مشاوره خانواده رایگان عطاملک
کار، کار انگلیسی ها نیست! - نسخه‌ی قابل چاپ

+- مشاوره خانواده رایگان عطاملک (https://atamalek.ir)
+-- انجمن: فجازی (https://atamalek.ir/forum-41.html)
+--- انجمن: سواد رسانه ای و جنگ نرم (https://atamalek.ir/forum-56.html)
+--- موضوع: کار، کار انگلیسی ها نیست! (/thread-1364.html)



کار، کار انگلیسی ها نیست! - ADMIN - ۱۳۹۰-۱۱-۱

درآمد

انگلیس*، زمانی ابرقدرت جهان به شمار می رفت و در اغلب کشورهای جهان، دخالت می کرد**. ایرانیان، همچون شماری از ملت ها، در دویست سال اخیر، با سیاست های مداخله گرایانه این کشور روبرو بوده و از آن رنج برده اند. سیاست های ایران ستیزانه انگلیس، با حمایت آمریکا، به ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، آشکارتر شد و به همین علت، در شعارهای مردمی، مرگ بر انگلیس، حضوری همیشگی داشته است.

رفتار متکبرانه و مداخله جویانه انگلیس علیه ایران که از زمان قاجار شروع شده در زمان فعلی نیز ادامه داشته است. انگلیس، تنها کشوردردنیا است که گروهک منافقین را ازفهرست تروریستی خارج کرده است. استفاده گوردون براون نخست وزیراسبق، از نام جعلی برای خلیج فارس دردیداربا تجارعربستان سعودی درلندن درزمان صدارتش، تهدید ومنفورنشان دادن ایران، توسط تونی بلرنخست وزیراسبق واعلام آمادگی دولت فعلی انگلیس برای حمله نظامی به ایران پس ازتهدید های نظامی اخیراسرائیل وپیشی گرفتن انگلیس درتحریم بانک مرکزی ایران، همگی نشانه های ایران ستیزی است.

با افول قدرت امپراتوری انگلیس و نیز روی کار آمدن دولت مستقل جمهوری اسلامی ایران، از شدت و گستره مزاحمت های انگلیس، کاسته شد اما ضرب المثل مشهور کار، کار انگلیسی هاست، سرسختانه به بقای خود ادامه داد به گونه ای که در گفتگوهای روزمره ایرانیان، بارها این جمله مشهور - والبته منفور- شنیده می شود. در این مقاله تلاش خواهد شد علت دیرپایی این ضرب المثل، سود انگلیس از رایج بودن این ضرب المثل و نیز میزان واقعی نظام انگلیس در اداره همه کارها و یافتن مصداق حقیقی دخالت انگلیس در همه کارها، تشریح شود.

رواج شایعه، شگرد قدیمی جنگ روانی

رایج بودن این ضرب المثل، برای انگلیسی هایی که دیگر حتی توان اداره کشورشان را ندارند، بسیار مهم و مفید است. تلاش تبلیغاتی به منظور قدرتمند نشان دادن خود و تضعیف طرف مقابل، شگردی است که در طول تاریخ کاربرد داشته است. شاخ هایی که در نقش رستم بر کلاه وی قرار دارد، نام هایی همچون جگوار، تورنادو و شاهین که بر روی خودروها، کشتی ها و هواپیماها گذاشته می شود، خطوط ترس آوری که بر صورت و بدن انسان های جنگجو و بدنه هواپیماهای جنگنده و بمب افکن کشیده می شود، خالکوبی هایی که نقش شیر و پلنگ را بر بدن نمودار می سازد، توپی که طول لوله البته بی فایده اش، به بیست متر می رسد، سخنان سردمداران آمریکا و انگلیس درباره این که «همه گزینه ها روی میز است»، همه می خواهند قدرت یک طرف را در برابر دیگری نشان دهند حتی اگر چنین قدرتی، در واقعیت، وجود نداشته باشد. اگر اسرائیل تلاش می کند به دروغ خود را کشوری پیشرفته و با نفوذ جا بزند، اگر انگلیس هنوز می خواهد همه کارها را به خود منتسب کند، اگر صهیونیست ها وانمود می کنند که آمریکا و اقتصاد جهان را اداره می کنند، اگر دولت های غربی امیدوارند جهانیان، آن ها را همه کاره جهان بشناسند، همه از یک شگرد جنگ روانی سود می برند که براساس آن، باید خود را قوی و دیگران را ناتوان نمایش داد.

