مواد لازم
یکی از انواع شیرینی هایی خوشمزه و خشک که در پذیرایی ها پایه ثابت مجالس ایرانی هاست شیرینی زبان است که که در تمام شهرها و بین همه مردم، محبوبیت بسیار زیادی دارد.
طرز تهیه شیرینی زبان
برای تهیه این شیرینی باید شربت روی آن را تهیه کرد و برای تهیه شربت کارامل شکر را روی حرارت بخار آب قرار دهید تا ذوب شود. سپس تخم مرغ ها را به آن اضافه کنید.
بعد از آماده کردن شربت به سراخ خمیر شیرینی می رویم و برای تهیه آن ابتدا باید در ظرفی تخم مرغ ، روغن مایع ،جوهر لیمو ، آب و نمک را با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید. سپس کاسه بزرگ دیگری را انتخاب کنید و آرد را داخل آن بریزید و وسط آرد را گود کنید. سپس مخلوط تخم مرغ را به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر یک دستی و نرمی به وجود بیاید.
خمیر به دست آمده را یک ساعت استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.
پس از جا افتادن خمیر ، روی سطح صافی ،مقداری آرد بپاشید و خمیر را روی آن به شکل مربع باز کنید.طوری که قطر خمیر بیش از 2 سانت نباشد.
سپس کره را در میان خمیر قرار دهید و خمیر را از چهار طرف روی کره بپوشانید. بعد به وسیله وردنه روی خمیر به آرامی ضربه بزنید. تا کره کاملا نرم شود.
بعد از نرم شدن کره ،خمیر بدست آمده را به قطر یک سانتی متر باز کنید.بعد خمیر را به شش لا، تا بزنید.
خمیر تا شده را 20 دقیقه ای در جای خنک قرار دهید تا کمی خودش را بگیرد و بعد مجدداً آن را به ضخامت یک سانتی متر پهن کنید.
برعکس دفعه قبل اینبار ، عرض خمیر را شش لا ، تا بزنید.
و دوباره آن را به مدت 20 دقیقه در جای خنکی قرار دهید.
این کار را 6 بار تکرار کنید و هر بار خمیر را باز کنید و شش لا تا بزنید. دقت کنید هر بار که این کار را انجام دادید، با برس آرد اضافه روی خمیر را کنار بزنید.
در مرحله آخر خمیر را که به ضخامت یک سانتی متر پهن کردید به شکل مربع یا مستطیل باز کنید و با قالب مخصوص شیرینی ، خمیر را قالب بزنید. سپس با نوک کارد تیزی از طول وسط خمیر را یک برش 2 سانتی بزنید.
سپس خمیر ها را داخل سینی پرب شده بچینید و بعد روی آنها را با مخلوط شربت کارامل و تخم مرغ تزیین کنید. و در وسط پنجره فر با حرارت 200 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه قرار دهید تا شیرینی ها کاملا پف کرده و بپزند.
نکات تکمیلی برای درست کردن شیرینی زبان ترد و خوشمزه
نقلقول: آرد کاملا سفید :300 گرم
کره :150 گرم
تخم مرغ :یک عدد
روغن مایع :یک قاشق سوپخوری
جوهرلیمو:1/2 قاشق چایخوری
وانیل :1/2 قاشق چایخوری
نمک :یک قاشق چایخوری
آب خنک :یک فنجان
یکی از انواع شیرینی هایی خوشمزه و خشک که در پذیرایی ها پایه ثابت مجالس ایرانی هاست شیرینی زبان است که که در تمام شهرها و بین همه مردم، محبوبیت بسیار زیادی دارد.
طرز تهیه شیرینی زبان
برای تهیه این شیرینی باید شربت روی آن را تهیه کرد و برای تهیه شربت کارامل شکر را روی حرارت بخار آب قرار دهید تا ذوب شود. سپس تخم مرغ ها را به آن اضافه کنید.
بعد از آماده کردن شربت به سراخ خمیر شیرینی می رویم و برای تهیه آن ابتدا باید در ظرفی تخم مرغ ، روغن مایع ،جوهر لیمو ، آب و نمک را با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید. سپس کاسه بزرگ دیگری را انتخاب کنید و آرد را داخل آن بریزید و وسط آرد را گود کنید. سپس مخلوط تخم مرغ را به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر یک دستی و نرمی به وجود بیاید.
