مشاوره خانواده رایگان
  • شبکه اجتماعی ویترین
  • مشاوره خانواده
  • رادیو عشق
  • جایزه بگیرید
    • ورود
    • ثبت‌نام
    ورود
    نام کاربری:
    گذرواژه‌: گذرواژه‌تان را فراموش کرده‌اید؟
     
  • ورود
  • ثبت‌نام
ورود
نام کاربری:
گذرواژه‌: گذرواژه‌تان را فراموش کرده‌اید؟
 
مشاوره خانواده رایگان › خانواده ایرانی › مشاوره خانواده رایگان v
« قبلی 1 … 17 18 19 20 21 … 27 بعدی »
› [مشاوره مذهبی] چرا نمیتوانیم با غیر مسلمان ازدواج کنیم؟

امتیاز موضوع:
  • 10 رأی - میانگین امتیازات: 2.8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[مشاوره مذهبی] چرا نمیتوانیم با غیر مسلمان ازدواج کنیم؟

مشاورانه آفلاین
عضو حرفه ای
***
امتیاز: 2,481
تاریخ عضویت: دي ۱۳۹۹
محل سکونت: atamalek.ir
اعتبار: 0
میزان اخطار: 0%
سپاس ها 0
سپاس شده 0 بار در 0 ارسال
#1
۱۳۹۹-۱۱-۱، ۰۷:۰۵ عصر
چرا یک مرد یا زن مسلمان نمی‌تواند با یک زن یا مرد غیر مسلمان ازدواج کند، به خصوص اقلیت‌های مذهبی که در ایران هستند؟
انجمن مشاوره رایگان خانواده و ازدواج
پاسخ
ارسال‌ها اعتباردهی
پاسخ اخطار
 سپاس شده توسط



