مشاوره خانواده رایگان
  • شبکه اجتماعی ویترین
  • مشاوره خانواده
  • رادیو عشق
  • جایزه بگیرید
    • ورود
    • ثبت‌نام
    ورود
    نام کاربری:
    گذرواژه‌: گذرواژه‌تان را فراموش کرده‌اید؟

• ورود
  • ثبت‌نام
ورود
نام کاربری:
گذرواژه‌: گذرواژه‌تان را فراموش کرده‌اید؟

مشاوره خانواده رایگان › خانواده ایرانی › خانواده سبز v
« قبلی 1 2 3 4 5 … 29 بعدی »
› اصل مهم تربیت دینی فرزند + صوت و مقاله

امتیاز موضوع:
  • 7 رأی - میانگین امتیازات: 3.57
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

اصل مهم تربیت دینی فرزند + صوت و مقاله

ADMIN آفلاین
بنیانگذار قرارگاه سایبری
اعتبار: 254
میزان اخطار: 0%
سپاس ها 246
سپاس شده 469 بار در 377 ارسال
۱۴۰۰-۹-۱۲، ۰۵:۴۳ صبح
سخنرانی صوتی از حجت الاسلام ولدی با موضوع اصل مهم شخصیت محوری در تربیت فرزند و الگوسازی موثر در جهت رشد معنوی فرزندان

مرورگر شما از پلیر پشتیبانی نمیکند!

یکی از عوامل موثر در رفتار کودک هنگامی بروز می کند که او رفتار دیگران را مشاهده کرده و از کار آن ها تقلید می کند. چون این پدیده ترکیبی است از یک مشاهده گر (کودک) که مشاهده می کند و از اعمال شخص دیگری (مدل) تقلید می کند، آن را الگو سازی یا فراگیری از طریق تقلید می گویند.
کودکان بسیار باهوشند
والدین می دانند که بچه ها از تماشای کارهای دیگران یاد می گیرند. در اکثر اوقات بیشتر کودکان مثل پدر و مادرشان لباس می پوشند و از کارهایی که دیده اند آنها می کنند – مثل آماده شدن برای رفتن به سر کار، انجام کارهای کوچک و روزمره خانه داری، مراقبت از بچه (عروسک) و غیره – تقلید می کنند.

اگر در تربیت فرزندتان سوالی دارید می‌توانید از روانشناسان و مشاورین عطاملک کمک بگیرید روی لینک زیر کلیک کنید

انجمن مشاوره رایگان خانواده و ازدواج

الگوسازی برای کودکان
کودکان حتی رفتارها و حرکات غیر عمدی و عادات عصبی غیر ارادی را که نزد پدر و مادر خود دیده اند و غالبا باعث شرمندگی بزرگسالان می شود، کسب می کنند.
وقتی والدین خودشان بد رفتاری می کنند معمولا سعی می کنند کودک را از طریق پند دادن، از الگو سازی رفتارِ اشتباهِ خود بر حذر دارند: آن کاری را که می گویم بکن، نه کاری را که انجام می دهم!
اتفاقا این رویه اغلب نتیجه ای ندارد. کودکان بیشتر مایلند که از رفتار پدر و مادرشان تقلید کنند، تا راهنمایی هایشان را رعایت کنند. اگرچه والدین می دانند که کودکان با تقلید از دیگران یاد میگیرند، اما فقط معدودی از آن ها از میزان اهمیت این نوع فراگیری و تاثیر نافذ آن بر رفتار کودک آگاهند.
پسر کو ندارد نشان از پدر…
کودکان غالبا بسیاری از همان منش ها، ارزش ها، عادت ها، دلبستگی ها، الگو های رفتاری و توانایی هایی را بروز می دهند که در والدینشان دیده اند.
اگرچه برخی افراد، از شباهت های والدین و فرزندان نتیجه گرفته اند که تمام این منش ها موروثی اند، ولی توضیح محتمل تر این است که والدین به عنوان الگوی اولیه موثر، سرمشقِ فرزندانشان قرار می گیرند.
کودکان رفته رفته می آموزند (به طور ارادی و غیر ارادی) از رفتارهایی که از پدر و مادرشان می بینند تقلید کنند.
در این مقاله سعی کردیم تا ابعاد مختلفی از الگو سازی برای کودکان را مورد بررسی قرار دهیم. امیدواریم برای شما مفید بوده باشد.
شبکه اجتماعی ویترین

