مشاوره خانواده آنلاین رایگان عطاملک
  • شبکه اجتماعی ویترین
  • مشاوره خانواده
  • معجون عشق
  • جایزه بگیرید
    • ورود
    • ثبت‌نام
    ورود
    نام کاربری:
    گذرواژه‌: گذرواژه‌تان را فراموش کرده‌اید؟
     
    یا توسط حساب کاربریتان در شبکه های اجتماعی وارد شود
  • ورود
  • ثبت‌نام
ورود
نام کاربری:
گذرواژه‌: گذرواژه‌تان را فراموش کرده‌اید؟
 
یا توسط حساب کاربریتان در شبکه های اجتماعی وارد شود
توسط حساب کاربریتان در شبکه های اجتماعی متصل شوید

مشاوره خانواده آنلاین رایگان عطاملک › شهرستان جوین › معرفی شهرستان جوین v
1 2 3 4 بعدی »
› جوینی‌های قدیمی چگونه خواستگاری و ازدواج می‌کردند؟

آخرین مطالب ارسالی
آمار انجمن
آخرين ارسال ها
موضوع نويسنده آخرين ارسال کننده انجمن
  دعا برای ظهور حضرت مهدی ( عج ) هادی ADMIN مهدویت و آخرالزمان
  صبح غریب | دل نوشته هایم ADMIN ADMIN مجازیست
  ستاد سایبری آیت الله رئیسی ADMIN ADMIN گفتگوی ایرانیان
  راه کارهای مطرح شدن نام جوین در ایران ADMIN ADMIN معرفی شهرستان جوین
  همراه این چنينی هست؟ ? حفصه ADMIN بانوی ایرانی
  [ مشاوره فردی] ] چطوری زندگیمو حفظ کنم جدا ... Rose محمدی پور مشاوره خانواده و ازدواج
  لیست لوازم مورد نیاز برای اتاق خواب عروس و دا... zizi_mg سایت_سوربان بانوی ایرانی
برترین امتیاز گیرندگان
906
226
195
189
175
163
128
126
برترين ارسال کنندگان
ADMIN 9482
رمان 1571
kabootar 1216
مشاورانه 751
~~sara~~ 563
narges 414
sarah 274
ngeekgirl 260

افشای تله جمعیت! | ویترین | طراحی و دوخت لباس | شاه دزد
Your browser does not support the audio element.

امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

جوینی‌های قدیمی چگونه خواستگاری و ازدواج می‌کردند؟

ADMIN آفلاین
بنیانگذار قرارگاه سایبری
********
امتیاز: 26,073
تاریخ عضویت: اسفند ۱۳۸۹
محل سکونت: شهرستان جوین
اعتبار: 254
میزان اخطار: 0%
سپاس ها 246
سپاس شده 467 بار در 374 ارسال
#1
atamalek  ۱۴۰۰-۵-۱، ۰۵:۴۹ عصر
رسم خواستگاری و ازدواج درگذشته شهرستان جوین

فولکلور (ائل_بیلیمی، دانش عامه)
آیین‌ها و رسم‌ها
ائلچیلیق (خواستگاری)


انتخاب دختر برای خواستگاری در حمام قلعه به دو روش انجام می‌گرفت:
اول آنکه، چون در گذشته جوانها را در سنین پایین ازدواج می‌دادند، معمولاً دختر مورد نظر را پدر و مادر انتخاب و به پسر پیشنهاد میدادند، یا اینکه پسر خود از پدر و مادر میخواست هر کسی را که صلاح میدانند انتخاب کنند و به خواستگاری بروند.

دیگر آنکه چنانچه پسر به اندازه‌ی کافی رشد یافته بود خود شخصاً، دختری را انتخاب می‌نمود و از آنجا که حجب و حیا اجازه نمی‌داد خودش مستقیم به پدر و مادرش بگوید از طریق دوستان یا بستگان نزدیک کسی را واسطه می‌کرد تا پیغام را به پدر و مادرش برساند که برای خواستگاری اقدام کنند گاهی نیز، مطلب را شخصاً به مادر می‌گفتند و از طریق وی پدر نیز مطلع می‌شد که پسرش به کسی دل داده و خاطرخواه شده است لذا با توافق هم اقدام به خواستگاری می‌نمودند.

ابتدا از طریق خواهر یا مادر یا خانمی از بستگان که می‌توانست با دختر مورد نظر ارتباط بگیرد، به وی پیشنهاد ازدواج می‌دادند چنانچه حس می.کردند دختر نیز تمایل دارد پا پیش می‌گذاشتند و اقدام به خواستگاری می‌نمودند این کار را در اصطلاح ترکی "دیل ته یی چئکماق" (زیر زبان‌کشی) می‌گفتند.

آنگاه موضوع را با مادر دختر در میان می‌گذاشتند و منتظر جواب می‌ماندند تا خانواده دختر نیز با هم به توافق برسند. پس از اطمینان از موافق بودن خانواده دختر وعده‌ی خواستگاری می‌گذاشتند. در خواستگاری نیز پدر خانواده موضوع را با بزرگترهای خاندان یا طایفه در میان می‌گذاشت و نظر مشورتی می‌گرفت که این عمل را #مصلحت می‌نامیدند. بزرگان نیز اغلب به صلاح می‌دانستند مگر در مواردی که احساس میکردند این ازدواج ممکن است مفسده‌ای به دنبال داشته باشد و ختم به خیر نگردد که در آن صورت علت را به پدر خانواده یادآوری می‌کردند.

