مشاوره خانواده رایگان عطاملک
انواع پکیج - نسخه‌ی قابل چاپ

+- مشاوره خانواده رایگان عطاملک (https://atamalek.ir)
+-- انجمن: فجازی (https://atamalek.ir/forum-41.html)
+--- انجمن: جهاد علمی (https://atamalek.ir/forum-45.html)
+---- انجمن: فنی و مهندسی (https://atamalek.ir/forum-48.html)
+---- موضوع: انواع پکیج (/thread-15065.html)



انواع پکیج - shiva_darsazan - ۱۴۰۱-۹-۷

در این مقاله قصد داریم که به بررسی انواع پکیج بپردازیم و مزایا و معایب هر کدام را شرح دهیم. جهت انتخاب پکیج مناسب باید فاکتورهای متفاوتی را مورد توجه قرار دهیم تا بتوانیم از تمام توان و مزیت‌های پکیج، استفاده مناسب و حداکثری را ببریم. دسته‌بندی پکیج‌ها بصورت زیر است: انواع پکیج براساس محل نصب، براساس نوع سوخت، براساس محفظه احتراق، براساس مبدل حرارتی.
مقالات مرتبط: تعمیر پکیج.

انواع پکیج براساس محل نصب
انواع پکیج گرمایشی از نظر شکل قرار گرفتن و محل نصب به سه زیر دسته تقسیم می‌شوند که می‌توان آنها را به جای کابینت دیواری یا زمینی نصب نمود:
1.انواع پکیج‌ دیواری  2.انواع پکیج‌ زمینی  3.انواع پکیج زمینی ایستاده
1.انواع پکیج‌ دیواری: به دلیل ابعاد کوچک و ظاهر زیبا، پکیج‌های دیواری معمولا در آشپزخانه نصب می‌گردند و به همین دلیل نیز این نوع از پکیج‌ها طرفداران بیشتری دارند و اغلب در ساختمان‌های مورد استفاده قرار می‌گیرند.
به دلیل اینکه این نوع از پکیج‌ها منبع ذخیره آب گرم ندارند بنابراین نمی‌توانند به صورت همزمان هم آب‌گرم مصرفی(استحمام، شستشو و ...) را تامین کنند و هم سیستم گرمایشی محل سکونت را، گرم نمایند. بدین سبب در طراحی پکیج‌های دیواری، اولویت با تامین آب‌گرم مصرفی می‌باشد. اگر شیر آب گرم به مدت زمان طولانی باز بماند، سیستم گرمایشی محل (رادیاتورها و ...) سرد می‌شوند زیرا تمام انرژی و سوخت پکیج جهت گرم نمودن آب‌گرم مصرفی، صرف می‌شود. بنابراین در فصول سرد سال باید به این نکته توجه شود و شیر آب گرم به مدت زمان طولانی باز نباشد.
دودی که ناشی از احتراق می‌باشد از طریق فن پکیج یا از طریق دودکش‌های دوجداره به بیرون هدایت می‌شود. برخی از پکیج‌های دیواری به دودکش وصل می‌باشند. این نوع از دودکش‌ها دوجداره هستند که یکی برای خروج دود و دیگری جهت ورود اکسیژن مورد نیاز احتراق، به وجود آمده اند.
2.انواع پکیج زمینی: پکیج‌های زمینی دارای حجم بیشتری نسبت به پکیج‌های دیواری هستند به همین دلیل نیز در آشپزخانه نصب نمی‌گردند. این نوع از پکیج‌ها در سایز‌ها و توان‌های حرارتی مختلف ساخته می‌شوند و در ساختمان‌هایی با متراژ بالا و چند طبقه نصب می‌گردند و مناسب برای آپارتمان‌ها و ساختمان‌های ویلایی کوچک نمی‌باشند. در این نوع از پکیج‌ها به علت وجود یک مخزن آب‌گرم، پس از قطع برق، تا مدت زمان کوتاهی، آب‌گرم وجود خواهد داشت و به همین دلیل این نوع از پکیج‌ها برای مکان‌های مسکونی مناسب می‌باشند که بیش از یک حمام دارند.با نصب پکیج‌های زمینی در منازل مسکونی و مکان‌های تجاری، دیگر نیازی به آبگرمکن جهت تامین آب‌گرم مصرفی برای شستشو، استحمام و... نمی‌باشد.
از معایب پکیج‌های زمینی می‌توان به تولید سروصدای زیاد اشاره نمود. به همین دلیل این نوع از پکیج‌ها در دورن ساختمان نصب نمی‌گردند و در پارکینگ یا زیرزمین به صورت مرکزی راه‌اندازی می‌شوند. دودکشی که برای این نوع از پکیج‌ها استفاده می‌شود، دارای قطر 15 سانتیمتر می‌باشد و به صورت متداول، دودکش افقی با زانوهای اضافی، نصب نمی‌گردد. منبع حرارتی این نوع از پکیج‎ها، مشعل می‌باشد.
پکیج‌های زمینی براساس نوع سیستم احتراق و مشعل به دو دسته تقسیم می‌شوند: پکیج زمینی مشعل‌دار و پکیج زمینی بدون مشعل. در پکیج زمینی مشعل‌دار، مشعل خطی و مبدل حرارتی مستقیم وجود دارد. در این نوع از پکیج‌های زمینی، دیگ گرمایشی وجود ندارد و از مبدل صفحه‌ای یا مخزن استفاده می‌گردد. پکیج‌های زمینی بدون مشعل، دارای دیگ چدنی یا فولادی هستند، به همین دلیل قدرت بیشتری برای تامین آب‌گرم جهت سیستم‌های گرمایشی و آب‌گرم مصرفی، دارند. یکی از مزایای این نوع از پیکج‌ها استفاده از مشعل‌های گازسوز، گازوئیل‌سوز یا دوگانه سوز می‌باشد.
