مشاوره خانواده آنلاین رایگان عطاملک
  • شبکه اجتماعی ویترین
  • مشاوره خانواده
  • معجون عشق
  • جایزه بگیرید
    • ورود
    • ثبت‌نام
    ورود
    نام کاربری:
    گذرواژه‌: گذرواژه‌تان را فراموش کرده‌اید؟
     
    یا توسط حساب کاربریتان در شبکه های اجتماعی وارد شود
  • ورود
  • ثبت‌نام
ورود
نام کاربری:
گذرواژه‌: گذرواژه‌تان را فراموش کرده‌اید؟
 
یا توسط حساب کاربریتان در شبکه های اجتماعی وارد شود
توسط حساب کاربریتان در شبکه های اجتماعی متصل شوید

مشاوره خانواده آنلاین رایگان عطاملک › شهرستان جوین › معرفی شهرستان جوین v
1 2 3 4 بعدی »
› سنت های نوروزی شهرستان جوین و شهر نقاب

آخرین مطالب ارسالی
آمار انجمن
آخرين ارسال ها
موضوع نويسنده آخرين ارسال کننده انجمن
  دعا برای ظهور حضرت مهدی ( عج ) هادی ADMIN مهدویت و آخرالزمان
  صبح غریب | دل نوشته هایم ADMIN ADMIN مجازیست
  ستاد سایبری آیت الله رئیسی ADMIN ADMIN گفتگوی ایرانیان
  راه کارهای مطرح شدن نام جوین در ایران ADMIN ADMIN معرفی شهرستان جوین
  همراه این چنينی هست؟ ? حفصه ADMIN بانوی ایرانی
  [ مشاوره فردی] ] چطوری زندگیمو حفظ کنم جدا ... Rose محمدی پور مشاوره خانواده و ازدواج
  لیست لوازم مورد نیاز برای اتاق خواب عروس و دا... zizi_mg سایت_سوربان بانوی ایرانی
برترین امتیاز گیرندگان
906
226
195
189
175
163
128
126
برترين ارسال کنندگان
ADMIN 9482
رمان 1571
kabootar 1216
مشاورانه 751
~~sara~~ 563
narges 414
sarah 274
ngeekgirl 260

افشای تله جمعیت! | ویترین | طراحی و دوخت لباس | شاه دزد
Your browser does not support the audio element.

امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

سنت های نوروزی شهرستان جوین و شهر نقاب

ADMIN آفلاین
بنیانگذار قرارگاه سایبری
********
امتیاز: 26,073
تاریخ عضویت: اسفند ۱۳۸۹
محل سکونت: شهرستان جوین
اعتبار: 254
میزان اخطار: 0%
سپاس ها 246
سپاس شده 467 بار در 374 ارسال
#1
۱۴۰۰-۴-۲۴، ۰۳:۲۰ عصر
نوروز در شهرستان جوین
از مهمترین سنت های قدیمی ایام نوروز سر وسلامتی دادن به خانواده های عزیز از دست داده بود و امروز با جمع شدن در مساجد این سنت اجرا می شود.
قدس آنلاین- گروه استان ها: یکی از نخبگان جوینی که دارای اطلاعات زیادی در زمینه سنت های قدیمی است، گفت: در زمان های قدیم قبل از عید مردم در شور و هیجان استقبال از نوروز کرسی و بخاری را برچیده و چون در طول زمستان های سخت و بلند دود اجاق و کرسی و بخاری کنده ای دیوار و سقف های خشت خام را سیاه کرده بود، دیگی را پر از گل روان و شل خاک مخصوص رس کرده و معمولا خانم ها سرو صورت پوشانده به اصطلاح خانه ها را سفید می کردند.  
علی ملایجردی خاطر نشان کرد: پرده های نو آویخته و فرش و پلاس ها را می شستند. شب قبل عید حتما پلو می خوردند و مقداری از پلو را با پلو شب عید مخلوط می کردند، به این نیت که تا آخر سال با پلو همراه باشند، چون در آن زمان فقط در اعیاد مخصوص مانند شب براتی(شب میلا امام زمان)  پلو می خوردند، ساعت تحویل سال معمولا پسران و دختران جوان در کنار مزار امام زاده ها(هفت معصوم کروژده، درویش آباد، کلاته میمری، زیراباد، سیرغان) می رفتند،  معمولا در این مراسم یکی از نوازندگان به نام بخشی تار می نواخت و دختران دسته بزرگ تشکیل داده رقص و پایکوبی محلی می کردند.  
وی تصریح کرد: در اولین روز از عید نوروز بچه ها با پوشیدن لباس نو به عید دیدنی بزرگترها می رفتند، و با دریافت سکه های ۱۰ شاهی و ۱ ریالی و ۲ ریالی و ۵ ریالی و بعضا اسکناس های ۱۰ ریالی به شادی وشعف می پرداختند.  
ملایجردی اضافه کرد: یکی دیگر از رسومات زمان قدیم سر و سلامتی دادن به خانواده های بود، که در طول سال گذشته عزیزان خود را از دست داده بودند و ازاین طریق خانواده ها را به دوری از عزا و پیوستن به شادی ها دعوت می کردند و امروزه این سنت با جمع شدن خانواده ها در مساجد انجام می شود، ولی در بعضی روستاها هنوز سنت قدیمی اجرا می شود.  
یکی دیگر از اهالی شهر نقاب گفت: جمع شدن جوانان و نوجوانان درعیدگاه سنت دیگر جوینی ها بود، از روز اول عید زمینی را هموار و پاک سازی می کردند و از روز اول صبح عید تا سیزده به در مردم در آن جا جمع می شدند،  بازی دوباره رقص دخترهای دم بخت با تار و قشمه و یا تنبک و دایره(البته بیشتر برای پیدا کردن شوهر بود) و پسرها مشغول کشتی گرفتن و مسابقه جهیدن از سر جوی(چکله بنده) و تیله بازی مشغول می شدند،  روز دوازده و سیزده را دوباره در اجتماع بزرگ در کنار امام زاده ها بودند و کشتی و رقص برپا بود. روز چهارده فروردین پهلوان های هر منطقه به کشتی بزرگ چشمه زینل خان اسفراین می رفتند، که همیشه یکی از مدعیان کشتی میدان چشمه زینل خان جوینی ها بودند و اکنون نیز در میادین کشتی حضور دارند.
پاسخ
وب سایت ارسال‌ها اعتباردهی
پاسخ اخطار
 سپاس شده توسط
ADMIN آفلاین
بنیانگذار قرارگاه سایبری
********
امتیاز: 26,073
تاریخ عضویت: اسفند ۱۳۸۹
محل سکونت: شهرستان جوین
اعتبار: 254
میزان اخطار: 0%
سپاس ها 246
سپاس شده 467 بار در 374 ارسال
#2
۱۴۰۰-۴-۲۴، ۰۳:۲۱ عصر
علی محمد مظلومی فر یاد آور شد: یکی از این پهلوانان مرحوم جان محمد فشانجردی مشهور به پهلوان ججو بود، که با مرحوم تختی و پهلوان شورورزی نیشابور حریف شده بود. از پهلوانان فعلی هم برادران ببری از روستای کمایستان معمولا مدال آور بوده اند،  جوینی ها معمولا از کودکی فرزندان پسر خود را تشویق به کشتی می کرده اند و از این رو گودهای کشتی در اکثر روستاها شهرستان جوین تشکیل می شده وامروزه بیش از ۱۰ گود کشتی که معروفترین آن ها گود کشتی برغمد است و کشتی در این محل به صورت کشوری بر گزار می شود.  
وی افزود: رسم منسوخ شده جالب دیگری هم بوده به نام خان توتماق که همان میر نوروزی فارس زبان هاست، که حافظ نیز در اشعارش از آن یاد می کند،  در اولین روز عید نوروز یک نفر را به عنوان خان انتخاب می کردند و لباس خوب و فاخر تنش کرده، بر اسب می نشاندند. این خان هر دستوری که می داد باید اجرا می شد، البته این دستورها برای خنده و تفریح و نشان دادن ابهت خان ها بوده است.  
اما امروزه ضمن حفظ بیشتر سنت های قدیمی در سطح شهرستان جوین تغییراتی در بعضی سنن پیش آمده، مانند منسوخ شدن رقص های دسته جمعی مردان و زنان جمع شدن قمار بازی ها به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی و تبدیل شدن شکستن کوزه های گلی در شب چهار شنبه سوری به ترقه بازی های خطر ناک از تغییرات به وجود آمده در سنن قدیمی است. هرچند بعضی روستاهای دور افتاده در احیای بازی های دسته جمعی مردان و زنان اصرار دارند.  
در چیدمان سفره های نوروزی و سفره هفت سین نیز تغییراتی بوجود آمده ولی بعضی ها هنوز سنت سفره های قدیمی را اجرامی کنند.
پاسخ
وب سایت ارسال‌ها اعتباردهی
پاسخ اخطار
 سپاس شده توسط
« قدیمی‌تر | جدیدتر »


