۱۴۰۳-۵-۴، ۰۹:۲۸ عصر
رگهای عنکبوتی، قسمت انتهایی مویرگها هستند که به مرور عملکردشان را ازدست داده و به فرم تارعنکبوتی در آمدهاند. اما این رگها عملکردی در خونرسانی ندارندو حذف آنها به بدن آسیب نمیرساند. وجود آنها به لحاظ پزشکی خطری ندارد ولی اغلب خانمها خواهان نابودی این رگها روی پاهایشان هستند.
اسکلروتراپی در چند جلسه و با چه فاصله زمانی توصیه میشود؟
اسکلروترپی برای چه افرادی انجام نمیشود؟
با وجود بیخطر بودن اسکلروتراپی، بایستی در برخی موارد جانب احتیاط رعایت شود و انجام نشود.
- درد ساق پا
- سنگینی پا
- یا عدم تقارن واضح بین رگهای عنکبوتی در دو پا
اسکلروتراپی در چند جلسه و با چه فاصله زمانی توصیه میشود؟
تعداد جلسات تزریق نسبت مستقیمی با وسعت رگهای موجود روی پا دارد. البته عواملی مثل وزن و سن فرد در تعیین تعداد جلسات مدنظر قرار میگیرند. معمولاً بین 2-4 جلسه تزریق انجام میشود که فاصله بین جلسات 4-6 هفته در نظر گرفته میشود.
انجام مکرر اسکلروتراپی در تعداد جلسات زیاد توصیه نمیشود و معمولاً در بیمارانی که شبکههای وسیع عروق عنکبوتی دارند طبق صلاحدید متخصص واریس چند جلسه مشخص کار میشود و ادامه کار به آینده موکول میشود تا پوست آسیب نبیند. پیش از انجام اسکلروتراپی بهتر است سونوگرافی داپلر وریدی توسط پزشک متخصص واریس انجام شود.اسکلروترپی برای چه افرادی انجام نمیشود؟
با وجود بیخطر بودن اسکلروتراپی، بایستی در برخی موارد جانب احتیاط رعایت شود و انجام نشود.
- در دوران بارداری و شیردهی نباید اسکلروتراپی انجام شود. بسیاری از رگهای عنکبوتی و واریسی ایجاد شده در دوران بارداری بهمرور ظرف 3 ماه پس از بارداری از بین میروند و به حالت طبیعی خود برمیگردند.
- در افرادی که سابقه لخته خون در پا داشتهاند بایستی این موارد را با پزشک خود در میان بگذارند.
- درصورتیکه در حال حاضر داروی رقیقکننده خون مثل وارفارین، زالربان و... میل میکنید بایستی به پزشک معالجتان اطلاع دهید.
- در افراد با زمینه بیماری آسم و آلرژی و مشکلات تنفسی احتیاط لازم صورت میگیرد و معمولاً اسکلروتراپی برای این افراد انجام نمیشود.
- در افراد با بیماری آرتریت روماتوئید، بیماریهای اتو ایمن مثل لوپوس بهتر است اسکلروتراپی انجام نشود.
- در افراد با سابقه بیماری قلبی، سن بالای 60 سال، سرطان هم معمولاً اسکلروتراپی انجام نمیشود.
- در افراد با سابقه سر دردهای میگرن هم بهتر است اسکلروتراپی انجام نشود ممکن است باعث تشدید علائم میگرن شود.
در کلینیک واریس دکتر اقدسی همواره بر این باور هستیم که بایستی خدماتی مطابق با روشهای به روز در دنیا برای مراجعین محترم کلینیک فراهم شود. در این راستا یکی از روشهایی که توسط پرفسور میاکی ابداع و فراگیر شده است را در ایران پیادهسازی کردهایم.
نقلقول: هدف اصلی در روشهای چندگانه، رسیدن به نتایج با ماندگاری بیشتر و کیفیت بالاتر است.
در کلینیک واریس دکتر اقدسی معمولاً روشهای تلفیقی باتوجهبه جنس پوست و نوع رگها بهکار گرفته میشود و بهجای استفاده تنها از یک روش، از مجموع روشها استفاده میشود.
قسمتهای مختلف پا به لحاظ اثربخشی بهتر به روشهای درمانی مختلف علامتگذاری میشوند و هر قسمت بسته به نوع رگها با روشهای مختلف انجام میشود.