۱۴۰۰-۷-۳۰، ۰۸:۱۸ عصر
طرز تهیه نان شیرمال اصفهان
طرز تهیه نان شیرمال خانگی حرفه ای و خوشمزه!
نان شیرمال
مواد لازم:
زرده تخم مرغ 2 عدد
شکر 3 قاشق غذاخوری
کره 3 قاشق غذاخوری
شیر 1 لیوان
خمیر مایه 1 قاشق غذاخوری
آرد تقریبا 3 لیوان
نمک 1 پنس
کنجد به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا شیر را جوشانده و اجازه دهید ولرم شود و بعد آن را با مخمر مخلوط کنید و شکر و کره آب شده و یک عدد از زرده تخم مرغ را به آن افزوده و خوب مخلوط کنید تا مواد کاملا حل شوند.
آرد و نمک را مخلوط کرده و الک کنید تا سبک شده و بعد کم کم آن را به مواد بیفزایید تا مواد حالت چسبندگی خود را از دست داده و به صورت خمیری نرم و لطیف درآیند.
سپس خمیر را خوب ورز دهید ویل در طرف بکوبید و بعد ظرفی را چرب کرده و خمیر را درون آن قرار دهید و بعد با کیسه فریزرو یک پارچه نخی نمناک روی آن را پوشانده و به مدت 2 ساعت در جایی گرم قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود.
بعد از آماده شدن خمیر را به چند قسمت تقسیم کرده و به شکل دلخواه شکل دهید.
روی ظرف یا سینی مورد نظر را کمی چرب کنید و خمیر را روی آن قرار داده و روی خمیرها پارچه ای نمناک بیندازید و مدت 30 دقیقه به خمیرها استراحت دهید تا کمی دیگر نیز حجم پیدا کنند.
6- سپس مقداری کره یا روغن را با 1 زرده تخم مرغ و کمی شیر مخلوط کنید و روی خمیرها بمالید و روی آن نیز کمی کنجد بپاشید.
ظرف نان را درون فری که از قبل با حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کرده اید به مدت 20 تا 30 دقیقه بسته به نوع فر قرار دهید، در اواسط پخت نیز می توانید مجدد روی نان ها را با مخلوط زرده و شیر برس بکشید.
در انتهای پخت نیز گریل را 2 تا 3 دقیقه روشن کنید تا روی نان ها نیز برشته و طلایی شود.
نکته های مفید در نان شیرمال:
در صورت تمایل به خمیر نان مقداری گردو یا کشمش اضافه کنید.
بهتر است وسط خمیر مقداری پوره خرما (مخلوط خرمای بدون پوست و کره) اضافه کنید تا خوشمزه تر شود.
در زمان روشن کردن فر کاسه ای آب داخل فر قرار دهید تا همزمان با گرم شدن فر، رطوبت مناسبی نیز برای پخت نان ها ایجاد شود..
طرز تهیه نان شیرمال خانگی حرفه ای و خوشمزه!
نان شیرمال
مواد لازم:
زرده تخم مرغ 2 عدد
شکر 3 قاشق غذاخوری
کره 3 قاشق غذاخوری
شیر 1 لیوان
خمیر مایه 1 قاشق غذاخوری
آرد تقریبا 3 لیوان
نمک 1 پنس
کنجد به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا شیر را جوشانده و اجازه دهید ولرم شود و بعد آن را با مخمر مخلوط کنید و شکر و کره آب شده و یک عدد از زرده تخم مرغ را به آن افزوده و خوب مخلوط کنید تا مواد کاملا حل شوند.
آرد و نمک را مخلوط کرده و الک کنید تا سبک شده و بعد کم کم آن را به مواد بیفزایید تا مواد حالت چسبندگی خود را از دست داده و به صورت خمیری نرم و لطیف درآیند.
سپس خمیر را خوب ورز دهید ویل در طرف بکوبید و بعد ظرفی را چرب کرده و خمیر را درون آن قرار دهید و بعد با کیسه فریزرو یک پارچه نخی نمناک روی آن را پوشانده و به مدت 2 ساعت در جایی گرم قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود.
بعد از آماده شدن خمیر را به چند قسمت تقسیم کرده و به شکل دلخواه شکل دهید.
روی ظرف یا سینی مورد نظر را کمی چرب کنید و خمیر را روی آن قرار داده و روی خمیرها پارچه ای نمناک بیندازید و مدت 30 دقیقه به خمیرها استراحت دهید تا کمی دیگر نیز حجم پیدا کنند.
6- سپس مقداری کره یا روغن را با 1 زرده تخم مرغ و کمی شیر مخلوط کنید و روی خمیرها بمالید و روی آن نیز کمی کنجد بپاشید.
ظرف نان را درون فری که از قبل با حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کرده اید به مدت 20 تا 30 دقیقه بسته به نوع فر قرار دهید، در اواسط پخت نیز می توانید مجدد روی نان ها را با مخلوط زرده و شیر برس بکشید.
در انتهای پخت نیز گریل را 2 تا 3 دقیقه روشن کنید تا روی نان ها نیز برشته و طلایی شود.
نکته های مفید در نان شیرمال:
در صورت تمایل به خمیر نان مقداری گردو یا کشمش اضافه کنید.
بهتر است وسط خمیر مقداری پوره خرما (مخلوط خرمای بدون پوست و کره) اضافه کنید تا خوشمزه تر شود.
در زمان روشن کردن فر کاسه ای آب داخل فر قرار دهید تا همزمان با گرم شدن فر، رطوبت مناسبی نیز برای پخت نان ها ایجاد شود..