۱۴۰۰-۱۱-۲۰، ۰۳:۳۹ عصر
امروزه گزینه های مناسبی برای هر کسی که می خواهد دندان های خود را زیباتر جلوه دهد وجود دارد.از جذاب ترین جنبه های دندان پزشکی مدرن اینست که بسته به میزان بودجه و وضعیت فرد، روش های بسیاری برای بهبود و اصلاح لبخند وجود دارد. یکی از محبوب ترین روش های اصلاح لبخند روکش ها هستند.
منبع
https://drmaryam-mohammadi.ir/page/%D9%88%D9%86%DB%8C%D8%B1-%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%BE%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%AA
همانطور که در مقاله های قبل گفته شده، روکش ها یک لایه از مواد هستند که بر روی دندانها چسبانده می شوند تا ظاهری جدید ایجاد کنند.این روکش ها انواع مختلفی دارند. در این مقاله راجع به [b]کامپوزیت ونیر[/b] توضیحاتی ارائه می دهیم.
ونیر دندانی چیست؟
[b]ونیرها[/b] به منظور زیبایی و اصلاح طرح لبخند بر روی سطح دندان انجام می شود. بیشترین استفاده از ونیر جهت پوشاندن آسیب های وارد شده به دندان و تغییر رنگ آن ها می باشد.
ونیرها اغلب با استفاده از کامپوزیت و یا مواد سرامیکی از قبیل لمینت دندان ساخته می شوند.
ونیر کامپوزیت
دندانپزشک ها برای کارگذاری کامپوزیت بر روی دندان های بیماران از روش های مختلفی می توانند استفاده کنند. یکی از این روش ها، ونیر کامپوزیت می باشد که در واقع روشی اصلاحی و زیبایی محسوب میشود.
نحوه انجام به این صورت است که لایهای محافظ که از رزین سفید ساخته شده بر روی مینای دندان قرار میگیرد و به صورت مستقیم این لایه توسط اشعه روی دندانها چسبانده میشود.
به منظور دستیابی به نتایج زیبا و طبیعی از عمل ونیر دندان، لازم است که دندانپزشک حتماً تجربه و مهارت فنی لازم برای انجام این کار را داشته باشد.
دندان پزشک زیبایی دکتر مریم محمدی تجربه بالایی در زمینه کامپوزیت ونیر دارند و خواص مواد کامپوزيت دندانی را خیلی خوب میشناسند.
کاربرد ونیر کامپوزیت
کامپوزیت همرنگ دندان به صورت لایهای روی دندانها قرار گرفته و توسط ونیر محکم شده و توسط پزشک ماهر فرمدهی میشوند و در موارد زیر کاربرد دارد:
- ترمیم دندانهای شکسته
- تغییر رنگ دادن دندانها
- بلند کردن طول دندانهای ساییده شده
- پر کردن دندانهای خالی
- اصلاح طرح لبخند
نحوه انجام کامپوزیت دندان
متخصص ابتدا سطح دندانها را تمیز میکند. سپس به جرم گیری دندان میپردازد که برای کار گذاشتن روکش ونیر سطحی تمیز را فراهم کند. در مرحله بعد دندانها توسط دندانپزشک از بزاق یا رطوبت پاک، خشک و تمیز میشوند تا چسبیدن ونیر کامپوزیت به سطح دندان راحتتر صورت گیرد.
در آخر چسب مخصوص را بر سطح دندان استفاده میکنند و مواد خمیری شکلی که به عنوان کامپوزیت ساخته میشود و همرنگ دندانهاست بر روی سطح خارجی دندانها قرار داده شده و توسط پزشک به آنها فرم داده میشود. سپس با تابش نور با طول موج معین این ماده بر روی دندان خشک و محکم شده و چسبانیده میشوند.
فرق کامپوزیت با لمینت سرامیکی چیست؟
از دیگر راههای سفید کردن دندان و یا ترمیم آن میتوان به لمینت دندان اشاره کرد.لمینت سرامیکی دندان از لحاظ هزینه و ماندگاری تفاوتهایی با کامپوزیت دندان دارد.
- لمینیت دندان سرامیکی با پرس و تراش دادن دندان به اندازه نیم میلی متر از قسمت جلوی دندان انجام میشود .
- تراش دهی دندان در لمینت سرامیکی قبل از قالب گیری دندان به منظور دقیق بودن قالب گیری انجام میشود در حالی که کامپوزیت ونیر نیازی به قالب گیری ندارد.
- لمینت سرامیکی به زمان بیشتری جهت آماده سازی قالب دندان توسط لابراتوار نیاز دارد حال اینکه ونیر کامپوزیت در یک یا دو جلسه انجام میگیرد.
- کامپوزیت ونیر هزینه کمتری نسبت به لامینیت سرامیکی دارد.
- روکش های لمینت دندان میتوانند به رنگ، شکل و موقعیت دندانهای شما بهبود ببخشند.