بنر تبلیغاتی ویترین


مشاورانه آفلاین
عضو حرفه ای
***
امتیاز: 2,481
تاریخ عضویت: دي ۱۳۹۹
محل سکونت: atamalek.ir
اعتبار: 0
میزان اخطار: 0%
سپاس ها 0
سپاس شده 0 بار در 0 ارسال
#2
۱۳۹۹-۱۱-۱، ۰۷:۰۷ عصر
با سلام و عرض ادب 
از جمله امورى كه ملل مختلف گذشته در انتخاب همسر خويش مراعات مى‏ نمودند و سخت پاى‏بند آن بودند، اين بود كه مى‏ كوشيدند همسرشان از نظر اعتقادى نيز سالم باشد، بدين معنا كه معتقد بودند همان گونه كه سلامت جسمى پدر و مادر در سلامت جسمى فرزند مؤثر است، سلامت روحى و اخلاقى و عقيدتى نيز در سعادت فرزند مؤثر خواهد بود.
مطمئنا روحيات زن و شوهر و اعتقاداتشان به طور طبيعي در فرزندان و حتي اخلاق و روحيات خود زن و شوهر و اعتقادات شان تاثير خواهد گذاشت.
به همين جهت مردمان از ديرباز از ازدواج با افراد غير همكيش خود اجتناب داشته‏ اند. بنابراين نهى از ازدواج با بيگانه عقيدتى اختصاص به اسلام نداشته، بلكه در اديان ديگر نيز از ازدواج با بيگانه عقيدتى نهى شده است.
يكى از اديانى كه به شدت پيروان خود را از ازدواج با بيگانگان برحذر داشته، آيين يهود است. در بخش‏هاى مختلفى تورات به شدت يهوديان را از ازدواج با بيگانگان منع كرده و آن را از گناهان كبيره معرفى كرده است.
ممنوعيت ازدواج با بيگانگان يكى به سبب مصونيت اعتقادى پيروان دين بوده و يا به جهت حفظ مليت و اصالت نژاد و قومى.
در آيين مسيحيت و زرتشتي نيز ازدواج با بيگانگان ممنوع است. در اسلام ممنوعيت ازدواج با بيگانگان در موارد محدودى كه مطرح بود، مبنى بر حس ملى‏ گرايى و برترى قومى نبوده، بلكه به جهت مصونيت اعتقادى مسلمانان و دور نگه داشتن آنان از آلودگى‏هاى اخلاقى و حفظ اصالت خانوادگى بوده است. ضمن آنكه اسلام بر استحكام بنيان خانواده و دوري از اختلاف بين زن و شوهر تاكيد مي كند و كاملا روشن است كه در صورت اختلاف عقيدتي و ديني و در نتيجه اختلاف بسيار زياد و گسترده در احكام و دستورات ديني ، رفتارها و عملكردها نيز بسيار متفاوت خواهد بود. اگر چه در برخي موارد به واسطه عدم اعتقاد راسخ به دين و احكام يا نزديك بودن اعتقادات ، مشكلات و اختلاف ها شايد كمتر به وجود آيد ، اما اين موارد استثناها است و احكام ديني بر طبق غالب و اكثريت و نوع انسان ها وضع مي شود ، نه استثناها و موارد خاص.
فقهاي شيعه بنا بر اين اصل ، ازدواج به صورت دائمي را كه تمام عمر در كنار هم بودن است جايز نمي دانند.كه در اين صورت مسئله تاثير پذيري و تولد فرزندان و مسئله ارث و بسياري از مسائل ديگر مطرح مي شود ، اما ازدواج موقت را تنها با اهل كتاب جايز مي دانند وبا مشركان و كافران اصلا تجويز نمي كنند.
مستند اين حكم نيز آيات و رواياتي است كه وارد شده است.
.در مورد ازدواج زنان مسلمان با مردان غير مسلمان، اتفاق نظر فقهاى شيعه و ظاهر آيات بر اين است كه ازدواج زن مسلمان با هر فرد غير مسلمان، اعم از اين كه كتابى باشد یا غير كتابى، جايز نيست.(1)
فلسفه تحريم اين ازدواج در قرآن و روايات، خوف تأثيرپذيرى مسلمان از غير مسلمان و راه يافتن ضعف عقيدتى و اخلاقى به مسلمانان ذكر شده است.
از آن جا كه تأثيرپذيرى در مورد مردان (به خصوص در دوران حاكميت اسلام) ضعيف‏تر است، در شرايطى كه غير مسلمان ضعيف بوده و با مسلمانان قرار داد ذمه امضا كرده باشند، به مردان به صورت موقت اجازه ازدواج داده شده است اما از آن جا كه زنان به صورت نسبى در معرض تأثير پذيرى قرار دارند، از اين ازدواج مطلقاً منع شده ‏اند.(2)
شيخ صدوق در كتاب خود در مورد اين كه چرا ازدواج مردان با زنان مستضعف ناصبى جايز است، ولى زنان حق ندارند با چنين مردانى ازدواج كنند، روايتى را از زراره نقل كرده كه امام صادق(ع) فرمود: «با زنان شكاك و مرددّ در دين خود ازدواج كنيد و زنان مسلمان را به شكاكان تزويج ننماييد، زيرا زن از شوهرش تربيت مى‏ پذيرد و شوهر او را مجبور مى‏ كند كه به آيين خود درآيد».(3)
علامه مجلسى روايتى به همين مضمون آورده كه: «از افراد بى‏ اعتقاد زن بگيريد، ولى به آنان زن ندهيد، زيرا زنان در معرض تأثير پذيرى از مردان هستند و مردان زنان را مجبور به پذيرش آيين خود مى‏ كنند».(4)
البته بايد توجه داشت كه آن چه در فلسفه حكم تحريم ازدواج ذكر شد علت تامه حكم نيست، چه اين كه ممكن است مصالح و مفاسد بسيار ديگرى نيز در وضع حكم فوق مطرح باشد كه از آن بى ‏اطلاعيم.
پى‏ نوشت‏ها:
1 - سوره بقره (2) آيه 222.
2 - محمد ابراهيمى، ازدواج با بيگانگان، ص 117.
3 - علل الشرايع، ج 2، ص 502.
4 - بحارالانوار، ج 103، ص 377 و 380.
انجمن مشاوره رایگان خانواده و ازدواج
پاسخ
ارسال‌ها اعتباردهی
پاسخ اخطار
 سپاس شده توسط



بنر تبلیغاتی ویترین


« قدیمی‌تر | جدیدتر »


