۱۴۰۰-۷-۳۰، ۰۸:۳۲ عصر
به جرات می توان گفت شله زرد یکی از محبوب ترین دسرهای ایرانی است که طعم و عطر بی نظیری دارد. شاید به نظر درست کردن آن سخت باشد ولی با رعایت برخی نکات ریز می توانید یک شله زرد خوشمزه و عالی درست کنید.
![[تصویر: shole-zard-min.jpg]](https://baronak.com/wp-content/uploads/2019/09/shole-zard-min.jpg)
مواد لازم برای تهیه شله زرد:
طرز تهیه شله زرد:
برای درست کردن شله زرد بهتر است از برنج نیم دانه ایرانی استفاده کنید برای این کار برنج را از شب قبل شسته و در آب بخیسانید.
روز بعد برنج را به همراه مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا بجوشد، سپس دارچین و هل را افزوده و حرارت گاز را کم کنید و اجازه دهید تا برنج پخته و به حالت شفته در آید.
برنج را هر از گاهی هم بزنید تا ته نگیرد، در ادامه شکر را به همراه سه پیمانه آب در ظرف دیگری بریزید و خوب با یکدیگر تر کیب کنید و آن را با چند دقیقه رو حرارت گاز قرار بدهید تا دانه های شکر به خوبی درون آب حل شوند و شیره شربت شیرینی به دست بیاید.
شربت تهیه شده از شکر و آب را به قابلمه برنج اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا شربت کاملا با برنج ترکیب شود. بعد از حل شدن شربت در برنج به آرامی زعفرانی که از قبل آماده کر ده اید را به برنج اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا شله زرد شروع به رنگ گرفتن کند.
وقتی که شله زرد به خوبی جوشید و تقریبا به غلظت دلخواهتان رسید، گلاب، نمک و روغن را اضافه می کنید و صبر می کنید تا چند لحظه بجوشد. سپس شعله را خاموش کنید و دم کنی و درب قابلمه را بگذارید تا حدود یک ساعت شله زرد دم بکشد.
بعد ازدم کشیدن شله زرد، هل و دارچین را از داخل شله زرد دربیاورید و شله زرد را در ظرف بکشید و با دارچین و خلال پسته یا بادام تزیین کنید.
![[تصویر: shole-zard-min.jpg]](https://baronak.com/wp-content/uploads/2019/09/shole-zard-min.jpg)
مواد لازم برای تهیه شله زرد:
- شکر: 2 پیمانه
- زعفران آب کرده: به میزان لازم
- کره: 3 قاشق سوپ خوری
- برنج نیم دانه معطر ایرانی: 1 پیمانه
- دانه هل: 3 عدد
- چوب دارچین: 1 تکه
- گلاب: یک دوم پیمانه
- خلال بادام: به مقدار دلخواه
- نمک: نوک قاشق چای خوری
- آب: به میزان لازم
طرز تهیه شله زرد:
برای درست کردن شله زرد بهتر است از برنج نیم دانه ایرانی استفاده کنید برای این کار برنج را از شب قبل شسته و در آب بخیسانید.
روز بعد برنج را به همراه مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا بجوشد، سپس دارچین و هل را افزوده و حرارت گاز را کم کنید و اجازه دهید تا برنج پخته و به حالت شفته در آید.
برنج را هر از گاهی هم بزنید تا ته نگیرد، در ادامه شکر را به همراه سه پیمانه آب در ظرف دیگری بریزید و خوب با یکدیگر تر کیب کنید و آن را با چند دقیقه رو حرارت گاز قرار بدهید تا دانه های شکر به خوبی درون آب حل شوند و شیره شربت شیرینی به دست بیاید.
شربت تهیه شده از شکر و آب را به قابلمه برنج اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا شربت کاملا با برنج ترکیب شود. بعد از حل شدن شربت در برنج به آرامی زعفرانی که از قبل آماده کر ده اید را به برنج اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا شله زرد شروع به رنگ گرفتن کند.
وقتی که شله زرد به خوبی جوشید و تقریبا به غلظت دلخواهتان رسید، گلاب، نمک و روغن را اضافه می کنید و صبر می کنید تا چند لحظه بجوشد. سپس شعله را خاموش کنید و دم کنی و درب قابلمه را بگذارید تا حدود یک ساعت شله زرد دم بکشد.
بعد ازدم کشیدن شله زرد، هل و دارچین را از داخل شله زرد دربیاورید و شله زرد را در ظرف بکشید و با دارچین و خلال پسته یا بادام تزیین کنید.