]دانلود از مایکت[
  | 
]دانلود از کافه بازار[

قرائت صلوات و فاتحه برای پسر عمویم
پاسخ
وب سایت ارسال‌ها اعتباردهی
پاسخ اخطار
 سپاس شده توسط

ADMIN آفلاین
بنیانگذار قرارگاه سایبری
سپاس ها 246
۱۴۰۰-۹-۱۲، ۰۵:۴۵ صبح
پدری را تصور کنید که همراه  دختر7 ساله اش دوچرخه سواری  کند .همه چیز خوب پیش می رود و هردو از داشتن لحظاتی شاد در کنارهم لذت می برند که ناگهان دخترک به ماشین پارک شده کنار خیابان برخورد کرده و زمین می خورد . پدر نزدیک می شود و می بیند نه تنها زانوی دختر زخمی شده است بلکه خسارت مختصری هم به پشت ماشین پارک شده در خیابان وارد شده است .این لحظه لحظه مهمیست .او با خود می اندیشد می تواند به راحتی سوار دوچرخه شده و از آنجا دور شود چون نه وقت و نه پولی برای پرداخت به صاحب ماشین دارد .ضمنا خسارت هم خیلی زیاد نیست و صاحب ماشین می تواند آن را برطرف کند .ولی در واقع نمی شود آنجا را ترک کرد زیرا این لحظه همان لحظه ایست که او باید صداقت را به کودکش بیاموزد .
دکتر سوزان نیومن روانشناس اجتماعی در نیویورک می گوید کودکان  هر ثانیه از رفتارهای شما را زیر نظر دارند و درحال جذب و یادگیری رفتارهای شما هستند .از کودک می خواهید که سبزیجات بخورد اول خودتان بخورید .می خواهید با ادب باشد .خودتان درست رفتار کنید .همیشه به او لطفا و متشکرم بگویید .الگو برداری بهترین و سریع ترین راه برای آموزش رفتار خوب یا بد است .5 نکته مهمی که باید در تربیت کودک مد نظر داشته باشیم .
راستگو باشید .
بر اساس مطالعه ای که در دانشگاه کالیفرنیا ، سن دیه گو و دانشگاه تورنتو انجام شده است تقریبا سه چهارم والدین ( در امریکا ) می گویند که آنها به کودکانشان می آموزند که دروغ گفتن قابل قبول نیست .ولی اغلب آنها قبول دارند که یک بار یا بیشتر به کودکان خود دروغ گفته اند .والدین به دلایل مختلفی از قبیل نیاز به تسلیم یا اجابت ( مثلا اگر کمربندت رو نبندی یه دکمه ای رو فشار میدم تا تو رو پرت کنه بیرون ) و یا نیاز به تشویق ( این بهترین نقاشیه که تا بحال دیدم ) دورغ می گویند .هرچند اغلب این دورغ ها ممکن است در همان لحظه زندگی ما را آسان تر کنند ولی در دراز مدت تاثیرات منفی دارند .
دروغ ها باعث می شوند تا ما بهترین فرصت های   آموزش را از دست بدهیم .برای مثال به جای اینکه به دروغ به کودک بگویید من هیچ پولی ندارم می توانید از این موقعیت جهت آموزش کنترل و خرج کردن پول استفاده کنید .برای مثال بگویید خیلی چیزها هست که من برای خودم نمی خرم چون اگر قرار باشد هرچیزی را که دلم می خواهد بخرم دیگر برای خیلی از کارها پولی باقی نمی ماند مثلا نمی توانیم مسافرت برویم .و با تشویق بیجا در زمانی که کودک به آن نیاز ندارد شانس کمک کردن به کودک برای متوسط بودن را از دست می دهیم . یعنی همیشه به اوبه شکل غیر مستقیم فشار می آورید که بهترین باشد .
تنها دروغی که متخصصان باور دارند می تواند استثنا باشد دورغ در مورد بابا نوئل و یا دروغ های فولکلور است .زیرا اینگونه دروغ ها باعث تقویت تخیل کودک می شود و به محض اینکه کودک شروع به سوال و شک در مورد حقیقت کرد باید حقیقت را به او گفت .
گوش کردن را یاد بگیرید .
تا به حال چند بار شکایت کرده اید که بچه های من به حرف های من گوش نمی دهند . در حالیکه بسیاری از ما هم به کودکانمان گوش نمی دهیم . دقت کنید تا به حال چند بار این جملات را گفته اید " الان نه " ، "بعدا صحبت می کنیم " و یا زمان هایی هست که کودک با شما صحبت می کند و شما به چیز دیگری فکر می کنید .دکتر نیومن می گوید وقتی کودکان صحبت می کنند به آنها گوش فرا دهید تا آنها هم در زمان نیاز به شما گوش دهند .
خیلی منطقی به نظر می رسد ولی تمرین کردن آن خیلی هم آسان نیست .کری ما نسبت به بچه اغلب از خستگی ، کارهای زیادی که داریم و حواس پرتی ما ناشی می شود .دکتر نیومن می گوید من می دانم که کامپیتردر خانه و رادیو در ماشین حواس من را از بچه ها دور می کند .من متاسفانه نمی توانم دو کار را با هم انجام دهم پس در ماشین کنار دخترم دیگر رادیو گوش نمی دهم و در خانه زمانی را که برای خانواده اختصاص می دهم دور از کامپیوتر می مانم .