- روکش لمینت همچنین میتواند دندان لب پر شدهی شما را نیز ترمیم کند. پرسلن با جایگزینی بخش ضخیمتر به جای بخش شکسته، تمامی قسمتهای جلویی دندان را پوشش میدهد.
مزایای کامپوزیت چیست؟
- در این روش دندانها آسیب کمتری میبینند.
- دارای ماندگاری طولانی مدت است. در واقع اگر به هر دلیلی مراقبتهای لازم صورت نگیرد و کامپوزیت شکسته و یا دچار پریدگی جزئی شود به راحتی ترمیم شده و همانند قبل میشود.
- از مزایای دیگر ونیر کامپوزیت تنوع رنگی است که در این روش وجود دارد و بیمار میتواند بهترین و مناسب ترین رنگ را برای دندانهای خود انتخاب کند.
- در روش کامپوزیت ونیر لایهای بسیار نازک بر روی دندانها قرار میگیرد و با توجه به نازک بودن این لایه برای طبیعی جلوه دادن دندانها نیازی به تراش دادن لایه بیرونی آنها نیست.
- در یک جلسه کار بیمار انجام می شود.
عوارض ونیر کامپوزیت چیست؟
- از معایب آن این است که به صورت مرتب باید به دکتر مراجعه و همچنین روکشها را برای هرچند وقت یک بار باید عوض کرد.
- به مرور زمان کامپوزیت ونیرها تغییر رنگ میدهند. طول عمر کامپوزیت دندان حدود 7-10 سال است. پس از اتمام عمر کامپوزیت ونیر ، آنها نیاز به تعویض دارند.
- احتمال تراشیدن و خراشیدن کامپوزیت دندان بیشتر است.
- افزایش حساسیت در دندان ها و مشکل در تنظیم دندان های جدید
چه کسانی نمیتوانند ونیر کامپوزیت انجام دهند؟
- کسانی که سایش شدید دندان دارند.
- افرادی که ازعادتهای دهانی مثل دندان قروچه رنج میبرند.
- افرادی که به بهداشت دهان و دندان توجه نمیکنند.
- بیمارانی که دندانهایی شدیدا به هم ریخته دارند.
نحوه ی نگهداری کامپوزیت ها
در صورتی که به درستی از ونیر کامپوزیت ها نگه داری نشود ممکن است شکسته شوند یا بیفتند.
برای افزایش طول عمر و دوام کامپوزیت ها باید بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید و حداقل دو بار در سال توسط دندان پزشکتان تحت معاینه و پاکسازی قراربگیرید. به علاوه باید از گاز زدن یا شکستن خوراکی های سفت مثل آجیل و یخ بپرهیزید.
در صورت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و مراقبت نکردن از کامپوزیت دندان می توانید انتظار عفونت لثه را نیز داشته باشد. زیرا باکتری ها در قسمت اتصال لثه و کامپوزیت تجمع می کنند.
توصیه می شود اگر بهداشت دهان و دندان هایتان را به خوبی رعایت نمی کنید سمت کامپوزیت ونیر نروید.
فرآیند کامپوزیت دندان چقدر طول می کشد؟
انجام کامپوزیت دندان معمولا به یک جلسه ویزیت نیاز دارد.البته ممکن است شما به یک ویزیت اولیه برای ارزیابی وضعیت دندان و هماهنگی نیاز داشته باشید و در جلسهی بعدی ونیر کامپوزیت پیوند داده شود.
دندانپزشکتان قبل از اینکه کامپوزیت ونیر را روی دندانتان قرار دهد در مورد رنگ آن با شما صحبت خواهد کرد تا مطمئن شود که همان رنگ دلخواهتان برای لبخند است.
پیوند دادن ونیر کامپوزیت با نور لیزری و نیز چسب مخصوص انجام میشود که آن را محکم روی دندان نگه میدارد.
ماندگاری ونیر کامپوزیت چقدر است؟
معمولا [b]طول عمر کامپوزیت دندان[/b] بین 7 تا 10 سال است اما ممکن است دچار لبپریدگی یا شکستگی شوند، درست مثل دندانهای معمولی.
اگر کامپوزیت ونیر به هر دلیلی آسیب ببیند، در بیشتر موارد می توان به راحتی آن را تعمیر کرد.
قیمت کامپوزیت چقدر است؟
[b]هزینه کامپوزیت دندان[/b] میتواند بسته به هر فرد متفاوت باشد، بنابراین بسیار مهم است که قبل از شروع در مورد هزینه و گزینههای درمان با متخصص دندانپزشک خود صحبت کنید.
برای اطلاع از هزینه ونیر کامپوزیت دندان با [b]مطب دندان پزشکی دکتر مریم محمدی[/b] تماس بگیرید.
هم چنین شما می توانید از طریق صفحه تماس با ما ، جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با دکتر مریم محمدی در ارتباط باشید.منبع
https://drmaryam-mohammadi.ir/page/%D9%88%D9%86%DB%8C%D8%B1-%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%BE%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%AA