۱۴۰۰-۷-۳۰، ۰۹:۴۲ عصر
شیرینی نخودچی یکی از شیرینی های سنتی ایرانی که از محبوبیت زیادی برخوردار است، این شیرینی معمولا برای پذیرایی از مهمان ها در ایام نوروز تهیه و سرو میشود. این شیرینی با مواد اندک و به راحتی درست میشود و طعم و عطر بی نظیری دارد.
مواد لازم برای شیرینی نخودچی:
طرز تهیه شیرینی نخودچی:
روغن و پودر قند را در کاسه ای بریزید و با همزن برقی خوب هم بزنید تا مایه سفید رنگ و لطیفی بدست آید.
در ادامه آرد نخودچی را افزوده و مخلوط نمایید تا خمیری چسبناک درست شود ، حالا خمیر را داخل یک کیسه فریزر قرار داده و برای یک روز بگذارید در جای خنک استراحت کند.
بعد از طی شدن زمان گفته شده خمیر را با وردنه باز کرده و قالب بزنید و داخل سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده بچینید و روی آن خلال پسته بگذارید.
فر را از قبل با حرارت ۱۶۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و شیرینی ها را به مدت ۱۵ الی ۱۰ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید.
وقتی ته شیرینی ها کمی تغییر رنگ داد و طلایی تر شد آن را از فر خارج کنید. بگذارید تا شیرینی های پخته شده کاملا سرد شود بعد از سینی بردارید تا پودر نشود.
نکات:
خواص هل:
از آنجایی که هل یکی از مواد لازم در این شیرینی است به ذکر چند خاصیت از آن میپردازیم.
مواد لازم برای شیرینی نخودچی:
- روغن جامد :۱۰۰ گرم
- آرد نخودچی :۲۰۰ گرم
- هل آسیاب شده: 1 ق چ
- پودر قند :۱۰۰ گرم
طرز تهیه شیرینی نخودچی:
روغن و پودر قند را در کاسه ای بریزید و با همزن برقی خوب هم بزنید تا مایه سفید رنگ و لطیفی بدست آید.
در ادامه آرد نخودچی را افزوده و مخلوط نمایید تا خمیری چسبناک درست شود ، حالا خمیر را داخل یک کیسه فریزر قرار داده و برای یک روز بگذارید در جای خنک استراحت کند.
بعد از طی شدن زمان گفته شده خمیر را با وردنه باز کرده و قالب بزنید و داخل سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده بچینید و روی آن خلال پسته بگذارید.
فر را از قبل با حرارت ۱۶۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و شیرینی ها را به مدت ۱۵ الی ۱۰ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید.
وقتی ته شیرینی ها کمی تغییر رنگ داد و طلایی تر شد آن را از فر خارج کنید. بگذارید تا شیرینی های پخته شده کاملا سرد شود بعد از سینی بردارید تا پودر نشود.
نکات:
- روغن استفاده شده در این شیرینی باید حتما جامد باشد و گرنه خمیر فرم نمی گیرد، حتی از روغن دو منظوره هم نباید استفاده کرد.
- در شیرینی نخودچی با کره اگر بعد از ۲۴ ساعت خمیر انسجام لازم را برای قالب زدن نداشت میتوانید خمیر را دو بار چرخ کنید تا چسبندگی لازم را بدست بیاورد.
خواص هل:
از آنجایی که هل یکی از مواد لازم در این شیرینی است به ذکر چند خاصیت از آن میپردازیم.
- هل موجب خوش بو شدن دهان میشود.
- مصرف هل از بروز سرطان جلوگیری میکند.
- هل موجب تنظیم فشار خون میشود.
- هل برای حفظ سلامت قلب و کلیه هاست مفید است.