زمانیکه که کودک ناراحت است در اولویت قرار دادن گوش کردن به کودکان بسیار مهم است .بچه ها معمولا آرام صحبت می کنند پس به جای پریدن در صحبت کودک و ارایه پیشنهاد اجازه دهید تا او صحبتش را تمام کند .سپس سوالاتی از قبیل حالا نظر خودت چیه و یا آیا راهی برای حل مشکلت وجود دارد را بپرسید .
والدین مثبت 
قوانین را رعایت کنید .
آیا برای شما هم پیش آمده است که ماشین را در محل توقف اتوبوس پارک کنید و و یا هنگام رانندگی از تلفن موبایل استفاده کنید در حالیکه این کار قانونی نیست و یا قوانین بسیاری از این قبیل که روزانه هزاران بار توسط بسیاری زیر پا گذاشته می شوند .
پروفسور کریستین کارتر نویسنده و جامعه شناس در مرکز علوم برکلی می گوید این اتفاقات ممکن است در لحظه وقوع بی خطر به نظر برسند ولی شما با این کار به کودکان می آموزید که می توانند قوانین را زیر پا بگذارند مخصوصا اگر کسی آنها را نبیند .آیا این پیامیست که شا می خواهید به کودکتان بدهید ؟ لحظه ای خوب بیاندیشید و قوانینی را که زیر پا می گذارید بشمارید .!!!
دنبال کردن قوانین نه تنها به شما کمک می کند تا شهروندان آتی را پایبند به قوانین تربیت کنید بلکه این اجازه را به شما می دهد تا در منزل نیز قوانین را اعمال کنید .دکتر پتی کنسیلر اعتقاد دارد که کودکان دوست دارند قوانینی را رعایت کنند که شامل حال همه باشد نه تنها برای آنها وضع شده باشد .برای مثال اگر قوانین تمیز نگه داشتن اتاق و یا خانه فقط و فقط در مورد کودک منجربه تنبیه یا تایم اوت شود نتیجه ای نخواهد داشت ولی اگر قوانین به کل اعضای خانواده تعمیم داده شود تمیز کردن خانه برای کودک جذاب خواهد شد .
صدای درون خود را بکار ببرید .
در مورد شما نمی دانم ولی خود من بارها خودم را می بینم که می گویم نباید داد بزنی و کودکم به من می گوید ولی تو الان داری داد می زنی . 
عصبانیت بسیار مسری است و والدین کمی از دست این عصبانیت در امان هستند . برای الگو سازی کودک باید آرامش خود را حفظ کنید .برای این منظور بهتر است ابتدا نفس عمیقی بکشید تا به جای استفاده از بخش احساسی مغز قسمت منطقی آن را بکار ببرید .نفس عمیقی بکشید دو شماره نفس را حبس کنید و دوباره نفس را بیرون بدهید اینکار را تا زمانیکه  به آرامش برسید ادامه دهید .
همچنین داشتن استراحت کافی هم بسیار مهم است . کمبود خواب عامل مهمی جهت عصبانیت است .هنگام خستگی هم از آن لحظه به عنوان فرصتی برای آموزش استفاده کنید .برای مثال بگویید که من دیشب زودتر از معمول به رختخواب رفتم چون بسیار خسته بودم و می بینی حالا چقدر سرحال هستم .
وقتی موقعیت به سمتی پیش می رود که خارج از کنترلمی شود .بگویید .من دارم عصبانی می شوم و دلم نمی خواهد هنگام عصبانیت حرف های بدی بزنم پس چند دقیقه تایم اوت به خودم می دهم .البته اینکار در خارج از خانه شدنی نیست .در بیرون از خانه بچه را از مکان شلوغ دور کنید .
به او بگویید ببخشید .
هرچند که ما والدین ذاتا دوست داریم اشتباهات و شرمندگی های خود را پنهان کنیم . ولی بهتر است بدانیم که بهترین شکل آموزش شناخت اشتباهات و معذرت خواهی ، اینست که از کودک بخواهید به روشی محترمانه به اشتباهات شما اشاره کند .به او بگویید که شما برای کنترل خشم و تمرین گوش کردن  به کمک او نیاز دارید . کودکان وقتی می بینند شما در اشتباهید و آنها کار درست را انجام می دهند بسیار لذت می برند .
یک مدل خوب بودن آسان تر از چیزیست که تصورش را می کنید .اگر اشتباهات خود را شناسایی کنید می توانید از آن لحظه ها  به عنوان فرصتی برای آموزش استفاده کنید . بلافاصله از خود بپرسید الان چه چیزی می توانم به او یاد بدهم ؟؟؟
منبع : مجله هلس چاپ شده در مارس 2014
ترجمه دست سبز
شبکه اجتماعی ویترین