خمیر به دست آمده را یک ساعت استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.
پس از جا افتادن خمیر ، روی سطح صافی ،مقداری آرد بپاشید و خمیر را روی آن به شکل مربع باز کنید.طوری که قطر خمیر بیش از 2 سانت نباشد.
سپس کره را در میان خمیر قرار دهید و خمیر را از چهار طرف روی کره بپوشانید. بعد به وسیله وردنه روی خمیر به آرامی ضربه بزنید. تا کره کاملا نرم شود.
بعد از نرم شدن کره ،خمیر بدست آمده را به قطر یک سانتی متر باز کنید.بعد خمیر را به شش لا، تا بزنید.
خمیر تا شده را 20 دقیقه ای در جای خنک قرار دهید تا کمی خودش را بگیرد و بعد مجدداً آن را به ضخامت یک سانتی متر پهن کنید.
برعکس دفعه قبل اینبار ، عرض خمیر را شش لا ، تا بزنید.
و دوباره آن را به مدت 20 دقیقه در جای خنکی قرار دهید.
این کار را 6 بار تکرار کنید و هر بار خمیر را باز کنید و شش لا تا بزنید. دقت کنید هر بار که این کار را انجام دادید، با برس آرد اضافه روی خمیر را کنار بزنید.
در مرحله آخر خمیر را که به ضخامت یک سانتی متر پهن کردید به شکل مربع یا مستطیل باز کنید و با قالب مخصوص شیرینی ، خمیر را قالب بزنید. سپس با نوک کارد تیزی از طول وسط خمیر را یک برش 2 سانتی بزنید.
سپس خمیر ها را داخل سینی پرب شده بچینید و بعد روی آنها را با مخلوط شربت کارامل و تخم مرغ تزیین کنید. و در وسط پنجره فر با حرارت 200 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه قرار دهید تا شیرینی ها کاملا پف کرده و بپزند.
نکات تکمیلی برای درست کردن شیرینی زبان ترد و خوشمزه
- برای درست کردن خمیر هزارلاباید درجه حرارت محل کار خنک باشد. چرا که گرمای محیط باعث آب شدن کره و خراب شدن خمیر می شود.
- اگر خمیر به شکل لایه لایه در نیامده باشد ، یا کره ای که در داخل خمیر قرار داده اید کم بوده است و یا خمیر بیش از حد معمول باز و بسته و نازک شده است و یا ممکن است درجه حرارت فر کم بوده باشد .
- اگر بیش از حد در هنگام پهن کردن خمیر ، آرد روی سطح کار بریزید ، خمیر در هنگام تا زدن سفت میشود.
- باید سطح خمیر قبل از قالب زدن کاملاً صاف شده و دارای ضخامتی یکسان باشد.
- سعی کنید از خمیر هایی که از لابه به لای محل قالب زدن باقی می ماند را مجددا جمع نکنید و وردنه نزنید چون این خمیر مناسب نیست و باعث ترک خوردن خمیر میشود.
- در هنگام قالب زدن از قالب هایی استفاده کنید که لبه های آنها تیز باشد و به آسانی قابلیت برش داشته باشد.
- خمیر را می توانید داخل نایلون به مدت سه روز در یخچال و یا زمان طولانی تر در فریزر نگهداری کنید.
- اگرشیرینی پس از پختن به یک طرف خم شد ، یعنی اندازه خمیر متوازن نبوده و یک قسمت آن کلفت و قسمتی دیگر آن نازک باز شده است. و یا خمیر قبل و بعد از قالب زدن مدتی در جای گرم بوده است
- اگر شیرینی ما بعد از پختن و خارج کردن از فر کوچک بوده است:یعنی استراحت خمیر به اندازه کافی نبوده و یا سینی فر بیش از اندازه چرب شده است.
- ورز دادن زیاد خمیر باعث میشود تا خمیر سفت شود و هنگام پهن کردن به سختی شکل بگیرد.