بايد دانست حرمت برخي خوراكيها و نوشيندنيها از جنبههاي مختلف قابل بررسي است:
1- از نظر جسمي و بهداشت فردي؛ در اين باره اگر چه برخي از ميكروبها را بتوان از بين برد، اما اطمينان خاطر نسبت به نابودي تمامي موارد ضرر رسان مشكل است. چنان كه ثابت شده برخي ميكروبها پس از حرارترساني، سپر حرارتي [=هاگ[ براي خود ايجاد ميكنند به طوري كه تا 400 سانتيگراد نيز ميتوانند مقاومت كنند.
2- از نظر رواني و معنوي: بر فرض كه تمامي آلودگيهاي ظاهري گوشت خوك از بين برود، خوردن گوشت آن، چه بسا تأثيرات منفي روحي و معنوي داشته باشد. زيرا آن طور كه گفته شده است خوك از فضولات و پسماندهها تغذيه ميكند و در ميان حيوانات به عنوان حيوان بيغيرت! از آن ياد ميشود كه هيچ حمايتي از ماده خود نشان نميدهد. در صورتي كه از شتر به عنوان حيوان با حميّت ياد ميشود. به طوري كه نميتوان شتر ديگري را در مقابل او كشت و گوسفند حيوان رام و آرامي است و چه بسا به تناسب تغذيه از اين گونه حيوانات آثار رواني و روحي آنان نيز به انسان منتقل شود اگر چه به ميزان محدود.
آن چه گفته شد بخشي از فلسفه حرمت گوشت خوك است چه بسا دلايل بسيار ديگري نيز وجود داشته باشد.