مشاوره خانواده آنلاین رایگان عطاملک
خوراکی های مفید برای بیماری دیابت - نسخه‌ی قابل چاپ

+- مشاوره خانواده آنلاین رایگان عطاملک (https://atamalek.ir)
+-- انجمن: خانواده ایرانی (https://atamalek.ir/forum-14.html)
+--- انجمن: خانواده سبز (https://atamalek.ir/forum-18.html)
+--- موضوع: خوراکی های مفید برای بیماری دیابت (/thread-243.html)



خوراکی های مفید برای بیماری دیابت - ADMIN - ۱۳۹۰-۲-۱۷

رژیم بیماران دیابتی یکی از موضوعاتی است که بیماران و خانواده ی آنان را گاه دچار چالش می سازد.
خیلی از افرادی که در مرحله ی اول تشخیص دیابت برای آنان مسجل می شود تصور می کنند باید تمامی منابع کربوهیدراتی را از رژیم غذایی خود حذف نمایند.
کم نیستند بیماران دیابتی که می گویند نان و برنج را از برنامه ی غذایی خود حذف نموده اند به امید آن که دیابت را کنترل نمایند.

متخصصین تغذیه و دیابت توصیه می کنند که یک رژیم غذایی متوازن که مقدار کربوهیدرات آن کنترل شده است در کنار فعالیت بدنی مکفی در کنترل بیماری دیابت نقش بسزایی را ایفا می کند.
در جایی که هیچ جایگزینی برای یک رژیم غذایی متعادل دیابتی وجود ندارد، افزودن برخی غذاهای خاص به رژیم غذایی ممکن است در جهت کنترل بهتر سطوح قند خون در افراد دیابتی مفید باشد.
از طرف دیگر شما نباید تصور کنید که مصرف برخی خوراکی ها معجزه ای را در رژیم غذایی شما ایجاد می کنند. در واقع هیچ یک از این خوراکی ها، یک داروی جادویی برای دیابت نیستند و به هیچ عنوان نباید تنها به آن ها تکیه کرد.
این مساله همچنان برای بیماران دیابتی به عنوان یک اصل می باشد که از یک رژیم غذایی متعادل دیابتی و فعالیت بدنی برای کمک به مدیریت بهتر بیماری دیابت استفاده نمایند. با این وجود برخی از خوراکی ها نظیر نان سفید تقریبا مستقیما به قند خون تبدیل می شوند و منجر به اوج گرفتن سریع قند خون می گردند.

برخی از دیگر غذاها مانند برنج و یا نان قهوه ای که دارای سبوس هستند، آهسته تر جذب می شوند و سبب نوسانات قند خون کمتر و آهسته تری می گردند.

اگر در تلاش هستید که از یک رژیم غذایی مفید برای دیابت بهره مند گردید، در این مقاله و مقاله ی بعدی برخی از غذاهای مفیدی که حضور آن ها در رژیم غذایی تان مفید است را به شما معرفی می کنیم. از جمله این خوراکی های مفید عبارتند از:
[تصویر:  18920125015897141681841411022720014130223134.jpg]
جوی دو سر
جو می تواند به کنترل قند خون کمک کند ولی انواع شیرین شده آن را تهیه نکنید. هر چند که جو نیز از مواد غذایی دارای کربوهیدرات به شمار می آید اما یک کربوهیدرات مفید است. چرا که جو سرشار از فیبر محلول است و به آهستگی جذب می شود و سطوح قند خون شما را به سرعت افزایش نمی دهد و در طول زمان برای کنترل بهتر قند خون مفید است.
این کربوهیدرات مرغوب نه تنها یک منبع انرژی پایدارتری را نسبت به نان سفید ارائه می دارد، بلکه همچنین می تواند به کاهش وزن کمک کند.
فیبر محلول موجود در جوها به حفظ احساس سیری برای زمان طولانی تر کمک می کند.
خواص مذکور از جوی دوسر برای افراد دیابتی که مستعد اضافه وزن هستند بسیار مهم می باشد. اگر وزن تان را کاهش دهید معمولا به طور آشکار کنترل قند خون تان بهتر می گردد.

