۱۴۰۰-۷-۳۰، ۱۱:۲۰ عصر
خورش قیمه یکی از خورش های اصیل ایرانی است که با گوشت قرمز، لپه ، لیمو عمانی و... تهیه و با برنج سرو میشود. برای تهیه یک چلو خورش قیمه باید یک سری اصول و نکات خاص را رعایت کنید تا عطر و طعم این غذا صد چندان شود.
مواد لازم برای خورش قیمه:
• گوشت گوسفند: 300 گرم
• پیاز : یک عدد
• لپه: 2 پیمانه
• دارچین: 1 ق چ
• زعفران : به مقدار لازم
لیمو امانی درشت: 3 عدد
• رب گوجه فرنگی: 2 ق غ
• روغن مایع: به میزان لازم
• سیب زمینی متوسط: 2 عدد
• نمک، فلفل و زردچوبه:1 ق چ
طرز تهیه خورش قیمه مجلسی و خوشمزه:
ابتدا گوشت را خرد کرده و بشویید سپس داخل قابلمه مورد نظر بریزید و پیاز را روی آن خرد کنید و کمی روغن بریزید و روی حررارت تفت دهید تا پیاز و گوشت سرخ شوند.
سپس زردچوبه را اضافه کرده و هم بزنید تا به خورد گوشت برود، حالا لپه را بعد از شستن به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید.
در ادامه رب را افزوده و تفت دهید تا رنگ دهد سپس چند لیوان آب بریزید و اجازه دهید تا گوشت و لپه بپزد.
در این میان سیب زمینی را پوست گرفته و خلالی خرد کنید سپس کمی نمک به آن پاشیده و در روغن سرخ کنید. سپس روغن آن را گرفته و کنار بگذارید.
پس از یک ساعت و نیم از پخت خورش، لپه را به آن اضافه کنید تا بپزد. لمیو امانی را با چنگال سوراخ کنید و در یک ساعت آخر پخت خورشت به آن اضافه کنید.
پس از زمان پخت خورش نمک و فلفل آن را اندازه کرده، زعفران را اضافه کنید و 15 دقیقه دیگر آن را بپزید. هنگامی که روغن روی خورش آمد و به غلظت رسید، غذا پخته است.دارچین را روی آن پاشیده و با چلو سرو کنید.
خواص لپه:
مواد لازم برای خورش قیمه:
• گوشت گوسفند: 300 گرم
• پیاز : یک عدد
• لپه: 2 پیمانه
• دارچین: 1 ق چ
• زعفران : به مقدار لازم
لیمو امانی درشت: 3 عدد
• رب گوجه فرنگی: 2 ق غ
• روغن مایع: به میزان لازم
• سیب زمینی متوسط: 2 عدد
• نمک، فلفل و زردچوبه:1 ق چ
طرز تهیه خورش قیمه مجلسی و خوشمزه:
ابتدا گوشت را خرد کرده و بشویید سپس داخل قابلمه مورد نظر بریزید و پیاز را روی آن خرد کنید و کمی روغن بریزید و روی حررارت تفت دهید تا پیاز و گوشت سرخ شوند.
سپس زردچوبه را اضافه کرده و هم بزنید تا به خورد گوشت برود، حالا لپه را بعد از شستن به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید.
در ادامه رب را افزوده و تفت دهید تا رنگ دهد سپس چند لیوان آب بریزید و اجازه دهید تا گوشت و لپه بپزد.
در این میان سیب زمینی را پوست گرفته و خلالی خرد کنید سپس کمی نمک به آن پاشیده و در روغن سرخ کنید. سپس روغن آن را گرفته و کنار بگذارید.
پس از یک ساعت و نیم از پخت خورش، لپه را به آن اضافه کنید تا بپزد. لمیو امانی را با چنگال سوراخ کنید و در یک ساعت آخر پخت خورشت به آن اضافه کنید.
پس از زمان پخت خورش نمک و فلفل آن را اندازه کرده، زعفران را اضافه کنید و 15 دقیقه دیگر آن را بپزید. هنگامی که روغن روی خورش آمد و به غلظت رسید، غذا پخته است.دارچین را روی آن پاشیده و با چلو سرو کنید.
خواص لپه:
- لپه حاوی مقادیر زیادی کلسیم بوده و برای کسانی که شیر و لبنیات نمیخورند یک عادت غذایی مناسب تلقی می گردد.
- مصرف لپه موجب کاهش کلسترول بد خون میشود.
- لپه از بیماریهای قلبی و عروقی جلوگیری میکند.
- مصرف لپه برای درمان کمخونی و فقر آهن مفید است.
- لپه از ایجاد پلاک در رگهای خونی جلوگیری می نماید.