در صورت صلاح بودن ازدواج، خانواده پسر شامی را تهیه می‌نمود و تعدادی از بزرگان فامیل را به عنوان #ائلچی دعوت می‌کرد. آنگاه به اتفاق هم به خانه پدر دختر میرفتند و رسماً خواستگاری می‌نمودند و درباره‌ی شرایط ازدواج به توافق می‌رسیدند و پس از شیرین کردن دهان خود، مادر داماد چادری را که به همراه آورده بود بر سر عروس می‌انداخت و انگشتری را که به #نیشان_اوزیی (حلقه نامزدی) معروف بود بر دست عروس کرده، برایش آرزوی خوشبختی و سپید بختی می‌نمود.

معمولاً در همان جلسه، صیغه‌ی محرمیت نیز جاری می‌گردید، زیرا روحانی محل هم به عنوان یکی از "ائلچی‌ها" در جلسه حضور می‌یافت. از آن پس آن دو جوان در اصطلاح ترکی #ادخلی (نامزد) می‌شدند.

طبق عرف پدر عروس به جای تکه‌های جهیزیه‌ی امروزی، در حین توافق مبلغی را جهت تهیه‌ی جهیزیه از داماد مطالبه می‌کرد که به آن #باشلیق (تقریباً معادل شیر بها) گفته می‌شد.

از آنجا که اکثراً دامدار هم بودند خانواده داماد مواد اولیه‌ی فرش و لباس از قبیل ابریشم، پشم، پنبه و پوست را، در اختیار عروس قرار می‌داد. عروس موظف بود برای تهیه‌ی اقلام مورد نیازش، اقدام به بافت و ساخت نماید.

عروس نیز با کمک و راهنمایی مادر و مادرشوهرش اقدام میکرد حتی علاوه بر اقلام مورد نیاز خود، #عرقچین های سوزندوزی شده که #بخیه_اورماق گفته می‌شد نقش زده و می‌دوخت و یا با دست بر روی پارچه دستمال‌هایی را گلدوزی می‌کرد تا در قبال انعامی که بستگان و یا مهمانان به مناسبت‌هایی به #گلین (عروس) هدیه می‌کردند به آنان پیشکش نماید. با هدیه کردن عرقچین یا دستمال از طرف عروس به بستگان و مهمانان، از هنرمندی عروس خانم نیز رونمایی می‌شد.

مجموعه‌ی این نوع از کارها را که توسط عروس صورت می‌گرفت #سئپ_ئتماق (تهیه‌ی جهیزیه) می‌گفتند.

علاوه بر مراسم خواستگاری، مراسمات دیگری هم، قبل از عروسی انجام می‌گرفت که انشاءالله در آینده به آنها نیز، خواهیم پرداخت.


✍#علی_کوهستانی_اسیق_سو

#آداب_و_رسوم_تورکان
#جوین_آنلاین
? @joveinanline
پاسخ
وب سایت ارسال‌ها اعتباردهی
پاسخ اخطار
 سپاس شده توسط
« قدیمی‌تر | جدیدتر »


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  [تولید انجمن] ضرب المثل های ترکی جوینی ADMIN 36 8,836 ۱۴۰۱-۱-۶، ۰۸:۴۵ صبح
آخرین ارسال: ADMIN
  آموزش جمع بستن کلمات ترکی جوینی ADMIN 0 1,080 ۱۴۰۰-۵-۱۱، ۰۶:۱۰ صبح
آخرین ارسال: ADMIN
  چند کلمه مرکب ترکی جوینی ADMIN 0 698 ۱۴۰۰-۵-۸، ۰۷:۴۳ عصر
آخرین ارسال: ADMIN
  زیبایی های مسجد آق قلعه و خاندان جوینی ADMIN 0 1,012 ۱۴۰۰-۵-۳، ۰۲:۲۳ عصر
آخرین ارسال: ADMIN
  تخم مرغ یا یومورتَ در شهرستان جوین چگونه تلفظ میشود؟ ADMIN 0 1,077 ۱۴۰۰-۵-۲، ۰۸:۴۷ عصر
آخرین ارسال: ADMIN
Lightbulb سایت و وبلاگهای جوینی ADMIN 3 2,678 ۱۳۹۱-۱۱-۲۶، ۰۲:۰۷ عصر
آخرین ارسال: kabootar
  یک پوستر عاشقانه جوینی هادی 8 9,194 ۱۳۹۱-۱۱-۷، ۱۰:۳۸ عصر
آخرین ارسال: جوینی 91

  • مشاهده‌ی نسخه‌ی قابل چاپ


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
  • صفحه‌ی تماس
  • بازگشت به بالا
  • بایگانی
  • امتیازات کاربران
قدرت گرفته ازMyBB و پارسی شده توسط MyBBIran.com
طراحی شده توسط Rooloo | ترجمه و طراحی مجدد توسط ParsanIT.ir

برو بالا
حالت خطی
حالت موضوعی

MyBB SQL Error

MyBB has experienced an internal SQL error and cannot continue.

SQL Error:
1146 - Table 'atamalek_mybb.mybb_atathreadviews' doesn't exist
Query:
INSERT INTO mybb_atathreadviews (tid) VALUES('12740')

If you're a visitor of this website, please wait a few minutes and try again. If this problem persists, please contact the site owner.

If you are the site owner, please check the MyBB Documentation for help resolving common issues, or get technical help on the MyBB Community Forums.