65 درصد از افراد دیابتی به علت حمله ها و سکته های قلبی فوت می کنند.
لذا مصرف محصولات دریایی و ماهی های غنی از امگا 3 (از جمله قزل آلا و
غیره) گزینه های پروتئینی بسیار مناسبی برای افراد دیابتی هستند
جو(Barley) به اندازه جوی دوسر مشهور نیست ولی شواهدی وجود دارند مبنی بر این که جو نیز همچنین غنی از فیبر محلول است و ممکن است به کنترل بهتر قند خون کمک نماید. به غیر از جو، بسیاری از غلات کامل سبوس دار دیگر نیز گزینه های خوبی برای افراد دیابتی می باشند.
[تصویر:  11316023525588686724319207160238766127181.jpg]
ماهی و گوشت عاری از چربی
گوشت ها که غنی از پروتئین هستند به اندازه ی کربوهیدرات ها قند خون را متاثر نمی کنند و اگر در مقدار مناسب مصرف شوند گزینه هایی نظیر: ماهی ، سینه ی مرغ بدون پوست و قطعاتی از گوشت لخم(عاری از چربی) گزینه های خوبی برای رژیم غذایی دیابتی هستند.
همچنین ماهی سالمون یک انتخاب هوشمندانه و مفید است چرا که حاوی اسیدهای چرب مفید برای سلامت قلب(اسیدهای چرب امگا3) می باشد و این در حالی است که 65 درصد از افراد دیابتی به علت حمله ها و سکته های قلبی فوت می کنند. لذا مصرف محصولات دریایی و ماهی های غنی از امگا3 (از جمله قزل آلا و غیره ) گزینه های پروتئینی بسیار مناسبی برای افراد دیابتی هستند.


همچنین گوشت منبع عنصر کروم می باشد و کروم یک ماده ی معدنی است که عملکرد مطلوب انسولین را تقویت می کند و به بدن در متابولیسم کربوهیدرات ها کمک می نماید.