نشانگان ناتوانی نظام حاکم بر انگلیس

چهارده موردی که در ادامه خواهد آمد، نشانگر ناتوانی نظام انگلیس در اداره مطلوب این کشور است به گونه ای که در شماری از شاخص های اقتصادی، اجتماعی، آموزشی و فرهنگی، انگلیس از بعضی کشورهای فقیر آفریقایی نیز عقب تر است. با نگاهی گذرا به این موارد که جملگی از اخبار و گزارش های رسانه ای انگلیس و سازمان ملل به زبان فارسی برگردانده شده اند، روشن می شود که انگلیس، اکنون ناتوان تر از آن است که حتی خودش را به درستی اداره کند اما تبلیغات انگلیسی، مایل است هنوز نیز این کشور را مقتدر و با نفوذ درهمه جا نمایش دهد. این موارد نشان می دهد حتی اگر هم کار، واقعا کار انگلسی ها باشد، خیلی خراب از کار در امده است به گونه ای که باید گفت هر کار خرابی، کار انگلیسی هاست.

۱- انگلیس، بدترین کشور برای کودکان در میان کشورهای غربی

یونیسف، صندوق کودکان ملل متحد اعلام کرد انگلیس، برای کودکان، بدترین کشوردر میان کشورهای غربی است.

موسسه کودکان را حفظ کنید، براساس گزارش یونیسف اعلام کرد آمریکا وانگلیس، در میان ۲۱ کشور صنعتی جهان، بدترین کشورها برای کودکان به شمار می روند. کودکان انگلیسی از نظر استعمال سیگار، بارداری درسنین پایین و بی اعتمادی به همسالان خود، بدترین وضعیت را در میان کشورهای غربی دارند به گونه ای که بحران درقلب جامعه انگلیس، جریان دارد. در این بررسی، ۴۰ معیاربرای بررسی سلامت وشادی کودکان منظورشد وانگلیس، بی توجه ترین کشور غربی برای کودکان لقب گرفت.

براساس گزارش یونیسف، انگلیس درمقایسه شش معیار رفاه مادی، سلامت و مراقبت، آموزش، روابط مناسب و خطرات روبروی کودکان، در پنج معیار، بدترین کشوردرمیان ۲۱ کشور صنعتی جهان است به گونه ای که به همراه آمریکا، بدترین کشورغربی برای کودکان به شمار می رود ودراغلب موارد، فقیرترین کشورهای اروپایی از قبیل لهستان و جمهوری چک نیز برای کودکان، بهتراز آمریکا وانگلیس ارزیابی شدند.

پروفسور جاناتان برادشاو استاد دانشگاه یورک انگلیس و نویسنده این گزارش، گفت دو دهه بی توجهی به سرمایه گذاری درنظام بهداشت ودرمان کودکان، این کشور را به بدترین کشور برای کودکان در میان کشورهای غربی مبدل ساخته است(۱).

۲- انگلیس، بدترین کشوراروپایی برای زندگی

پژوهشگران یک موسسه اروپایی گزارش دادند انگلیس، بدترین کشوراروپایی برای زندگی است. پژوهشگران موسسه یوسوئیچ اعلام کردند هزینه های فراوان زندگی، سرمایه گذاری اندک دولت درزمینه های آموزش وبهداشت، تعطیلات اندک و بازنشستگی درسنین بالا، تصویر نامطلوبی ازانگلیس دراذهان مردم اروپا ساخته است. به گزارش این موسسه، درآمد خانواده های انگلیسی، درمقایسه با کشورهایی همچون ایرلند، هلند و دانمارک، کم تر و کیفیت زندگی درانگلیس، رو به نزول است.

