مشاوره خانواده آنلاین رایگان عطاملک
با سافت سوئیچ ارتباطات هوشمند چکاوک آشنا شوید - نسخه‌ی قابل چاپ

+- مشاوره خانواده آنلاین رایگان عطاملک (https://atamalek.ir)
+-- انجمن: فجازی (https://atamalek.ir/forum-41.html)
+--- انجمن: جهاد علمی (https://atamalek.ir/forum-45.html)
+---- انجمن: علوم انسانی (https://atamalek.ir/forum-50.html)
+---- موضوع: با سافت سوئیچ ارتباطات هوشمند چکاوک آشنا شوید (/thread-12303.html)



با سافت سوئیچ ارتباطات هوشمند چکاوک آشنا شوید - Chakavak - ۱۳۹۹-۱۲-۱۷

سافت سوئیچ ارتباطات هوشمند چکاوک جز اجزا مورد استفاده از شبکه اصلی یک ارائه دهنده شبکه مخابراتی برای ارائه کنترل تماس و سیگنالینگ و همچنین پردازش جریان های رسانه (Media Stream) است. از سافت سوئیچ چکاوک می توان برای کنترل تماس ها و پردازش رسانه ها در زیر ساخت شبکه TDM ، و در بستر IP و یا ترکیب این دو استفاده کرد.
سافت سوئیچ چکاوک برای کنترل تماس  های تلفنی از نرم افزارهای خاص استفاده می کنند در حالی که سویچینگ قدیمی از سخت افزار سویچینگ اختصاصی و هدفمند استفاده می کردند. در زیرساخت شبکه TDM سخت افزار های اختصاصی برای اتصالات فیزیکی TDM هنوز مورد نیاز است با این حال ، در زیر ساخت شبکه تمام IP فقط با استفاده از تکنولوژی VoIP می توان کاملا سافت سوئیچ چکاوک را به صوت کامل مجازی کرد و بر روی هر سخت افزار عمومی اجرا نمود به طوری که سافت سوئیچ چکاوک جزیی از معماری NFV قرار می گیرد.
در تعریف اصولی، سافت سوئیچ به سامانه ای اطلاق می شود که تماس های IP به IP را انجام می دهد. در حالی که عبارت Access Server یا Media Gateway برای اشاره به سامانه هایی است که یا از مبدا و یا مقصد آنالوگ استفاده می شود اگر چه در حال حاضر برخی از سافت سوییچ ها این قابلیت را در خود توسعه داده اند و در عمل چنین سامانه هایی اغلب می توانند هر دو را انجام دهند.
سافت سوئیچ چکاوک دو عنصر زیر را با هم ترکیب می کند:
1. تماس گیرنده/تماس شونده
2. امکانات قابل پیاده سازی بر روی یک تماس برای مدیریت، مسیریابی و …

ساختار سافت سوئیچ چکاوک
سافت سوییچ چکاوک شامل اجزای اصلی شبکه دسترسی (Access) ، سوئیچ و شبکه ارتباطی است.
1- شبکه دسترسی
شبکه دسترسی در حقیقت نقطه اتصال کاربران در شبکه است و وسیع ترین و پر هزینه ترین بخش شبکه را در بر می گیرد. این بخش امکان تبدیل فرمت داده (صوت، دورنگار یا داده و ویدیو) و پروتکل های لازم برای اتصال به شبکه را فراهم می آورد. این بخش در شبکه سوییچ نرم افزاری، درواره‌ی رسانه (MG) نامیده می شود.
سیستمهای IMS ACCESS، IAD ها، سیستم های PON و همچنین سیستمهای اترنتی P2P از جمله تجهیزاتی هستند که از سافت سوئیچ استفاده می نمایند.
2- بخش سوئیچینگ
بخش سوئیچینگ در حقیقت بخشی است که واژه سافت سوییچ به آن اطلاق می شود و تمامی یا بخش عمده ای از هوشمندی شبکه را تشکیل می دهد. سوییچ نرم افزاری  عمل کنترل مکالمه را چه بصورت نقطه به نقطه از طریق پروتکل هایی مثل SIP و H.248  و یا از طریق MG فراهم می آورد.
3- شبکه ارتباطی
شبکه ارتباطی در فناوری سافت سوئیچ چکاوک یک شبکه IP است اما برای ایجاد کیفیت خدمات مناسب پروتکل های مختلفی بکار گرفته می شود. مهمترین پروتکل هایی که به عنوان مبنای دیگر پروتکل ها بکار گرفته می شود پروتکل RTP است. RTP یک پروتکل بر مبنای UDP است که عدم از دست رفتن بسته های داده و ترتیب دریافت آن ها را تضمین می کند.