خــــــــــوب ، اول خمیر رو باید درست کنید …
یک قاشق چای خوری از شکر رو با آب ولرم و خمیر مایه رو تو یه کاسه بریزید و مخلوط کنید و بذارید تا خمیر مایع فعال بشه .
بقیه ی شکر و و سفید تخم مرغ و روغن رو با هم مخلوط می کنیم و با چنگال می زنیم تا از حالت لختی در بیاد و صاف بشه .
بعد خمیر مایه رو اضافه می کنید و هم می زنیم .
بعد آرد رو کم کم اضافه می کنیم . اونقدر آرد اضافه کنید که خمیر نرم بشه و به دست نچسبه اصلا ( اصلا نچسبه ها ، چون موقع پهن کردن مشکل پیدا می کنید مثلِ من ! )
بعد میذارید تو همون ظرف بمونه ، روش رو با انگشت چند تا سوراخ کنید و روش رو یه دستمال حوله ای بذارید و بذارید بمونه تا حجمش دو برابر بشه .
من تقریبا یک ساعت گذاشتم موند ، البته تو فضای باز آشپزخونه باشه ها ، تو یخچال نذارید .
همونجور که اون خمیرتون داره استراحت می کنه مواد میانی رو درست کنید …
هسته ی خرما ها رو در بیارید ( اگه از این خرماهای بم استفاده می کنید ، پوستش رو هم حتما در بیارید ، چون فیبرشون سفته و شیرینی رو بد می کنه ، مالِ من بم نبود و راحت همینجوری ازش استفاده کردم )
بعد با یک چهارم پیمانه آبی که داشتید میذارید روی گاز تا نرم بشه و له بشه و مثلِ خمیر شه …
بعد از رو حرارت بردارید و کره و دارچین رو بهش اضافه کنید و حسابی مخلوط کنید تا یه خمیر یکدست بدست بیاد.
حالا بعد از یک ساعتِ !
دو تا مدل میتونید بپیچید ( که من مدل اول رو پیشنهاد میدم ) :
مدل اول : خمیرتون رو کاملا باز کنید ( رو سطحی که آرد پاشیدید )
جوری باز کنید که گِرد بشه ، اگه نشد هم میتونید آخرش با چاقو یه کمی حالت گرد بهش بدید ( که من همین کار رو کردم )
بعد اونو برش بزنید ( 12 تیکه بشه )
بعد روی هر تیکه از مواد میانی که دارید بریزید و یه کمی پهن کنید ، بعد از تهِ مثلث ( از اونجایی که بزرگ تره ) شروع کنید به رول کردن تا برسید به آخرش .
بعد که همشو تو سینی فر چیدید ، میذارید نیم ساعت تو فضای آشپزخونه استراحت کنه .
15 دقیقه که از استراحتش گذشت ، فر رو رو 180 درجه بذارید که گرم شه …
بعد که نیم ساعت تمام شد ، اون زرده ای که داشتید رو ( از همون یه دونه تخم مرغ ) روی شیرینی ها بمالید و بذارید تو فر .
بعد از 15 دقیقه آمادَست …
وقتی که تمام شد ، سینی فر رو در بیارید و بذارید همونجوری تو فضای آشپزخونه یه کمی خنک بشه ، بعد تو ظرف بچینید و نوش جان کنیـــــــــــد …
این مدل میشه همون عکسِ اولی …
***
مدل دوم : خمیرتون رو روی یه سطح باز کنید ، خیلی باز کنیدا ! یعنی تا اونجایی که میشه ، البته روی سطحی که می خواید کار کنید آرد بپاشید که نچسبه .
من آردم تمام شده بود و خمیرم یه کمی چسبناک شد ، کار باهاش سخت بود ، البته مزه ی نهایی تغییری نمی کنه ، واسه راحتیِ کار میگم .
خوب ، خمیر رو که پهن کردید ، مایه ی میانی رو روی خمیر پهن کنید ، همه جاش پهن بشه ، لازم نیست قطرِ مایه ی میانی خیلی زیاد باشه ، در حدی که فقط خمیر خالی نباشه پوشونده بشه .
بعد خمیر رو دو لایه می کنید ، یعنی یه طرفشو بگیرید و بیارید رو طرفِ دیگه ی خمیر …
بعد برش بزنید و لول کنید و گرد کنید و یا هر مدلی که دوست دارید .
این مدل هم میشه عکسِ دومی …
بعد که همشو تو سینی فر چیدید ، میذارید نیم ساعت تو فضای آشپزخونه استراحت کنه .
15 دقیقه که از استراحتش گذشت ، فر رو رو 180 درجه بذارید که گرم شه …
بعد که نیم ساعت تمام شد ، اون زرده ای که داشتید رو ( از همون یه دونه تخم مرغ ) روی شیرینی ها بمالید و بذارید تو فر .