خانم آن رابینسون، مدیرسیاست گذاری دریوسوئیچ اعلام کرد درگذشته ، انگلیسی ها پولدارتر، اما بدبخت تربودند اما اکنون، فقیرتر و بدبخت ترشده اند. وی افزود دردیگر کشورهای اروپایی، مردم برای زندگی، کار می کنند اما درانگلیس، برای کار، زندگی می کنند. به گفته مدیر سیاست گذاری دریو سوئیچ، انگلیسی ها به ترتیب کشورهای فرانسه، اسپانیا، دانمارک، لهستان و آلمان را برای مهاجرت بر می گزینند زیرا دراین کشورها، کیفیت زندگی بالاتر، تعطیلات بیش تر وسن بازنشستگی، کم تر است.

بررسی دیگری که اخیرا درموسسه آویوا و دلویت صورت گرفت نشان داد که انگلیس از نظر فاصله بازنشستگی، بدترین کشوراروپایی به شمار می رود به گونه ای که کارکنان انگلیسی، در مقایسه با شاغلان اروپایی، باید حق السهم بیش تری را برای دریافت مستمری دوران بازنشستگی بپردازند(۲).

۳- انگلیس، بدترین کشور اروپای غربی در زمینه بارداری دختران کم سن و سال

یک سازمان بین المللی گزارش داد، میزان بارداری دختران کم سن و سال در انگلیس، بالاتراز کشورهای اروپای غربی است. به گزارش سازمان اقدام بین المللی جمعیت، در بررسی شمار دختران نوجوان باردار در ۱۳۰ کشور جهان، مشخص شد وضعیت بهداشت جنسی دختران انگلیسی، حتی از کشورهایی همچون کروواسی، استونی، کوبا و جمهوری چک نیز بدتر است.

دراین بررسی، مواردی همچون تعداد مبتلایان به ویروس اچ آی وی، زایمان درسنین پایین، میزان مرگ بر اثر زایمان و مرده زایی مورد بررسی قرار گرفته است(۳).

۴- مدارس انگلیس، بدترین درجهان

انجمن اقتصاد جهانی گزارش داد مدارس انگلیس، از بدترین مدارس درمیان کشورهای جهان به شمار می آید به گونه ای که وضعیت مدارس کشور آلبانی نیز از انگلیسی ها بهتر است.

براساس این گزارش، آموزش دروسی همچون ریاضی و علوم درانگلیس، در رده چهل و سوم جهان قرار دارد و از کشورهای، ترینیداد، توباگو و لیتوانی پایین تر است. به نوشته دیلی میل، برای دولت تونی بلر، نخست وزیر اسبق انگلیس و حزب کارگر که با شعار "آموزش، آموزش، آموزش" بر سر کار آمد و بودجه آموزش را دو برابر کرد و از ۸/۳۵ به ۷۱ میلیارد پوند رساند، چنین نتیجه ای، موجب سرشکستگی است. در رده بندی بهترین نظام های آموزشی جهان، کشورهای سنگاپور، بلژیک و فنلاند در رده های اول تا سوم قرار گرفتند. در بررسی اخیر سازمان همکاری اقتصادی و توسعه نیز روشن شد که یک پنجم از دانش آموزان ۱۵ ساله انگلیسی، عملا بی سوادند.

دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس، پس از انتشار گزارش انجمن اقتصاد جهانی، در سخنانی گفت ناکامی در رقابت، از اشکالات نظام آموزشی انگلیس است و تاکید کرد مدارس این کشور باید بتوانند با مدارس اقتصادهای در حال پیشرفت از قبیل هند و چین رقابت کنند. وی گفت برای اداره جامعه درهم شکسته انگلیس، اصلاحات آموزشی حیاتی است(۴).

۵- انگلیس، بدترین کشور اتحادیه اروپا از نظر مصرف مواد مخدر

مصرف مواد مخدری همچون کوکائین و آمفتامین در انگلیس، بیش تر از دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپاست به گونه ای که اکنون این کشور، به پایتخت مواد مخدر اروپا مبدل شده است. روزنامه دیلی میل نوشت در حالی که مصرف حشیش در انگلیس، معادل بیش ترین مصرف کنندگان در اروپا و مصرف آمفتامین در انگلیس، تقریبا دو برابر مصرف در دیگر کشورهای اروپایی است، مصرف کوکائین در این کشور، سریع ترین رشد را در میان کشورهای قاره اروپا داراست.