]دانلود از مایکت[
  | 
]دانلود از کافه بازار[

پاسخ
پاسخ اخطار
 سپاس شده توسط

ADMIN آفلاین
بنیانگذار قرارگاه سایبری
سپاس ها 246
۱۴۰۰-۹-۱۲، ۰۵:۴۷ صبح
در تربیت کودک دو نگاه با مبنای اصل لذت و مسئولیت وجود دارد که هرکدام آثار و نتایجی را برای کودک و جامعه در پی خواهد داشت. متکی بودن به دیگران، بی‌مسئولیتی، خستگی و تنبلی، سست عنصری، ترسو بودن، آینده‌نگر نبودن، خودخواهی، مستبد و مستکبر بودن و حرف‌زدن بدون عمل از نتایج تربیت کودک بر […]
در تربیت کودک دو نگاه با مبنای اصل لذت و مسئولیت وجود دارد که هرکدام آثار و نتایجی را برای کودک و جامعه در پی خواهد داشت. متکی بودن به دیگران، بی‌مسئولیتی، خستگی و تنبلی، سست عنصری، ترسو بودن، آینده‌نگر نبودن، خودخواهی، مستبد و مستکبر بودن و حرف‌زدن بدون عمل از نتایج تربیت کودک بر اساس اصل لذت است.
خودباوری، مسئولیت‌پذیری، مجاهد و مبارز بودن، دارای ثبات قدم بودن، خطرپذیری، سخت‌کوشی، آینده‌نگری، مهربان و دلسوز بودن، خداباوری، عالم و اهل عمل بودن نیز آثار تربیت بر اساس اصل مسئولیت است. برای تربیت کودک بر اساس اصل مسئولیت به تربیتی نیاز داریم که بتواند برای زندگی آینده‌اش برنامه داشته باشد، در این راستا باید برای کودک الگوسازی کنیم تا او بر اساس الگو در زندگی پیش برود، برای زندگی‌اش چارچوبی تعیین کند و در آن ساختار تصمیم‌گیری کند.
دفاع مقدس و رفتارهایی که رزمندگان از خود بروز دادند را بهترین الگو برای تربیت کودکان است؛ اگر انسان، آبدیده پرورش پیدا کند، می‌تواند در مواقع سخت به خوبی تصمیمی بگیرد؛ امروز امکان انتقال و درک مفاهیم دفاع مقدس به زبان امروز برای کودکان وجود دارد لذا باید از این ظرفیت و امکان استفاده کرد. بیان فلسفه دفاع مقدس با مبنای دفاع مشروع از جان، مال و سرزمین، ما را به مفهوم لزوم جهاد می‌رساند، کسی که به جهاد در همه عرصه‌های زندگی از جمله کار، تحصیل و … معتقد شود، می‌تواند در زمان لزوم و احساس نیاز، شهادت را انتخاب کند و از آن و مالش بگذرد.
ایثار و گذشت از مؤلفه‌های زندگی مجاهدانه است، از دیگر نتایج باور به جهاد و ایثار، ظلم‌ستیزی، استقلال‌طلبی، خودباوری و خدامحوری است؛ کسی که خدا را محور زندگی‌اش بداند، شجاعت و غیرت پیدا می‌کند و در پایان، این باورها، محرک او برای تلاش و کوشش خواهند شد. به‌منظور الگوسازی برای کودکان باید گزیده‌ای از وقایع جنگ برای آنان بازگو شود، نیازی نیست همه وقایع جنگ از جمله مسائل سیاسی که برای کودکان قابل فهم نیست را برای آنان بازگو کرد.
در کنوانسیون حقوق کودک سازمان ملل، به هر انسانی که زیر ۱۸ سال داشته باشد، کودک اطلاق می‌شود اما در تعریف اسلامی، سن مهم نیست بلکه کودک به دو انسان ممیز، یعنی کسی که خوب و بد را ادراک کند و غیرممیز یعنی کسی که خوب و بد را تشخیص نمی‌دهد، تقسیم می‌شود؛ ما نیز باید بر همین اساس باید با کودکان رفتار کنیم.