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  [عشق و ازدواج] مشاوره پیش از ازدواج Golism 1 92 ۱۴۰۴-۹-۷، ۰۹:۵۰ صبح
آخرین ارسال: ملایجردی
  [عشق و ازدواج] ازدواج صدقی 1 816 ۱۴۰۴-۳-۱۰، ۰۳:۵۷ صبح
آخرین ارسال: ADMIN
  [عشق و ازدواج] خانواده سختگیر و ازدواج!!!! Minasalehi 1 1,331 ۱۴۰۲-۴-۳۰، ۰۲:۰۱ عصر
آخرین ارسال: ملایجردی
  [عشق و ازدواج] آیا عشق برای ازدواج کافی است؟ mahsa111 0 782 ۱۴۰۲-۲-۳۱، ۰۵:۵۰ عصر
آخرین ارسال: mahsa111
  [عشق و ازدواج] قبل ازدواج Farnoush24 2 1,392 ۱۴۰۲-۱-۲۶، ۰۴:۰۴ صبح
آخرین ارسال: ملایجردی
  [عشق و ازدواج] مشاوره قبل از ازدواج Mah77 1 1,144 ۱۴۰۲-۱-۲۵، ۰۴:۳۵ عصر
آخرین ارسال: ADMIN
  [مشاوره مذهبی] ازدواج فاطمه_کریمی 1 1,112 ۱۴۰۲-۱-۱۲، ۰۴:۳۰ عصر
آخرین ارسال: ADMIN
  [عشق و ازدواج] ازدواج با کسی ک همه مخالفن Mrym 3 1,851 ۱۴۰۱-۱۱-۲۰، ۱۱:۰۳ عصر
آخرین ارسال: Mrym
  [عشق و ازدواج] قبل ازدواج فاطمه_حفاظی 2 1,312 ۱۴۰۱-۸-۱۵، ۰۸:۰۵ صبح
آخرین ارسال: ADMIN
  [عشق و ازدواج] ازدواج Alles0041 1 1,319 ۱۴۰۱-۶-۱۴، ۰۴:۴۶ صبح
آخرین ارسال: ملایجردی

  • مشاهده‌ی نسخه‌ی قابل چاپ


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
بارگذاري مجدد
آمار انجمن
آخرين ارسال ها
موضوع تاريخ, زمان  آخرين ارسال کننده انجمن
  [عشق و ازدواج] مشاوره پیش... ▼ ۹-۷, ۰۹:۵۰ ملایجردی مشاوره خانواد...
  مستند عاقبت بخیر | زندگی ... ▼ ۹-۵, ۰۶:۴۸ ADMIN آثار و مفاخر
  [مسائل و مشکلات] پخش اذان... ▼ ۹-۴, ۰۵:۳۸ ADMIN در شهر
  پاسخ به تمام شبهات فاطمیه ▼ ۸-۲۹, ۰۵:۴۹ ADMIN سمت خدا
  صبح غریب | دل نوشته هایم ▼ ۸-۵, ۱۰:۴۸ ADMIN مجازیست
  [ مشاوره فردی] ] رابطه ... ▼ ۷-۳۰, ۰۹:۱۳ daneshi مشاوره خانواد...
  ستاد سایبری آیت الله رئیس... ▼ ۷-۳۰, ۰۹:۰۱ daneshi گفتگوی ایرانی...
  [ همسرداری ] مشاوره لا... ▼ ۷-۱۶, ۰۱:۵۰ ADMIN مشاوره خانواد...
  [ همسرداری ] زندگی با ... ▼ ۶-۳۱, ۱۳:۱۹ ملایجردی مشاوره خانواد...
  [ همسرداری ] اختلاف با... ▼ ۶-۱۹, ۲۰:۰۴ محمدی پور مشاوره خانواد...
  [ همسرداری ] خیانت همس... ▼ ۵-۱۵, ۰۲:۲۸ بانو مشاوره خانواد...
برترين سپاس شده ها
ADMIN 469
~~sara~~ 187
tanaz22 166
kabootar 159
sarah 142
جديدترين کاربران
مهتا امروز
zah ۹-۱۴
meysam_jafari7464 ۹-۸
Ziba ۹-۸
Golism ۹-۶
بيشترين پاسخ ها
  اخبار انتخابا... 334
  رمان واقعی نس... 172
  ستاد سایبری آ... 160
  رمان سفر به د... 146
  دانلود سخنران... 143
برترين ارسال کنندگان
ADMIN 9505
رمان 1571
kabootar 1216
مشاورانه 751
~~sara~~ 563
بيشترين بازديدها
  آموزش رایگان ... 89582
  اموزش فعالیت ... 56505
  خاطرات یک دخت... 56374
  اخبار انتخابا... 55543
  دانلود کتاب م... 48121
برترين اعتبارگيرنده ها
ADMIN 254
kabootar 142
dayana 122
~~sara~~ 118
sarah 105

بنر تبلیغاتی ویترین
مرورگر شما این فایل صوتی را پشتیبانی نمی‌کند.

  • صفحه‌ی تماس
  • بازگشت به بالا
  • بایگانی
  • امتیازات کاربران
قدرت گرفته ازMyBB و پارسی شده توسط MyBBIran.com
طراحی شده توسط Rooloo | ترجمه و طراحی مجدد توسط ParsanIT.ir

برو بالا
حالت خطی
حالت موضوعی