به نوشته دیلی میل، پارسال نسبت جوانان هروئینی در انگلیس، دو تا سه برابر جوانان کشورهای فرانسه و آلمان بود. در مصرف حشیش نیز فقط جوانان فرانسوی، بیش از جوانان انگلیسی حشیش مصرف می کنند و انگلیس در این زمینه، در رده دوم بدترین کشورعضواتحادیه اروپا قرار دارد. پارسال همچنین۱۱ درصد ازانگلیسی ها، آمفتامین مصرف کردند که این میزان دردیگر کشورهای اروپایی، ۶ درصد بود.

دولت انگلیس درنظر دارد مقررات مصرف حشیش را دراین کشور، ازتابستان سال آینده ملایم تر کند و همین موضوع، موجب خشم مخالفان مواد مخدر شده است زیرا آنان معتقدند مصرف راحت تر حشیش، به افزایش مصرف هروئین و کوکائین منجر خواهد شد(۵).

۶- انگلیس، بدترین کشور اروپای غربی در درمان مبتلایان به سکته

بیماران مبتلا به سکته در انگلیس، بدترین خدمات را در میان کشورهای اروپای غربی دریافت می کنند. به نوشته یک پژوهشگر درسال ۲۰۰۷ میلادی، قربانیان سکته در انگلیس، در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی، بیشتر می میرند و معلول می شوند. براساس گزارش نتایج بررسی صورت گرفته در بیمارستان سنت جورج لندن، درمقایسه با مبتلایان به سکته در دیگر کشورهای اروپایی، بیماران انگلیسی ۱۵ تا ۳۰ درصد بیش تر جان می سپارند یا دچار معلولیت می شوند.

پروفسور هیو مارکوس، مسوول نگارش نتایج این پژوهش، در مقاله ای در مجله نظام پزشکی انگلیس نوشت در دیگر کشورهای اروپای غربی، بلافاصله پس از سکته، درمان بیمار آغاز می شود در حالی که در انگلیس، بودجه فراوانی به پرستاری و مراقبت های بیمارستانی اختصاص یافته است و برای درمان بیمار و پژوهش در این باره، مبلغ اندکی صرف می شود. وی افزوده است مراقبت از مبتلایان به سکته درانگلیس، بی سامان است به گونه ای که بیمار در میان رشته ها و بخش های پزشکی عمومی، پزشکی سالمندان و اعصاب، سرگردان است در حالی که در دیگر کشورها، این وظیفه برعهده متخصصان اعصاب است. به نوشته پروفسور هیو مارکوس، نبود علاقه در انگلیس موجب شده است سرمایه گذاری اندکی دردرمان مبتلایان به سکته صورت گیرد و درنتیجه، بازده درمان ضعیف تر از دیگر کشورهای اروپای غربی است(۶).

۷- نظام مالیاتی انگلیس، بدترین برای خانواده ها دراروپا

یک موسسه پژوهشی اعلام کرد در صورت اشتغال يکی از والدین افراد طبقه متوسط در انگلیس، این گونه خانواده ها در مقایسه با خانواده های مشابه در اروپا، یک سوم مالیات بیش تر می پردازند.

پژوهشگران سازمان مراقبت، موسسه خیریه مسیحی در سیاست های اجتماعی، گزارش دادند که نظام مالیاتی انگلیس، برای خانواده ها نامناسب است و این روند، در حال بدتر شدن است. به گزارش این سازمان خیریه، مالیات نامناسب، فشار فراوانی بر اقشار متوسط وارد می کند در حالی که دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس وعده داده است تا انگلیس را به مناسب ترین کشور برای نیازهای خانواده ها مبدل سازد. در بررسی سازمان مراقبت، وضعیت نظام مالیاتی انگلیس با ۳۳ کشور دیگر مقایسه شده است. حدود ۴/۲ میلیون کودک انگلیسی در خانواده هایی بزرگ می شوند که فقط يکی از والدین شاغل است. به گزارش این سازمان، خانواده هایی که يکی از والدین در آن ها شاغل است، با دو فرزند و درآمدی معادل ۷۴۵/۳۳ پوند در سال، ۳۹ درصد از درآمدشان را بابت مالیات می پردازند که یک سوم بیش از مالیات پرداختی در ۳۳ کشور عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه است(۷).