طبق حدیثی از پیامبر (ص) درباره تقسیم‌بندی هفت‌ساله سن انسان از کودکی تا بزرگسالی، انسان در هفت سال اول سرور، در هفت سال دوم فرمانبردار و در هفت سال وزیر است که احادیث دیگری نیز از اهل بیت(ع) به همین معنا مطرح شده شده است؛ بر همین اساس سه فصل سیادت، اطاعت و وزارت در تربیت کودک مطرح می‌شود.
در فصل سیادت، هفت سال ابتدایی کودک، بین یک تا هفت سال که طبق تعریف اسلامی، دوران کودکی است، ظرف خودخواهی کودک باید پر شود و هیچ آموزشی به طور مستقیم به او داده نشود، در فاصله بین پنج تا هفت سال نیز باید فلسفه مسائل به صورت غیرمستقیم و از طریق نمادسازی به کودک آموزش داده شود، آموزش مستقیم نیز در دوره هفت ساله دوم صورت می‌گیرد. نمادسازی باعث می‌شود تا مطالبی که به انسان آموزش داده شده و برایش بیان شده است با تکرار در حافظه بلندمدت ذخیره شود که خود نمادسازی دارای هفت مرحله تعریف زبان مشترک برای ارتباط با کودک است.
جامعه قوی نیازمند عناصر قوی است که این عناصر همان کودکان هستند؛ در همین راستا، انتقال مفاهیم به آنان امری مهم است. انتقال مفاهیم با استفاده از الگوها که قابل تبدیل به نماد هستند، صورت می‌گیرد، دفاع مقدس نیز همه ویژگی‌های یک نماد و الگو را دارد. ما برای الگوسازی نیازمند نمادسازی هستیم و پیش از این نمادسازی باید ویژگی‌های سنی او را بر اساس تقسیم‌بندی سه فصل سیادت، اطاعت و وزارت تحلیل کرد.
نویسنده این مطلب :
فرزند پرتال
شبکه اجتماعی ویترین

]دانلود از مایکت[
  | 
]دانلود از کافه بازار[

پاسخ
پاسخ اخطار
 سپاس شده توسط

« قدیمی‌تر | جدیدتر »

موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  دانلود رایگان کتاب روش تربیت کودک ADMIN 5 2,618 ۱۴۰۲-۱۱-۲۳، ۰۶:۴۵ صبح
آخرین ارسال: ashkhani
  چکار کنم فرزند زیر 7 ساله ام لوس و لجباز نشود؟ ADMIN 0 943 ۱۴۰۱-۹-۱۷، ۰۷:۳۵ صبح
آخرین ارسال: ADMIN
Video چگونه فرزند موفقی تربیت کنیم؟ ADMIN 0 1,226 ۱۴۰۱-۳-۴، ۰۵:۵۰ عصر
Video بزرگترین عیب والدین در تربیت فرزند ADMIN 0 1,221 ۱۴۰۰-۹-۱۹، ۰۶:۵۱ صبح
  تربیت همسایه ای Sarba_aqa_313 0 1,259 ۱۳۹۹-۵-۳۰، ۱۱:۲۷ عصر
آخرین ارسال: Sarba_aqa_313
  خطاهای فرزند پروری ADMIN 0 1,322 ۱۳۹۹-۵-۶، ۰۵:۴۹ عصر
  تربیت دینی فرزند از تولد ADMIN 0 1,412 ۱۳۹۸-۹-۱۹، ۰۵:۰۶ صبح
Thumbs Up مقاله ای پیرامون سبک زندگی ایرانی اسلامی ADMIN 0 1,446 ۱۳۹۴-۹-۱۲، ۰۷:۲۸ صبح
Star توصیه های حاج آقا مجتبی تهرانی (ره) درباره فرزند دار شدن ADMIN 0 1,892 ۱۳۹۳-۱-۲۷، ۰۵:۰۲ صبح
  تعيين جنسيت فرزند احمدرضا 2 3,321 ۱۳۹۱-۵-۷، ۰۴:۴۵ عصر

• مشاهده‌ی نسخه‌ی قابل چاپ

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
بارگذاري مجدد
آمار انجمن
آخرين ارسال ها
موضوع تاريخ, زمان  آخرين ارسال کننده انجمن
  متن کامل دادخواست مطالبه‌ی قرض ▼ ۱۱-۱۵, ۰۴:۳۷ ADMIN وبگردی
  [تولید انجمن] شنگول آباد | جوک... ▼ ۱۱-۱۳, ۰۷:۳۲ ADMIN خنده بازار
  دانلود کتاب خلوت ناب ▼ ۱۰-۱۳, ۰۴:۵۱ ADMIN ایده، خلاقیت و ...
  [مسائل و مشکلات] شهرک مجتمع فو... ▼ ۱۰-۱۳, ۰۳:۵۴ ADMIN در شهر
  [تولید انجمن] چگونه احکام را ب... ▼ ۱۰-۹, ۰۹:۲۵ ADMIN ایده، خلاقیت و ...
  [عشق و ازدواج] مشاوره پیش از ا... ▼ ۹-۷, ۰۹:۵۰ ملایجردی مشاوره خانواده ...
  مستند عاقبت بخیر | زندگی زنده ... ▼ ۹-۵, ۰۶:۴۸ ADMIN آثار و مفاخر
  [مسائل و مشکلات] پخش اذان زود ... ▼ ۹-۴, ۰۵:۳۸ ADMIN در شهر
  پاسخ به تمام شبهات فاطمیه ▼ ۸-۲۹, ۰۵:۴۹ ADMIN سمت خدا
  صبح غریب | دل نوشته هایم ▼ ۸-۵, ۱۰:۴۸ ADMIN مجازیست
  [ مشاوره فردی] ] رابطه با خا... ▼ ۷-۳۰, ۰۹:۱۳ daneshi مشاوره خانواده ...
برترين سپاس شده ها
ADMIN 469
~~sara~~ 187
tanaz22 166
kabootar 159
sarah 142
جديدترين کاربران
shahabrb ۱۱-۱۷
Zahramo ۱۱-۱۵
mlmy8888 ۱۱-۱۳
2909897508 ۱۰-۱۰
زهرا زهرا و ۱۰-۱۰
بيشترين پاسخ ها
  اخبار انتخابات ... 334
  رمان واقعی نسل ... 172
  ستاد سایبری آیت... 160
  رمان سفر به دیا... 146
  دانلود سخنرانی‌... 143
بيشترين بازديدها
  آموزش رایگان رو... 89774
  خاطرات یک دختر ... 58489
  اموزش فعالیت در... 56730
  اخبار انتخابات ... 56225
  دانلود کتاب موع... 49184
بيشترين بازديدها
  آموزش رایگان رو... 89774
  خاطرات یک دختر ... 58489
  اموزش فعالیت در... 56730
  اخبار انتخابات ... 56225
  دانلود کتاب موع... 49184
برترين اعتبارگيرنده ها
ADMIN 254
kabootar 142
dayana 122
~~sara~~ 118
sarah 105

بنر تبلیغاتی ویترین
مرورگر شما این فایل صوتی را پشتیبانی نمی‌کند.

• صفحه‌ی تماس
  • بازگشت به بالا
  • بایگانی
  • امتیازات کاربران
قدرت گرفته ازMyBB و پارسی شده توسط MyBBIran.com
طراحی شده توسط Rooloo | ترجمه و طراحی مجدد توسط ParsanIT.ir

برو بالا
حالت خطی
حالت موضوعی