۱۴۰۰-۷-۳۰، ۰۸:۱۴ عصر
مواد لازم برای تهیه [b]نان شیرمال :[/b]
طرز تهیه [i]نان شیرمال [/i]:
داخل ظرفی مایع خمیر را با یک قاشق مربا خوری شکر در شیر گرم حل کنید و بگذارید تا به مدت 10 دقیقه پف کند.
سپس در ظرفی دیگر آرد را با باقی مانده شکر ، روغن ، زرده تخم مرغ و اگر دوست داشتید کمی زنجبیل و مایه خمیر عمل آمده مخلوط کنید و هم بزنید. کم کم آب را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا خمیر یکدستی به وجود بیاید.
5 تا 6 دقیقه خمیر را خوب ورز دهید تا کاملا نرم شوذ. بعد خمیر را به 4 تا 6 قسمت تقسیم کنید و به حالت گلوله در بیاورید.
روی خمیر را بپوشانید و کمی استراحت دهید تا پف کند.
بعد خمیر را با وردنه به قطر یک و نیم سانتی متر پهن و به شکل بیضی در بیاورید.
خمیر ها را داخل سینی چرب شده قرار دهید و با قالب های دایره ای شکل روی خمیر را طرح دهید.
زرده تخم مرغ را با کنجد مخلوط کرده و با قلمو روی خمیر بمالید.
فر را با حرارت 350 درجه فارنهایت روشن کنید .سپس سینی شیرمال را طبقه وسط فر قرار دهید تا نان پخته شود.
بعد از پخته شدن آن و سرد شدنش ، کمی شیر و کره روی نان ها بمالید تا براق و نرم شوند.نان ها را داخل نایلون بگذارید تا خشک نشود.
نکات تکمیلی در مورد نان شیرمال
نقلقول:
- زرده تخم مرغ :2 عدد
- آرد :6-5 فنجان
- شیر :1 فنجان
- روغن :3/2 فنجان
- شکر :3/2 فنجان
- خمیر مایه :1 قاشق سوپخوری
- نمک :1 قاشق چایخوری
- آب ولرم :به مقدار کافی
- [b]زنجبیل در صورت تمایل [/b]:1 قاشق چایخوری
- کنجد :3/1 فنجان
- کره و شیر :کمی
طرز تهیه [i]نان شیرمال [/i]:
داخل ظرفی مایع خمیر را با یک قاشق مربا خوری شکر در شیر گرم حل کنید و بگذارید تا به مدت 10 دقیقه پف کند.
سپس در ظرفی دیگر آرد را با باقی مانده شکر ، روغن ، زرده تخم مرغ و اگر دوست داشتید کمی زنجبیل و مایه خمیر عمل آمده مخلوط کنید و هم بزنید. کم کم آب را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا خمیر یکدستی به وجود بیاید.
5 تا 6 دقیقه خمیر را خوب ورز دهید تا کاملا نرم شوذ. بعد خمیر را به 4 تا 6 قسمت تقسیم کنید و به حالت گلوله در بیاورید.
روی خمیر را بپوشانید و کمی استراحت دهید تا پف کند.
بعد خمیر را با وردنه به قطر یک و نیم سانتی متر پهن و به شکل بیضی در بیاورید.
خمیر ها را داخل سینی چرب شده قرار دهید و با قالب های دایره ای شکل روی خمیر را طرح دهید.
زرده تخم مرغ را با کنجد مخلوط کرده و با قلمو روی خمیر بمالید.
فر را با حرارت 350 درجه فارنهایت روشن کنید .سپس سینی شیرمال را طبقه وسط فر قرار دهید تا نان پخته شود.
بعد از پخته شدن آن و سرد شدنش ، کمی شیر و کره روی نان ها بمالید تا براق و نرم شوند.نان ها را داخل نایلون بگذارید تا خشک نشود.
نکات تکمیلی در مورد نان شیرمال
نقلقول: نان شیرمال جزو نان و خمیر میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
نان شیرمال را می توانید در وعده میان وعده - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .