مشاوره خانواده آنلاین رایگان عطاملک
اطلاعات غلطی که درباره سزارین داریم! - نسخه‌ی قابل چاپ

+- مشاوره خانواده آنلاین رایگان عطاملک (https://atamalek.ir)
+-- انجمن: خانواده ایرانی (https://atamalek.ir/forum-14.html)
+--- انجمن: بانوی ایرانی (https://atamalek.ir/forum-116.html)
+--- موضوع: اطلاعات غلطی که درباره سزارین داریم! (/thread-13007.html)



اطلاعات غلطی که درباره سزارین داریم! - ADMIN - ۱۴۰۰-۶-۹

اطلاعات غلطی که درباره سزارین داریم!
    ·رواج اين باور غلط كه ضريب هوشي نوزادان حاصل از سزارين بالا تر است در حالي كه ضريب هوشي ارتباطي با نحوه تولد نداردوحتي در مواردي تحقيقات ثابت كرده است كه ضريب هوشي نوزادان زايمان طبيعي بالا تر بوده است فقط ممكن است به علت نرمي استخوانها كمي كشيدگي طبيعي در سر كودك ايجاد شود كه در عرض يكماه با رشد كودك بر طرف مي شود.
    ·اعتقاد به اين مسئله كه ضربه هاي زايمانها مختص زايمان طبيعي است در حالي كه فلج اعصاب بازوئي و شكستگي جمجمه و ساير استخوانها در سزارين شيوع زيادي دارد.و فشار وارده بر قفسه سينه در زايمان طبيعي به خروج مايعات از ششها كمك كرده و باعث تنفس عميق و باز شدن كامل ريه ها مي شود و فشار وارده ناشي از عبور از كانال زايمان جنين را براي تطابق با محيط آماده مي كند.
·تمايل به بستري شدن در بيمارستانهاي خصوصي
·مورد پسند بودن روش سزارين بين دوستان وآشنايان
· انتخاب زمان زايمان با بر نامه ريزي قبلي
·سنجش علاقه همسر به مادر باردار
· نا شناخته بودن روشهاي كاهش درد زايمان
· افزايش سن بچه دار شدن در زنان
·كاهش تعداد باروري ها
در ايران استان قم با 4/44% بالاترين درصدوسيستان وبلوچستان با 3/4%پايين ترين آمار سزارين را دارا هستند واين نشان دهنده ي تاثيرعوامل اقتصادي واجتماعي وفرهنگي به عنوان فاكتورهاي مهم در شيوع سزارين مي باشد.


RE: اطلاعات غلطی که درباره سزارین داریم! - ADMIN - ۱۴۰۰-۶-۹

عوارض سزارين به گفته دكتر علي دباغ سرپرست اداره نظارت بر درمان وزارت بهداشت ودرمان وآموزش پزشكي جراحي سزارين 70عارضه دارد مهلك ترين آن مرگ در اثرعفونت وخونريزي است ساير عوارض عبارتند از:
 مورتاليته وموربيديته مادر وجنين كه هر دو از عوارض جراحي هاي بزرگ هستند
 احتمال عفونت وآمبولي افزايش مي يابد
 چسبندگي احشاء و نازايي كه از عوارض دراز مدت محسوب مي شود
 خونريزي زيادتقريبا دو برابر زايمان طبيعي
 بالا بودن امكان آسيب به مثانه وروده ها
 افزايش خطرمرگ جنين درزايمان بعدي به علت تاثير منفي ترميم رحم بر عملكرد جفت
 شايع تر شدن مرگ نوزاد به علت بي دليل يا قبل از موقع بودن سزارين
 شيوع افسردگي پس از زايمان در جراحي سزارين
 تاثير منفي بر شيردهي مادر به علت مصرف آنتي بيوتيك هاوداروهاي خاص جراحي
با وجود اين عوارض ميزان جراحي هاي سزارين در سال 79 حدود35% بوده كه در سال 82 اين ميزان به سرعت افزايش يافته به طوري كه در بيمارستان هاي دولتي دانشگاهي 29%   دولتي غيردانشگاهي 46%ودربيمارستانهاي خصوصي 88%زايمانهابه شيوه سزارين بوده است چه بايد كرد؟
چون انگيزه ي اصلي تمام مادران در انتخاب سزارين كاهش درد است پس تنها چاره ي كنترل معرفي روشهايي است كه درد زايمان را كاهش دهد. روشهايي كه امروزه با عنوان روشهاي زايمان بي درد معرفي مي شوند ولي متاسفانه آگاهي مادران وجامعه از آنها بسيار اندك است.
تاريخچه زايمان بي درد
نخستين بار در سال 1846 از اتر در زايمان استفاده شد و سپس در سال 1853 دكتر جان اسنو j.show  براي زايمان  ملكه ويكتوريا از كلروفورم استفاده كرد.
در سال1899 دكترbier شيوه ي بي حسي موضعي نخاعي(spinal  )اسپينال را معرفي كرد وروش بي حسي موضعي دور نخاعي epidural در سال 1960 براي ايجاد بي دردي درزايمان طبيعي  به كار گرفته شد وپزشكان  دريافتن  كه اين شيوه به سلامت مادر وجنين لطمه اي وارد نمي كند و بدين ترتيب استفاده از روشهاي القاي بي دردي هنگام زايمان مرسوم شد به طوري كه اكنون بر اساس آمار معتبر 81% بيماران زايمان  طبيعي در آمريكا از يكي  از روشهاي بي درد دارويي بهره مي گيرند و19% باقي مانده از روشهاي غير دارويي و در كشورهاي اروپايي اين رقم به بيش از90% مي رسد اما در كشور ما به علت عدم اطلاع كافي از اين روشها گرايش به سزارين به عنوان تنها شيوه زايمان  كه درد كمتري دارد بيشتر است.
زايمان درآب
زايماني كه در آن مادر به هنگام زايمان يا مدتي قبل از آن داخل آب شده و وضع حمل را داخل آب انجام ميدهد
تاريخچه زايمان در آب بسيار قديمي وبه گزشته هاي دور بر مي گردد
اولين بار در سال 1584 ميلادي در فرانسه خانمي فرزند خود را در داخل چشمه آب گرمي به راحتي و با درد بسيار پايين به دنيا آورد.
در سال1984 در كنگره جهاني مامايي اين موضوع به صورت علمي مطرح شد و در كشورهاي مختلف نظير امريكا واسكانديناوي و... رواج يافت.
در حال حاظر در دانشگاه سيدني 60% موارد زايمان به صورت زايمان در آب انجام مي شود. اين روش در صورتي قابل اجراست كه مادر از نظر شرايط فيزيكي  وپزشكي توان زايمان طبيعي بدون مشكل را داشته باشد.