۱۴۰۲-۲-۱۲، ۰۶:۱۷ عصر
![[تصویر: HDR-VS-SDR.jpeg]](https://www.shahrsakhtafzar.com/fa/images/1401/15/08/HDR-VS-SDR.jpeg)
همانطور که گفته شد دالبی ویژن تلویزیون میتواند در مقایسه با کیفیت HDR10 که از ۱۰ بیت در هر رنگ استفاده میکند، عمق رنگ ۱۲ بیت را در ارائه دهد.
نباید تفاوت ۲ بیت در عمق رنگ تصویر را تنها تنها دو عدد فاصله توصیف کنید. در حالت ۱۰ بیت تنها امکان ساخت ۱۰۲۴ سایه از هر رنگ وجود دارد و مجموعاً تعداد رنگها به یک میلیارد میرسد.
این درحالیست که در تکنولوژی دالبی ویژن و عمق رنگ ۱۲ بیت، شما با ۴۰۹۶ نسخه متفاوت یا سایه و ۶۸ میلیارد رنگ متفاوت سروکار دارید.
بیشتر بخوانید: چرا تفاوت دوربین های موبایل و دوربینهای حرفه ای را بررسی میکنیم؟
این تفاوت چشمگیر به معنای امکان نمایش تصاویر زندهتر و نزدیکتر به واقعیت در تلویزیونهای مجهز به دالبی ویژن است.
از طرف دیگر، فرمت HDR10 در نهایت میتواند از هزار نیت روشنایی تصویر پشتیبانی کند، درحالیکه این رقم در دالبی ویژن تا ۱۰ هزار نیت هم میتواند افزایش یابد.
در حال حاضر محصولات چندانی در بازار وجود ندارد که از ۱۰ هزار نیت روشنایی یا تمام ۶۸ میلیارد رنگ قابل نمایش توسط فناوری دالبی ویژن پشتیبانی کند، با این حال به راحتی میتواند گفت که دالبی ویژن یک سروگردن از تکنولوژی +HDR10 و کیفیت HDR10 بالاتر است.
بررسی دقیقتر فناوری Dolby Vision و تکنولوژی +HDR10
در Dolby Vision، امکان قرار دادن متادیتا یا فراداده در تک تک فریمهای تصویر وجود دارد. فراداده، اطلاعاتی اضافی در مورد محتوای اصلی است که در مورد تصاویر HDR، میتوان آن را به عنوان راهنمایی برای چگونگی نمایش تصویر و محدودهی روشناییها در آن در نظر گرفت که تولیدکنندهی محتوا آن را به همراه فیلم ارائه میکند.
در فرمت HDR10، فرادادهی ایستا وجود دارد. به این معنا که برای تمام طول یک فیلم، یک فرادادهی ثابت وجود دارد. وجود این فراداده مفید است اما اگر در طول فیلم گوناگونی زیادی در تصاویر وجود داشته باشد، مسلماً قابلیت تعریف فراداده برای هر برداشت یا حتی هر فریم، میتواند بسیار مؤثرتر باشد. بنابراین در این زمینه هم دالبی ویژن برتری قاطعی دارد.
اما از سویی دیگر، دالبی ویژن یک استاندارد اختصاصی است. برای استفاده از استاندارد دالبی ویژن، نیاز به یک محتوا با این استاندارد، یک پخشکننده با مجوز Dolby Vision و یک نمایشگر یا تلویزیون با همین قابلیت خواهید داشت. این درحالی است که پخش محتوا با کیفیت HDR10 به هیچ یک از موارد ذکر شده نیازی ندارد.
Dolby برای تمام این موارد، یک فرایند اعطای پروانه، پرداخت هزینهی مجوز و سختافزاری خاص دارد که تولیدکنندگان باید از آن تبعیت کنند. این روند باعث بالا رفتن هزینهی تولید برای سازندگان تلویزیون و تولیدکنندگان محتوا میشود و نتیجهی آن، بالا رفتن قیمت برای شما به عنوان مصرفکننده خواهد بود. به همین دلیل تلویزیونهایی که قابلیت نمایش فرمت HDR10 را دارد، از مدلهای مجهز به فناوری دالبی ویژن کمی گرانتر هستند.
بیشتر بخوانید: نکاتی درباره آپدیت ویندوز 11
تکنولوژی HDR10+ بسیار بهتر از فرمت قدیمی HDR10 است.
بسیاری از این تولیدکنندگان، ترجیح میدهند چنین هزینههایی را پرداخت نکنند، بنابراین شما استاندارد دالبی ویژن را در محصولات زیادی نمیبینید.
نکته: تکنولوژی +HDR10 هیچ ارتباطی با HDR+ که گوگل به عنوان یکی از ویژگیهای عکسبرداری HDR در گوشیهای هوشمند پیکسل خود معرفی کرده است، ندارد.
در مجموع، تلویزیونهای دالبی ویژن و محتوای با این استاندارد گستردگی بسیار کمتری نسبت به کیفیت HDR10 دارند.
منبع: شهر سخت افزار