 404 مواجه می‌شوید. در حالت کلی می‌توان گفت لینک‌های شکسته به دو دسته زیر تقسیم بندی می‌شوند
  1. لینک‌های شکسته خارجی
  2. لینک‌های شکسته داخلی
External broken links یا لینک‌های شکسته خارجی
شما برای معرفی کردن یک وب سایت دیگر از لینک برای ارجاع به آن استفاده می‌کنید. به عنوان مثال وقتی شما در حال نوشتن یک متن نقد و بررسی در رابطه با یک ساعت مچی هستید نام آن ساعت مچی را به وب سایتی که خرید از آن انجام شده است ارجاع می‌دهید.
در صورتی که به صورت ناخواسته و یا خواسته صفحه مقصد حذف شود، ما با یک لینک شکسته رو به رو هستیم که نیاز است اقدامی برای رفع آن انجام دهیم.
Broken internal links یا لینک‌های شکسته داخلی
برای معرفی بهتر صفحات خود به موتورهای جستجوی گوگل نیاز است که از لینک سازی داخلی استفاده کنیم. در حالتی که  روی یک لینک کلیک کنیم و به صفحه‌ای از همان سایت ارجاع داده شویم به آن لینک، لینک داخلی گفته می‌شود. حال اگر پس از کلیک کردن روی این لینک به صفحه 404 برسیم با یک لینک شکسته داخلی رو به رو هستیم.
علت به وجود آمدن لینک‌های شکسته
در دو حالت کلی امکان دارد که سایت شما با لینک شکسته رو به رو شود.
  • اگر یک صفحه از سایت خود را حذف کنید
  • اگر آدرس صفحه خود را ویرایش کنید
در هر دو حالت کاربر پس از کلیک کردن روی لینک‌هایی که به صفحات تغییر داده شده توسط دو مورد بالا، با صفحه 404 رو به رو خواهد شد که لینک شکسته به وجود خواهد آمد.
با لینک‌های شکسته خود چه کنیم؟
فرض کنید به هر دلیلی وب سایت شما با لینک‌های شکسته شده رو به رو شده باشد، حال باید با این لینک‌ها چه کاری انجام داد؟ دو اقدام عالی می‌توانید برای از بین بردن این لینک‌ها مورد استفاده قرار دهید.
صفحات مقصد را به صفحه مناسب ریدایرکت کنید.
ریدایرکت کردن یک صفحه از سایت به صفحه دیگر باعث می‌شود کاربر پس از کلیک کردن روی لینک به صفحه ریدایرکت شده ارجاع داده شود. البته توجه داشته باشید که شما زمانی می‌توانید یک صفحه را ریدایرکت کنید که اساسا آن صفحه وجود داشته باشد، شما به گلدانی که وجود ندارد نمی‌توانید آب دهید! برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با ریدایرکت 301 پیشنهاد می‌کنیم مقاله‌ای که با همین عنوان در سایت جواد یاسمی نوشته شده است را مطالعه کنید.
صفحه از دست رفته را مجدد بسازید
زمان‌هایی وجود دارد که یک صفحه از سایت شما به هر دلیلی حذف شده است، در این زمان شما می‌توانید برای رفع لینک شکسته شده صفحه را دقیقا با همان آدرس url بسازید. توجه داشته باشید که url صفحه باید دقیقا همان باشد. در صورتی هم که صفحه شما از نظر محتوایی مناسب نیست می‌توانید با تولید محتوای مناسب، به جای حذف صفحه از به وجود آمدن صفحات 404 جلوگیری کنید.
لینک‌های شکسته شده را چگونه شناسایی کنیم؟
حال که به درستی فهمیدیم لینک شکسته شده چیست نیاز است که راه‌های شناسایی لینک‌های شکسته را بدانیم راه‌های رسیدن به لینک‌های شکسته به اندازه تعداد آدم‌های روی زمین نیست، اما راه‌های متعدد برای شناسایی وجود دارد!
استفاده از پلاگین‌های وردپرسی چک کننده لینک‌های سایت
اگر وب سایت شما وردپرسی است می‌توانید با نصب کردن این گونه از پلاگین‌‌ها به راحتی از لینک‌های شکسته وب سایت خود آگاهی پیدا کنید و نسبت به رفع آن اقدام کنید.
استفاده از ابزار گوگل سرچ کنسول
راه دیگری هم برای شناسایی این دسته از لینک‌ها وجود دارد که آن هم ابزار گوگل سرچ کنسول است. شما به راحتی می‌توانید لینک‌های شکسته شده خود را در این ابزار بیابید
استفاده از وب سایت‌های رایگان چک کننده لینک‌های شکسته
یکی از معروف‌ترین این نوع از سایت‌ها، سایت https://www.brokenlinkcheck.com/ است. با وارد کردن آدرس سایت خود در باکس جستجوی این سایت تمامی لینک‌های سایت شما را بررسی می‌کند و در صورت وجود لینک شکسته شده، آن را به شما معرفی خواهد کرد.

https://javadyasemi.ir/