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  راه کارهای مطرح شدن نام جوین در ایران ADMIN 29 21,979 ۱۴۰۳-۲-۲۴، ۰۶:۱۵ عصر
آخرین ارسال: ADMIN
atamalek فاصله شهرستان جوین با شهرهای مهم اطراف چقدر است؟ ADMIN 0 2,735 ۱۴۰۰-۶-۲۳، ۰۷:۵۳ صبح
آخرین ارسال: ADMIN
  آیین علم بندان محرم در شهرستان جوین ADMIN 0 758 ۱۴۰۰-۵-۱۳، ۱۰:۲۳ صبح
آخرین ارسال: ADMIN
  تخم مرغ یا یومورتَ در شهرستان جوین چگونه تلفظ میشود؟ ADMIN 0 1,077 ۱۴۰۰-۵-۲، ۰۸:۴۷ عصر
آخرین ارسال: ADMIN
  مکان های دیدنی جوین و نقاب ADMIN 4 2,261 ۱۴۰۰-۴-۲۴، ۰۳:۲۹ عصر
آخرین ارسال: ADMIN
fjump نماهنگ ویژه شهرستان جوین ADMIN 1 2,854 ۱۴۰۰-۱-۲۸، ۰۳:۳۰ عصر
آخرین ارسال: ADMIN
atamalek سفر هوتم شیندلر به جوین ADMIN 4 5,475 ۱۳۹۹-۱۰-۸، ۰۳:۱۶ عصر
آخرین ارسال:
atamalek [تولید انجمن] نرم افزار شهدای جوین ،اندروید ADMIN 5 9,378 ۱۳۹۹-۳-۱۷، ۰۳:۳۱ عصر
آخرین ارسال: ADMIN
  سفر به شهرستان جوین ADMIN 0 1,601 ۱۳۹۹-۱-۴، ۰۶:۳۹ صبح
آخرین ارسال: ADMIN
  عکس های تعزیه شهرستان جوین ADMIN 6 6,942 ۱۳۹۴-۱۰-۱۴، ۰۵:۲۲ صبح
آخرین ارسال: ADMIN

  • مشاهده‌ی نسخه‌ی قابل چاپ


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
  • صفحه‌ی تماس
  • بازگشت به بالا
  • بایگانی
  • امتیازات کاربران
قدرت گرفته ازMyBB و پارسی شده توسط MyBBIran.com
طراحی شده توسط Rooloo | ترجمه و طراحی مجدد توسط ParsanIT.ir

برو بالا
حالت خطی
حالت موضوعی

MyBB SQL Error

MyBB has experienced an internal SQL error and cannot continue.

SQL Error:
1146 - Table 'atamalek_mybb.mybb_atathreadviews' doesn't exist
Query:
INSERT INTO mybb_atathreadviews (tid) VALUES('12688')

If you're a visitor of this website, please wait a few minutes and try again. If this problem persists, please contact the site owner.

If you are the site owner, please check the MyBB Documentation for help resolving common issues, or get technical help on the MyBB Community Forums.