بعد از 15 دقیقه آمادَست …
یک قاشق چای خوری از شکر رو با آب ولرم و خمیر مایه رو تو یه کاسه بریزید و مخلوط کنید و بذارید تا خمیر مایع فعال بشه .
بقیه ی شکر و و سفید تخم مرغ و روغن رو با هم مخلوط می کنیم و با چنگال می زنیم تا از حالت لختی در بیاد و صاف بشه .
بعد خمیر مایه رو اضافه می کنید و هم می زنیم .
بعد آرد رو کم کم اضافه می کنیم . اونقدر آرد اضافه کنید که خمیر نرم بشه و به دست نچسبه اصلا ( اصلا نچسبه ها ، چون موقع پهن کردن مشکل پیدا می کنید مثلِ من ! )
بعد میذارید تو همون ظرف بمونه ، روش رو با انگشت چند تا سوراخ کنید و روش رو یه دستمال حوله ای بذارید و بذارید بمونه تا حجمش دو برابر بشه .
من تقریبا یک ساعت گذاشتم موند ، البته تو فضای باز آشپزخونه باشه ها ، تو یخچال نذارید .
همونجور که اون خمیرتون داره استراحت می کنه مواد میانی رو درست کنید …
هسته ی خرما ها رو در بیارید ( اگه از این خرماهای بم استفاده می کنید ، پوستش رو هم حتما در بیارید ، چون فیبرشون سفته و شیرینی رو بد می کنه ، مالِ من بم نبود و راحت همینجوری ازش استفاده کردم )
بعد با یک چهارم پیمانه آبی که داشتید میذارید روی گاز تا نرم بشه و له بشه و مثلِ خمیر شه …
بعد از رو حرارت بردارید و کره و دارچین رو بهش اضافه کنید و حسابی مخلوط کنید تا یه خمیر یکدست بدست بیاد.
حالا بعد از یک ساعتِ !
دو تا مدل میتونید بپیچید ( که من مدل اول رو پیشنهاد میدم ) :
مدل اول : خمیرتون رو کاملا باز کنید ( رو سطحی که آرد پاشیدید )
جوری باز کنید که گِرد بشه ، اگه نشد هم میتونید آخرش با چاقو یه کمی حالت گرد بهش بدید ( که من همین کار رو کردم )
بعد اونو برش بزنید ( 12 تیکه بشه )
بعد روی هر تیکه از مواد میانی که دارید بریزید و یه کمی پهن کنید ، بعد از تهِ مثلث ( از اونجایی که بزرگ تره ) شروع کنید به رول کردن تا برسید به آخرش .
بعد که همشو تو سینی فر چیدید ، میذارید نیم ساعت تو فضای آشپزخونه استراحت کنه .
15 دقیقه که از استراحتش گذشت ، فر رو رو 180 درجه بذارید که گرم شه …
بعد که نیم ساعت تمام شد ، اون زرده ای که داشتید رو ( از همون یه دونه تخم مرغ ) روی شیرینی ها بمالید و بذارید تو فر .
بعد از 15 دقیقه آمادَست …
وقتی که تمام شد ، سینی فر رو در بیارید و بذارید همونجوری تو فضای آشپزخونه یه کمی خنک بشه ، بعد تو ظرف بچینید و نوش جان کنیـــــــــــد …
این مدل میشه همون عکسِ اولی …
***
مدل دوم : خمیرتون رو روی یه سطح باز کنید ، خیلی باز کنیدا ! یعنی تا اونجایی که میشه ، البته روی سطحی که می خواید کار کنید آرد بپاشید که نچسبه .
من آردم تمام شده بود و خمیرم یه کمی چسبناک شد ، کار باهاش سخت بود ، البته مزه ی نهایی تغییری نمی کنه ، واسه راحتیِ کار میگم .
خوب ، خمیر رو که پهن کردید ، مایه ی میانی رو روی خمیر پهن کنید ، همه جاش پهن بشه ، لازم نیست قطرِ مایه ی میانی خیلی زیاد باشه ، در حدی که فقط خمیر خالی نباشه پوشونده بشه .
بعد خمیر رو دو لایه می کنید ، یعنی یه طرفشو بگیرید و بیارید رو طرفِ دیگه ی خمیر …
بعد برش بزنید و لول کنید و گرد کنید و یا هر مدلی که دوست دارید .
این مدل هم میشه عکسِ دومی …
بعد که همشو تو سینی فر چیدید ، میذارید نیم ساعت تو فضای آشپزخونه استراحت کنه .
15 دقیقه که از استراحتش گذشت ، فر رو رو 180 درجه بذارید که گرم شه …
بعد که نیم ساعت تمام شد ، اون زرده ای که داشتید رو ( از همون یه دونه تخم مرغ ) روی شیرینی ها بمالید و بذارید تو فر .
بعد از 15 دقیقه آمادَست …