3.انواع پکیج زمینی ایستاده: پکیج زمینی ایستاده، ترکیبی از دو پکیج زمینی و ایستاده می‌باشد و برای ساختمان‌های دوطبقه، ویلایی و دوبلکس مناسب است. اگر در یک ساختمان، در قسمتی گرمایش از کف و در قسمت دیگر سیستم رادیاتور وجود دارد، بهترین انتخاب پکیج زمینی ایستاده می‌باشد زیرا این نوع از پکیج‌ها قابلیت پشتیبانی از هر دو نوع سیستم گرمایشی را دارند.
انواع پکیج براساس نوع سوخت
یکی دیگر از معیارها برای تقسیم‌بندی انواع پکیج، نوع سوخت مصرفی می‌باشد. پکیج های گرمایشی از لحاظ نوع سوخت مصرفی به چهار دسته زیر تقسیم می‌شوند:
1.پکیج گازسوز زمینی و دیواری فاقد صدا
2. پکیج برقی زمینی و دیواری فاقد صدا
3.پکیج دوگانه‌سوز زمینی با قابلیت نصب در انباری یا موتورخانه در ساختمان و خارج از واحد مسکونی
4.پکیج شوفاژ دوگانه‌سوز و گازوئیل سوز که از انواع پکیج‌های گرمایشی زمینی می‌باشد و در ساختمان‌های یک طبقه و ویلاها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
انواع پکیج براساس محفظه احتراق
انواع پکیج براساس نوع محفظه احتراق به سه دسته تقسیم‌ می‌شوند:
1.پکیج دیواری محفظه‌ احتراق باز: این نوع از پکیج‌های، هوای مورد نیاز جهت احتراق سوخت را از فضای اطراف می‌گیرند. در ساختمان‌هایی که از نظر تامین هوا، مشکلی ندارند و در مجاورت باد نیستند، پکیج محفظه‌باز، گزینه مناسبی می‌باشد. در زمان نصب باید دودکش با قطر15 سانتیمتر و قدرت مکش بالا، در نظر گرفته شود.
2.پکیج دیواری محفظه‌ احتراق بسته: در این نوع از پکیج‌های، یک فن وجود دارد که گازهای ناشی از احتراق سوخت را به بیرون از ساختمان منتقل می‌کند. به دلیل اینکه این نوع از پکیج‌ها در بالکن یا تراس نصب می‌شوند نیاز به دودکش ندارند و گاز‌های ناشی از احتراق سوخت به بیرون، آزاد می‌شوند. همچین پکیج دیواری محفظه‌ احتراق بسته برای ساختمان‌هایی با متراژ پایین و فضای کم، مناسب می‌باشند.
3.پکیج دیواری چگالشی: اگرچه این نوع از پکیج‌ها، فضای کمی برای نصب نیاز دارند و اغلب در آشپزخانه قرار می‌گیرند ولی دارای راندمان حرارتی بالا( در حدود94درصد) هستند. در پکیج حرارتی چگالشی، دود قبل از خروج، با حرارت خود، آب را گرم می‌کند در واقع در این نوع از پکیج‌ها از دمای حاصل از احتراق برای گرم کردن آب استفاده می‌شود.
انواع پکیج براساس مبدل حرارتی
انواع پکیج‌ براساس نوع سیستم حرارتی به دو دسته تقسیم می‌شوند:
1.پکیج‌های حرارتی تک مبدله: این نوع از پکیج‌های دارای یک مخزن هستند و تمام عملیات گرم کردن آب جهت سیستم گرمایشی و آب‌گرم مصرفی، توسط یک مخزن انجام می‌شود. در واقع پکیج حرارتی تک مبدله تنها یک مبدل دارد.
2.پکیج‌های حرارتی دو مبدله: در ساختمان‌هایی با متراژ بیش از 12 متر و مکان‌هایی که آب ورودی دارای املاح زیادی می‌باشد، پکیج حرارتی دومبدله، انتخاب مناسب است. این نوع از پکیج‌های دارای دو مبدل هستند که هر کدام بصورت جداگانه و مستقل عمل می‌کنند. پکیج‌های دومبدله دارای مزایای زیادی هستند که از جمله این مزایا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
-رسوب‌گیری کمتر.
-گرم کردن آب با درجه حرارت یکسان و ... .
در این مقاله به بررسی انواع پکیج پرداختیم، و به این نتیجه رسیدیم که می‌توان انواع پکیج را به بصورت زیر دسته‌بندی نمود: انواع پکیج براساس محل نصب( پکیج‌ دیواری، پکیج‌ زمینی، پکیج زمینی ایستاده) ، براساس نوع سوخت( پکیج گازسوز زمینی و دیواری فاقد صدا، پکیج برقی زمینی و دیواری فاقد صدا، پکیج دوگانه‌سوز زمینی ، پکیج شوفاژ دوگانه‌سوز و گازوئیل سوز) ، براساس محفظه احتراق(پکیج دیواری محفظه‌ احتراق باز، پکیج دیواری محفظه‌ احتراق بسته، پکیج دیواری چگالشی) ، براساس مبدل حرارتی(پکیج‌های حرارتی تک مبدله، پکیج‌های حرارتی دو مبدله).




مقالات مرتبط: تعمیرات تخصصی پکیج.