RE: خوراکی های مفید برای بیماری دیابت - ADMIN - ۱۳۹۰-۲-۱۷

در جایی که هیچ جایگزینی برای یک رژیم غذایی متعادل دیابتی وجود ندارد، افزودن برخی غذاهای خاص به رژیم غذایی ممکن است در جهت کنترل بهتر سطوح قند خون در افراد دیابتی مفید باشد. در قسمت قبل از فواید جو و ماهی گفتیم و در این قسمت به فواید برخی خوراکی های مفید دیگر می پردازیم.
[تصویر:  185944541144140582517636221981145923192.jpg]
بروکلی، اسفناج و لوبیای سبز
متخصصین تغذیه توصیه می کنند اگر مبتلا به دیابت هستید مقادیر زیادی از سبزیجات غیر نشاسته ای نظیر بروکلی، اسفناج و لوبیای سبز را به رژیم غذایی خود بیفزایید. این خوراکی ها غنی از فیبر و کم کربوهیدرات هستند که این خصوصیات، آن ها را گزینه ای عالی برای کنترل دیابت می سازد.
در نقطه ی مقابل سبزیجات غیر نشاسته ای، سبزیجات نشاسته ای نظیر: نخودفرنگی، سیب زمینی، ذرت، کدوی زمستانی و غیره می باشند. نیازی نیست که سبزیجات نشاسته ای را به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنید، چرا که حاوی مواد مغذی مفیدی هستند و فقط باید تعادل در مصرف آن ها را به یاد داشته باشید.
از آن جا که سبزیجات نشاسته ای کربوهیدرات بیشتری دارند و قند خون را با سرعت و به میزان بیشتر افزایش می دهند، بسیار مهم است که به اندازه ی مناسب مصرف شوند.
شواهد جدیدی نیز وجود دارند مبنی بر این که سبزیجات برای افراد دیابتی مفید و سالم هستند. پژوهشگران دریافته اند که یک رژیم غذایی کم چرب گیاهخواری ممکن است به بیماران دیابتی جهت مدیریت بهتر بیماری شان کمک کند.
نتایج یک مطالعه که در مجله ی علمی Diabetes Care چاپ شده است حاکی از آن است که در 43 درصد از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که از یک رژیم غذایی کم چرب دیابتی حاوی مواد گیاهی بیشتر برای 22 هفته پیروی نموده بودند، نیاز به مصرف داروهای دیابتی به طور قابل توجهی کاهش یافت(در مقایسه با رقم 26 درصد برای افرادی که از رژیم غذایی توصیه شده توسط انجمن دیابت امریکا، پیروی نمودند).
به طور متوسط کاهش وزن و کاهش سطوح کلسترول نامطلوب در گروه گیاهخوار بیشتر بود. از آن جا که افراد مبتلا به دیابت بیشتر مستعد ابتلا به بیماری های قلبی هستند، لذا اهمیت رژیم غذایی سالم و مطلوب برای سلامت قلب در این بیماران کمتر از کنترل قند خون نیست.
البته ما از این گفته ها نتیجه نمی گیریم که افراد دیابتی باید به سمت رژیم غذایی گیاهخواری سوق یابند بلکه توصیه می کنیم افراد دیابتی مصرف سبزیجات مکفی را یکی از ارکان مهم در کنترل بیماری شان قرار دهند.
[تصویر:  176931416924643153421082421051111467291224.jpg]
توت فرنگی
برخی افراد دیابتی از خوردن توت فرنگی به دلیل شیرین بودن آن اجتناب می کنند، ولی یک فنجان توت فرنگی میان وعده ی سالمی است که قند خون را چندان افزایش نخواهد داد و در هر حال به مراتب گزینه ی بهتری از شیرینی جات و شکلات ها است.
توت فرنگی کم کالری و کم کربوهیدرات است و غنی از فیبر و آب می باشد در نتیجه فرد را برای مدت زمان بیشتری سیر نگه خواهد داشت. هر چه افراد دیابتی برای مدت طولانی تری سیر بمانند، در کل کربوهیدرات کمتری مصرف خواهند نمود.

[تصویر:  3186202766479180249230180261232331341679.jpg]
دارچین
بر طبق اخبار جدید دارچین ادویه ای است که ممکن است اثراتی مشابه انسولین داشته باشد و به کاهش سطوح قند خون در افراد دیابتی کمک نماید. در یک مطالعه ی جدید پژوهشگران آلمانی، به طور تصادفی 79 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 را به دو گروه تقسیم نمودند. گروه نمونه برای مدت 4 ماه عصاره دارچین را برای 3 بار در روز مصرف کردند و گروه کنترل، دارونما (پلاسبو) را مصرف نمودند. در انتها در گروهی که دارچین را مصرف نموده بودند سطح قند خون ناشتا به میزان بیشتری کاهش یافته بود (3/10 درصد کاهش در گروه مصرف کننده ی دارچین، در مقایسه با 3/4 درصد کاهش در گروه کنترل).
دانشمندان چنین نتیجه گیری کردند که عصاره ی دارچین ممکن است اثر معتدلی را در کاهش سطوح قند خون در افراد دیابتی داشته باشد به ویژه برای افرادی که مشکل بیشتری در ارتباط با کنترل سطوح قند خون شان دارند. البته قبل از این که پزشکان بتوانند پیشنهاد مصرف دارچین و میزان مصرف آن را به افراد دیابتی توصیه نمایند، مطالعات بیشتری می بایست انجام گیرند. ولی مطمئنا تا آن موقع ضرری نخواهد داشت اگر کمی ادویه ی دارچین را به غذای خود اضافه کنید.

منبع : تبیان