فوت وفن وآموزش پخت حلیم بوقلمون به سبک رستورانی ها
یکی از صبحانه های مقوی و بسیار سیر کننده که در ایام ماه رمضون برای افطاری هم عالیست ، حلیم بوقلمون است که طعم بی نظیری دارد، حلیم بوقلمون اصولا با مخلوط شکر ، کمی کره و دارچین خورده میشود که بی نهایت خوشمزه تر می شود.
طرز تهیه حلیم بوقلمون در منزل
مواد اولیه برای تهیه حلیم
برای درست کردن حلیم اولین نکته ای که قابل توجه است خیس دادن گندم است که باید حدود 8 تا 12 ساعت از قبل خیس بخورد. تا راحت تر پخته شود. پس ابتدا گندم های پوست کنده را بشوییم و در حدود 8 ساعت آن را در آب خیس دهید سپس گندم های خیس خورده شده را با یک و نیم لیتر آب برروی حرارت زیاد قرار میدهیم تا بجوشد و بعد از جوش آمدن حرارت شعله را کم کم میکنیم تا حدود 4 تا 5 ساعت گندم در آب بپزد و تا کاملا باز شود . البته باید مدام در حین پخت گندم به آن سر بزنید، هر 4 تا 5 دقیقه و با قاشق آن را هم بزنید تا گندم ها ته نگیرند و اگر حس کردید آب آن کم شده یک لیوان دیگر به آن آب گرم اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسد .
در این فاصله که گندم ها بپزند فیله بوقلمون را به همراه نمک ،فلفل و زرد چوبه و پیاز و حدود 1 لیتر آب در ظرفی دیگری میپزیم این فیله ها باید حسابی مغز پخت شوند.وقتی که کاملا پخت، آن را از آبش جدا میکنیم و آب فیله را صاف میکنیم چون به آبش در استفاده از بوقلمون نیاز داریم و بعد از سرد شدن فیله ها آن را ریش ریش میکنیم. منتظر می مانیم تا گندم ها کاملا پخته شوند و به غلظت مناسب برسد و کاملا آب را به خود جذب کند بعد از اینکه حلیم پخت اجازه دهید سرد شود وبعد در حجم های کم آن را در داخل دستگاه مخلوط کن میریزیم به اندازه 1 تا 2 دقیقه تا کاملا داخل میکسر له شود و بعد حلیم میکس شده را در یک صافی ریخته و با قاشق به صورت دورانی بر روی آن فشار می دهیم تا حلیم کاملا در ظرفی که زیر صافی گذاشتیم ریخته شود البته در حین کار میتوانید مقداری از آب گوشت بوقلمون را به حلیم اضافه کنید تا سفت نشود و راحت تر از صافی رد شود .تمام حلیم را با همین مراحل انجام میدهیم.
یکی از صبحانه های مقوی و بسیار سیر کننده که در ایام ماه رمضون برای افطاری هم عالیست ، حلیم بوقلمون است که طعم بی نظیری دارد، حلیم بوقلمون اصولا با مخلوط شکر ، کمی کره و دارچین خورده میشود که بی نهایت خوشمزه تر می شود.
طرز تهیه حلیم بوقلمون در منزل
مواد اولیه برای تهیه حلیم
- گندم پوست کنده 400 گرم
- گوشت فیله بوقلمون یا گوشت گردن گوسفند حدود 400 گرم
- آب 1ونیم لیتر
- پیاز 1 عدد متوسط
- نمک نصف قاشق چایخوری
- زرد چوبه به اندازه نوک قاشق چای خوری
- روغن حیوانی یا کره آب شده به مقدار لازم
- شکر و دارچین به مقدار لازم برای تزیینات
- کنجد و پودرنارگیل برای تزیین
برای درست کردن حلیم اولین نکته ای که قابل توجه است خیس دادن گندم است که باید حدود 8 تا 12 ساعت از قبل خیس بخورد. تا راحت تر پخته شود. پس ابتدا گندم های پوست کنده را بشوییم و در حدود 8 ساعت آن را در آب خیس دهید سپس گندم های خیس خورده شده را با یک و نیم لیتر آب برروی حرارت زیاد قرار میدهیم تا بجوشد و بعد از جوش آمدن حرارت شعله را کم کم میکنیم تا حدود 4 تا 5 ساعت گندم در آب بپزد و تا کاملا باز شود . البته باید مدام در حین پخت گندم به آن سر بزنید، هر 4 تا 5 دقیقه و با قاشق آن را هم بزنید تا گندم ها ته نگیرند و اگر حس کردید آب آن کم شده یک لیوان دیگر به آن آب گرم اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسد .
در این فاصله که گندم ها بپزند فیله بوقلمون را به همراه نمک ،فلفل و زرد چوبه و پیاز و حدود 1 لیتر آب در ظرفی دیگری میپزیم این فیله ها باید حسابی مغز پخت شوند.وقتی که کاملا پخت، آن را از آبش جدا میکنیم و آب فیله را صاف میکنیم چون به آبش در استفاده از بوقلمون نیاز داریم و بعد از سرد شدن فیله ها آن را ریش ریش میکنیم. منتظر می مانیم تا گندم ها کاملا پخته شوند و به غلظت مناسب برسد و کاملا آب را به خود جذب کند بعد از اینکه حلیم پخت اجازه دهید سرد شود وبعد در حجم های کم آن را در داخل دستگاه مخلوط کن میریزیم به اندازه 1 تا 2 دقیقه تا کاملا داخل میکسر له شود و بعد حلیم میکس شده را در یک صافی ریخته و با قاشق به صورت دورانی بر روی آن فشار می دهیم تا حلیم کاملا در ظرفی که زیر صافی گذاشتیم ریخته شود البته در حین کار میتوانید مقداری از آب گوشت بوقلمون را به حلیم اضافه کنید تا سفت نشود و راحت تر از صافی رد شود .تمام حلیم را با همین مراحل انجام میدهیم.