کوفته نخودی (تویسرکان) - نسخهی قابل چاپ +- مشاوره خانواده آنلاین رایگان عطاملک (https://atamalek.ir) +-- انجمن: خانواده ایرانی (https://atamalek.ir/forum-14.html) +--- انجمن: بانوی ایرانی (https://atamalek.ir/forum-116.html) +---- انجمن: نکات خانه داری (https://atamalek.ir/forum-118.html) +---- موضوع: کوفته نخودی (تویسرکان) (/thread-3012.html) |
کوفته نخودی (تویسرکان) - khanomi - ۱۳۹۱-۹-۲۳ مواد لازم برای 4 تا 6 نفر: گوشت مغز ران 500 گرم نخود 400 گرم تخم مرغ 1 عدد پیاز داغ 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری سرکه یک دوم لیوان شیره انگور یک دوم لیوان نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم برای داخل کوفته ها: خرمای هسته گرفته، آلو، کشمش، زرشک، گردو و یک عدد تخم مرغ آب پز طرز تهیه: نخود را به مدت 12 ساعت خیس کنید، سپس آن را با گوشت دو تا سه بار از چرخ گوشت رد کنید. بعد ادویه و نمک را اضافه کرده، نیمی از پیاز داغ را نیز به مواد اضافه کنید و خوب ورز دهید. تخم مرغ را نیز اضافه کرده و حدود 10 دقیقه کاملا ورز دهید. از مواد به اندازه یک پرتقال برداشته و کاملا گرد کنید. وسط آن را سوراخی ایجاد کنید و از موادی که برای داخل کوفته ذکر شده است به همراه یک قاشق چای خوری پیاز داغ داخل آن قرار داده و کوفته را ببندید و دوباره فرم دایره به آن بدهید. در یک ظرف بزرگ مقداری پیاز داغ بریزید و با کمی روغن و رب گوجه فرنگی کمی تفت دهید. 2 لیتر آب را داخل ظرف بریزید و منتظر بمانید تا آب به جوش بیاید. سپس کوفته ها را یکی یکی و آهسته داخل آب جوش قرار دهید و اجازه دهید تا کوفته ها سفت و بسته شوند. حالا شعله را ملایم نموده تا مغز کوفته ها نیز بپزد. بعد از 20 دقیقه سرکه و شیره را با هم ترکیب کنید و به سُس کوفته ها اضافه کنید و 10 دقیقه زمان بدهید تا کوفته ها طعم سرکه شیره را بگیرند. انرژی کل: 3000 کیلوکالری |