مشاوره خانواده رایگان عطاملک
[ مشاوره فردی] در فضای مجازی عاشق شدم چطوری به پدرم بگم؟ - نسخه‌ی قابل چاپ

+- مشاوره خانواده رایگان عطاملک (https://atamalek.ir)
+-- انجمن: خانواده ایرانی (https://atamalek.ir/forum-14.html)
+--- انجمن: مشاوره خانواده و ازدواج (https://atamalek.ir/forum-122.html)
+--- موضوع: [ مشاوره فردی] در فضای مجازی عاشق شدم چطوری به پدرم بگم؟ (/thread-11924.html)



در فضای مجازی عاشق شدم چطوری به پدرم بگم؟ - مشاورانه - ۱۳۹۹-۱۱-۱

با سلام و خسته نباشید من یه مشکل دارم ..خواهش میکنم راهنمایی کنید..من از طریق چت با یک پسر اشنا شدم....از همه لحاظ مطمئنم که او دروغ گو نیست .ما واقعا همدیگرو دوست داریم

...اون یک سال از خودم کوچیکتره....مشکل من پدرمه ..اخه اون متاسفانه از چت فقط جنبه ی بدشو میبینن....ایشون حتی اجازه نمیده ما چت کنیم چه برسه به اینکه....یه مشکل دیگه ی من هم اینه که این اقا پسر مذهبش تسنعه و من شیعه هستم....خواهش میکنم کمکم کنید چیکار باید بکنم...چطور پدرمو راضی کنم طوری که نفهمه ما از طریق چت با هم اشنا شدیم و همین طور در مورد مذهب این اقا پسر....خانواده ی ما معمولا به سنی دختر نمیدن ...ولی ما خیلی همدیگرو میخوایم ...خواهش میکنم کمکم کنید ..ممنونم...


RE: در فضای مجازی عاشق شدم چطوری به پدرم بگم؟ - مشاورانه - ۱۳۹۹-۱۱-۱

با عرض سلام و تشکر
خدمت شما عرض کنم اولا آشنایی با فرد مورد نظر از طریق چت راه مطمئنی نیست . شناخت کامل از همسر به این آسانی حاصل نمی شود بلکه تحقیق محلی و صحبت رو در رو و شناسایی دوستان او را می طلبد.
از نظر فقهي و شرعي ازدواج با چنين فردي بلامانع است. ولي از آنجا كه ازدواج نقطه عطف زندگي است و خوشبختي و بدبختي انسان تا حدود زيادي بستگي به موفقيت و يا شكست در اين امر مهم و حياتي است بهتر آن است در انتخاب همسر و شريك زندگي دقت زيادي كرد و تا زماني كه از شايستگي و لياقت وي اطمينان پيدا نكرده ايم، اقدام صورت نگيرد.
بنابراين اگر آشنايي تان در حد و سطح همان چت است به نظر نمي رسد براي چنين تصميم سرنوشت سازي ، كافي باشد بلكه تحقيق هاي بيشتري در اين زمينه لازم و ضروري است و با مراجعه مستقيم و حضوري به خانواده وي و اطلاع از سطح فرهنگي اجتماعي، ديني اخلاقي وي و خانواده اش اطمينان بيشتري حاصل نماييد و نيز با شناسايي دوستان نزديك و نيز كسب اطلاع از همكاران و محل كار وي، ميزان آشنائي تان را بيشتر كنيد. و به طور كلي با چشمي باز و آگاهي كامل از وضعيت وي و خانواده محترمشان اقدام به چنين عمل مهم و سرنوشت سازي كنيد تا در آينده دچار پشيماني نشويد و نگوييد اي كاش تحقيق بيشتري مي كردم و از تناسب وي با خود اطلاع پيدا مي كردم. بنابراين توصيه مي شود براي انتخاب همسر و شريك زندگي براي يك عمر، ابتدا ملاكها و معيارهاي همسر لايق و شايسته را مطالعه كنيد و از والدين محترم تان نيز كمك بگيريد و نظرات مشورتي آنها را نيز بشنويد و درباره فرد مورد نظر تحقيق كافي (چه توسط خود و چه توسط خانواده محترمتان) بعمل آوريد و به صرف برخي گفته ها و شنيده ها يا نوشته هايي كه از طريق چت بدست آورده ايد اكتفا نكنيد.
 ثانیا ازدواج زن شيعه با مرد سني در صورتي كه ناصبي نباشد، به نظر بسياري از فقها جايز است و حضرت امام خميني(ره) آن را مكروه مي دانند.(1
ازدواج دختر شيعي مذهب با پسر اهل سنت به خاطر اين که دختر در معرض فساد عقيده و خيلي زود تحت تأثير قرار مي گيرد انجام نگرفتن چنين ازدواجي مطابق با احتياط است (برگرفته از تحريرالوسيله ، ج 3، ص 510، مسأله 8).
برخي فقهاء ديگر مانند آيت الله فاضل لنکراني هم فرموده اند بهتر است از چنين ازدواجي اجتناب کنند (جامع المسائل ، ج 1، س 1571).
اما نكتة‌ مهم در نظر گرفتن هم كفو (هم شأن) بودن زوجين است. هر چند از نظر شرعي ازدواج با مرد سني اشكالي ندارد،‌ ولي ممكن است از جهت اختلاف فرهنگي و مذهبي مشكلاتي ايجاد شود..
بعضي از ناهماهنگي بين زن و شوهر چه از نظر اعتقادي و چه از نظر فرهنگي و اجتماعي و اقتصادي، منشأ اختلافات خانوادگي مي شود. از اين رو در اين گونه ازدواج ها بايد همه جوانب مسئله سنجيده شود تا مشكلي در آينده پيش نيايد.
با توجه  به اين که ازدواج يکي از مهمترين حوادث زندگي ما محسوب مي شود زيرا بر همه جنبه هاي زندگي ما تأثير مي گذارد و براي همه عمر مي خواهيم با فردي به نام همسر و شريک زندگي مکمل يکديگر باشيم بنابراين بايد فردي را انتخاب کنيم که کفو ما باشد و يکي از مهمترين مصاديق کفويت ايمان و اعتقادات مذهبي است و از آنجايي که شما دو نفر از نظر مذهبي نه تنها کفو يکديگر نيستيد بلکه هر دو نسبت به باورهاي مذهبي خود تعصب نيز داريد صلاح نيست که با يکديگر ازدواج کنيد زيرا هم در روابط زناشويي و زندگي مشترکتان دچار تنش مي شويد و هم خانواده هايتان به دليل عدم همخواني مذهبي با هم تناسبي ندارند و پذيرش همديگر ندارند و هم در آينده براي تربيت فرزندانتان دچار مشکل جدي مي شويد.
منبع:
1- امام خميني، تحريرالوسيله، ج 2، ص 286.