۱۴۰۰-۷-۳۰، ۰۸:۴۱ عصر
مواد لازم برای مانی پلو
ابتدا برنج را بشویید و دو تا سه ساعت در آب و نمک خیس دهید.
قابلمه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید تا داغ شود.بعد گوشت را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید.سپس به گوشت پیاز داغ و مقداری زردچوبه و فلفل اضافه کنید و بعد از یکی دو دقیقه تفت دادن نیم لیتر آب ( 2 لیوان )داخل قابلمه بریزید و در آن را ببندید تا گوشت بپزد. بعد از پخت گوشت به آن مقداری نمک اضافه کنید تا مزه دار شود.
لپه را از چند ساعت قبل خیس کنید و آب آن را چند بار عوض کنید و یا اگر فرصت نداشتید با دو لیوان آب به مدت 2 دقیقه بجوشانید تا نفخ لپه گرفته شود.
سپس لپه ها را با یک لیوان آب و کمی نمک بپزید.
بعد از پخته شدن لپه ، برنج خیس داده شده را در آب جوش نیم پز کنید و بعد از چند دقیقه که برنج نیم پز شد رشته و لپه پخته شده را به آن اضافه کنید و بعد از نرم شدن رشته ، در آبکش بریزید.
در ظرفی ماست ، زعفران دم کرده و زردهٔ تخم مرغ را با یک تا دو کفگیر برنج مخلوط کنید.در حدی که مایع ته دیگ نه خیلی شل و نه خیلی سفت شود.
داخل قابلمه ای کمی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود.
سپس مخلوط ماست و برنج را در ته قابلمه بریزید و بقیه برنج را روی آن ریخته و دم دهید.
کشمش و زرشک را بشویید و جداگانه با مقدار خیلی کم روغن سرخ کنید. و سه چهارم از هر دو را با هم مخلوط و یک چهارم بقیه را برای تزئین کنار می گذاریم.
بعد از این که برنج دم کشید، روی آن زعفران دم کرده بریزید تا زعفرانی شود.
هنگام کشیدن برنج در دیس لا به لای آن ،مخلوط کشمش و زرشک بریزید و به دلخواه تزئین کنید
- برنج 3 لیوان
- زعفران دم کرده به مقدار لازم
- لپه یک لیوان
- کشمش پلویی 250 گرم
- زرشک 75 گرم
- گوشت گوسفند یا فیله گوساله 300 گرم (خرد شود)
- رشته پلویی 200 گرم
- پیاز داغ 2 تا 3 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
- زیره سیاه یک قاشق چای خوری (به دلخواه)
- روغن به مقدار لازم
- زعفران دم کرده یک قاشق چای خوری
- ماست معمولی یک لیوان
- زردهٔ تخم مرغ یک عدد
ابتدا برنج را بشویید و دو تا سه ساعت در آب و نمک خیس دهید.
قابلمه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید تا داغ شود.بعد گوشت را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید.سپس به گوشت پیاز داغ و مقداری زردچوبه و فلفل اضافه کنید و بعد از یکی دو دقیقه تفت دادن نیم لیتر آب ( 2 لیوان )داخل قابلمه بریزید و در آن را ببندید تا گوشت بپزد. بعد از پخت گوشت به آن مقداری نمک اضافه کنید تا مزه دار شود.
لپه را از چند ساعت قبل خیس کنید و آب آن را چند بار عوض کنید و یا اگر فرصت نداشتید با دو لیوان آب به مدت 2 دقیقه بجوشانید تا نفخ لپه گرفته شود.
سپس لپه ها را با یک لیوان آب و کمی نمک بپزید.
بعد از پخته شدن لپه ، برنج خیس داده شده را در آب جوش نیم پز کنید و بعد از چند دقیقه که برنج نیم پز شد رشته و لپه پخته شده را به آن اضافه کنید و بعد از نرم شدن رشته ، در آبکش بریزید.
در ظرفی ماست ، زعفران دم کرده و زردهٔ تخم مرغ را با یک تا دو کفگیر برنج مخلوط کنید.در حدی که مایع ته دیگ نه خیلی شل و نه خیلی سفت شود.
داخل قابلمه ای کمی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود.
سپس مخلوط ماست و برنج را در ته قابلمه بریزید و بقیه برنج را روی آن ریخته و دم دهید.
کشمش و زرشک را بشویید و جداگانه با مقدار خیلی کم روغن سرخ کنید. و سه چهارم از هر دو را با هم مخلوط و یک چهارم بقیه را برای تزئین کنار می گذاریم.
بعد از این که برنج دم کشید، روی آن زعفران دم کرده بریزید تا زعفرانی شود.
هنگام کشیدن برنج در دیس لا به لای آن ،مخلوط کشمش و زرشک بریزید و به دلخواه تزئین کنید