۸- اقتصاد انگلیس، از بدترین های جهان

اقتصاد انگلیس، از بدترین های جهان به شمار می رود به گونه ای که فقط یک دهم مردم، اقتصاد کشورشان را خوب می دانند.

روزنامه دیلی تلگراف نوشت یک نظر سنجی در ۲۴ کشور سال جاری میلادی درباره چگونگی ارزیابی مردم این کشورها از وضعیت اقتصادی کشورشان نشان می دهد اقتصاد انگلیس، از نظر مردم این کشور، در میان بدترین کشورهای جهان قرار دارد. در این نظرسنجی فقط اقتصاد کشورهای سونامی زده ژاپن و اقتصاد مجارستان بدتر از انگلیس ارزیابی شده است. مردم انگلیس به بهبود اقتصاد این کشور در آینده نیز بدبین اند به گونه ای که فقط یک دهم مردم این کشور امیدوارند اقتصاد کشورشان در شش ماه آینده، بهبود یابد.

بابی دافی، مدیر موسسه نظر سنجی که این مطالعه را صورت داده است گفت بدبینی مردم انگلیس درباره اقتصاد کشورشان، قابل درک است زیرا بهای مسکن در حال نزول و هزینه زندگی در حال افزایش است. بنابراین، افزایش بدبینی مردم، قابل فهم است و به کاهش رشد اقتصادی انگلیس منجر می شود.

در این نظرسنجی، مردم کشورهای عربستان سعودی، سوئد، هند، چین و استرالیا، بیش ترین خوش بینی را نسبت به اقتصاد کشورشان نشان دادند به گونه ای که از هر ده نفر، حداقل هفت نفر وضعیت اقتصاد کشورشان را خوب ارزیابی کردند(۸).

۹- رفتار جوانان انگلیس، بدترین ها در اروپا

براساس نتایج یک بررسی، جوانان انگلیسی از نظررفتار، از بدترین جوانان اروپا به شمار می روند.
به گزارش موسسه پژوهش در سیاست های عمومی، در هم ریختگی ارکان خانواده و ازهم گسیختگی زندگی اجتماعی درانگلیس موجب شده است جوانان انگلیسی، بدترین رفتار ها را درمیان جوانان اروپایی بروز دهند. این موسسه گزارش داد در مقایسه با جوانان آلمانی، فرانسوی و ایتالیایی، جوانان انگلیسی بیش تر مشروب الکلی مصرف می کنند، بیش تر دعوا می کنند، بی بندوبارترند و کم تربا والدینشان غذا می خورند.

در این گزارش آمده است نوجوانان و جوانان انگلیسی، چون اغلب وقت خود را با همسالانشان می گذرانند، درس های زندگی را از والدین و افراد بالغ فرار نمی گیرند و به رفتارهای ضد اجتماعی مشغولند(۹).

۱۰- انگلیس، از بدترین کشورهای جهان برای مهاجران

انگلیس، يکی از بدترین کشورهای مهاجر پذیر جهان است. به نوشته رویترز، نتایج یک نظر سنجی نشان می دهد که مهاجران در انگلیس، در اموری همچون مسکن، بهداشت، غذا و جا افتادن در محیط، با دشواری روبرویند به گونه ای که شمار قابل توجهی از مهاجران معتقدند وضعیت بهداشت و مسکن در کشورشان، بهتر از انگلیس است.

رویترز به نقل از گزارش نظر سنجی از مهاجران نوشت ۴۹ درصد از مهاجران گفته اند وضعیت غذا در انگلیس، بدتر از کشور خودشان است و از نظر آنان، شرایط آموزش، مراقبت از کودکان، زندگی خانوادگی و تفریحات و سرگرمی، وضعیت انگلیس بدتر از متوسط جهانی است. فقط ۳۴ درصد از مهاجران گفته اند توانسته اند در جامعه انگلیس، به خوبی جا بیفتند.

به نوشته رویترز، انگلیس که در میان ۲۶ کشور مهاجرپذیر، در رده ۲۲ قرار گرفته است، حتی از ویتنام و چین نیز بدتر ارزیابی شد. سه هزار نفر در ۵۰ کشور جهان در این نظر سنجی شرکت کردند(۱۰).

