۱۳۹۰-۱۲-۲۳، ۰۷:۰۳ عصر
![[تصویر: mar-160x130.jpg]](http://2ba2.com/wp-content/uploads/2012/03/mar-160x130.jpg)
![[تصویر: mar.jpg]](http://2ba2.com/wp-content/uploads/2012/03/mar.jpg)
به گزارش سرویس علمی ایسنا ، محققان معتقدند نوسانات هورمونی در فاز لوتئال چرخه قاعدگی زنان میتواند بر منطقه «آمیگدالا» مغز که مسؤول حس ترس و اضطراب فرد است، اثر بگذارد.
فاز لوتئال با تخمک گذاری آغاز میشود که اوج دوران باروری زن محسوب میشود. افزایش اضطراب در این مقطع زمانی به ایمن ماندن زنان باردار یا در آستانه بارداری کمک میکند. در این فاز برخی زنان دچار اختلال سندرم پیش از قاعدگی (PMS) میشوند که از جمله نشانههای آن تحریک پذیری، اضطراب و ترس است.
در پژوهش صورت گرفته در دانشگاه کیوتوی ژاپن، ۶۰ زن سالم ۲۹ تا ۳۰ ساله مورد بررسی قرار گرفتند و مجموعهای از تصاویر مختلف شامل مناظر طبیعی، اشیاء و تصاویر مارها در اختیار این افراد قرار داده شد.
واکنشهای اضطرابی افراد در هنگام مشاهده و لمس تصاویر مارها بسیار سریعتر گزارش شد. محققان این آزمایش را دوبار دیگر و طی سه ماه در چرخههای مختلف قاعدگی تکرار کردند.
نتایج نشان میدهد واکنش زنان به تصویر مار در فاز لوتئال یک هزار و ۱۲۸ تا یک هزار و ۱۴۹ میلی ثانیه است که حدود ۲۰۰ میلی ثانیه سریعتر از حالتهای عادی است.
محققان معتقدند، افزایش سطح هورمون پروژسترون در فاز لوتئال باعث افزایش میزان استرس میشود؛ همچنین سایر هورمونها شامل استرادیول و کورتیزول نیز میتوانند در افزایش آگاهی از خطر در زنان موثر باشند.
در این بررسی آزمایشهای دقیق سطح هورمونی صورت نگرفته است و برای تکمیل تحقیقات به آزمایشهای بیشتری نیاز است.