۱۱- انگلیس، بدترین کشور جهان برای پرندگان

انگلیس بدترین کشور جهان برای پرندگان است زیرا سالانه، بیش از ده هزار پرنده در این کشور، شکار و خورده می شود. به گزارش یک سازمان حفاظت از پرندگان گوشتی در انگلیس، بخش اعظم شمار فراوان پرندگان شکار شده، توسط شکارچیانی که در ازای دریافت دستمزد، پرندگان را برای دیگران شکار می کنند، کشته می شوند.

به گزارش این سازمان حفاظت از پرندگان گوشتی، بسیاری از گونه هایی که در انگلیس شکار می شوند، در حال انقراضند و به همین علت، در بسیاری از کشورهای جهان، تحت حفاظت قرار گرفته اند. به علت کاهش یا نابودی شمار پرندگان شکاری در انگلیس، تعداد خرگوشها و خسارات آن ها در بسیاری از نواحی این کشور رو به افزایش است. خرگوش ها سالانه ۲۰۰ میلیون پوند به کشاورزان انگلیس خسارت وارد می کنند و اگر هزینه های آسیب خرگوش ها به گل ها، گیاهان، باغچه های مردم، راه آهن و صنایع کوچک نیز محاسبه شود، این مبلغ چندین برابر خواهد شد(۱۱).

۱۲- شهرهای انگلیس، بدترین در میان شهرهای اروپا از نظر آمد وشد عمومی

شهرهای انگلیس از نظر آمد وشد عمومی، بدترین شهرهای اروپایند و رفت و آمد مردم در این شهرها، به چالشی روزانه مبدل شده است.

به گزارش دیلی میل، بررسی صورت گرفته در شهرهای ۱۳ کشور اروپایی نشان داد لندن از نظر راهبندان، بدترین وضعیت را در اروپا داراست و مردم پایتخت انگلیس، گران ترین بلیت های حمل و نقل را می خرند. در این بررسی،۱۹ ویژگی از جمله آلودگی هوا، دسترسی راحت به وسایل نقلیه عمومی، میزان راهبندان ها و اثرات جانبی استفاده از خودرو مورد مطالعه قرار گرفت(۱۲).

علاوه بر این دوازده نشانه که انگلیس، بدترین ها درجامعه آماری مورد نظراست، نشانه های زیاد دیگروجود دارد که انگلیس درصحنه داخلی وخارجی عقب مانده و سرافکنده است. دراین مجال به دو نمونه آن اشاره می شود.

۱۳- سیاست خارجی نامطلوب انگلیس

نتایج یک نظرسنجی در انگلیس نشان داد سیاست خارجی این کشور در دهه اخیر، موجب تضعیف اصول اخلاقی شده است.

به گزارش تارنمای خانه سیاست در انگلیس، در نظر سنجی از ۱۲۴۸ شهروند این کشور، ۶۵ درصد از پاسخگویان گفتند اصول اخلاقی در سیاست خارجی این کشور در دهه اخیر، تضعیف شده است. ۵۴ درصد از پاسخگویان گفته اند انگلیس باید از مداخله نظامی در امور دیگر کشورها دست بردارد(۱۳).

۱۴- فوتبال انگلیس، ناکام ده ها

انگلیسی ها اگرچه خود را مبدع فوتبال در جهان می نامند، در سطح جهان، دهه هاست که در رسیدن به جام های معتبر ناکامند.

به گزارش ویکیپدیا، تیم ملی فوتبال انگلیس، از سال ۱۹۶۶ که در لندن به جام جهانی دست یافت، در ۶۰ سال اخیر هیچ گاه به جایی نرسیده و در بهترین حالات، به مقام ششم دست یافته است. در میان کشورهای اروپایی نیز انگلیسی ها در ۵۰ سال اخیر تنها به دو مقام سومی دست یافته اند.

ناکامی تیم های ملی فوتبال در انگلیس، در مورد تیم زیر ۲۱ سال و زنان نیز صادق است به گونه ای که تیم ملی فوتبال زنان این کشور، بهترین مقامش، یک بار چهارم شدن در جهان است و تیم زیر ۲۱ سال این کشور نیز در ۲۸ سال اخیر، از دست یابی به مقامی جهانی، باز مانده است(۱۴).

نتیجه

ترویج و تقویت ضرب المثل کار، کار انگلیسی هاست، قطعا به سود انگلیس است و به همین علت، انگلیسی ها در ترویج و گسترش آن، تلاش فراوانی به خرج می دهند. افشای این شگرد انگلیسی و نشان دادن ناتوانی نظام انگلیس، وظیفه همه ایرانیان میهن دوست است و به ویژه افراد متنفذ اجتماعی و رسانه های همگانی در خنثی سازی این ابزار انگلیسی، موثرند. استمرار حضور این ضرب المثل در فضای اجتماعی ما، ما را ناتوان از اداره خود و تعیین آینده مان وانمود می سازد که باز هم به نفع انگلیس است. شوربختانه، شماری از مخالفان نظام جمهوری اسلامی ایران، به علت خود کم بینی فراوان و تاثیر تبلیغات انگلیس، فریب خوردند و برای ابراز مخالفت با این نظام مردمی، تلاش کردند با هدف منفور کردن جمهوری اسلامی ایران، انقلاب و حکومت های سی سال اخیر را نیز ساخته دست انگلیس نشان دهند و بدین ترتیب، در دام تبلیغات انگلیس افتادند و بدون دریافت دستمزد، مبلغ اقتدار انگلیس شدند.

*- بریتانیا از چهار بخش تشکیل شده است. سه بخش آن را کشورهای باستانی اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی تشکیل می دهد و بخش چهارم، انگلیس است. در صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران، بریتانیا را انگلستان و گهگاه انگلیس می نامیم.

**- امپراتوری بریتانیا به مجموعه قلمروها، مستعمرات، متعلقات و مناطق تحت حکومت پادشاهی متحد بریتانیای کبیر گفته می‌شد که بنیان آن از سده‌های ۱۶ و ۱۷ میلادی آغاز شد و تا قرن بیستم ادامه داشت. امپراتوری بریتانیا در دوران اوج خود، به بزرگترین امپراتوری تاریخ مبدل شد و برای بیش از یک قرن ابرقدرت مطلق به شمار می‌رفت. مساحت نواحی تحت حکومت امپراتوری بریتانیا در سال ۱۹۲۲ به بیش از ۳۳ میلیون کیلومتر مربع و جمعیت امپراتوری به بیش از ۴۵۰ میلیون نفر رسید، و بدین ترتیب امپراتوری بریتانیا بر بیش از یک چهارم از خشکی‌های کره زمین و یک چهارم جمعیت جهان در آن دوران تسلط داشت. سرزمین‌های تحت فرمان این امپراتوری در سراسر جهان پراکنده بود و گفته می‌شد که «خورشید هیچگاه در امپراتوری بریتانیا غروب نمی‌کند». گستردگی امپراتوری بریتانیا به پراکندگی میراث سیاسی و فرهنگی بریتانیا و زبان انگلیسی در سراسر جهان منجر شد.

منابع وماخذ:

۱. مارک ایستون، سیزدهم سپتامبر۲۰۱۱، بی بی سی

۲. گاردین، بیست ونهم سپتامبر۲۰۰۰

. ریچارد گارنر، هفدهم فوریه ۲۰۰۹، ایندیپندنت ۳

کیت لوویز، نهم سپتامبر۲۰۰۹، دیلی میل .۴

. آلن تراویز، پنجم نوامبر۲۰۰۹، گاردین ۵

۶. نایکل تی مینز، بیست وچهارآگوست ۲۰۰۷، فایننشیال تایمز

. کریستوفر حب،هفتم مارچ ۲۰۱۱، دیلی تلگراف ۷

. ۲ ژوئن ۲۰۱۱، دیلی تلگراف ۸

. نوامبر،۲۰۰۶ ، بی بی سی نیوز ۹

۱۰. رویترز، بیست و هشتم نوامبر۲۰۰۹

. سی ام اکتبر، ایندیپندنت ۲۰۰۱ ۱۱

. دیوید ویلیامز، بیست ودو فوریه ۲۰۱۰، ایوینیگ استاندارد ۱۲

. پایگاه اینترنتی سیاست هایی برای ترشی گذاشتن، ۴ اوت ۲۰۰۹ ۱۳

. ویکیپدیا، نوامبر۲۰۱۱ ۱۴