۱۴۰۰-۷-۳۰، ۱۱:۲۲ عصر
طرز تهیه قیمه بادمجان
لپه 4 قاشق غذاخوری
بادمجان قلمی 8 عدد
گوشت گوسفند با استخوان خرد شده 1کیلو
پیاز 1 عدد
گوجه فرنگی 10 عدد
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
غوره به میزان لازم
دارچین نصف قاشق چایخوری
نمک ، فلفل و زردچوبه به مقدار کافی
روغن سرخ کردنی به مقدار لازم
طرز تهیه بادمجان جا افتاده:
لپه را بشویید و در مقداری آب به مدت 2 تا 3 ساعت خیس دهید تا نفخ آن گرفته شود. بادمجانها را هم پوست بگیرید و مقداری نمک به آن آغشته کنید و به مدت یک تا 2 ساعت کنار بگذارید تا تلخی بادمجان ها گرفته شود.
بعد بادمجان ها را با آب بشویید تا نمک اضافه آن گرفته شود. آنها را با دستمال خشک کنید و پس از آن در مقداری روغن سرخ کنید.
پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید.
قابلمه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید و بعد از اینکه داغ شد ، پیاز را به آن اضافه کرده و با حرارت ملایم تفت دهید تا طلایی رنگ شوند.
بعد گوشت را داخل پیاز تفت داده شده بریزید و در کنار پیاز تفت دهید. در حین تفت دادن گوشت زرد چوبه و فلفل را هم به آن اضافه کنید تا عطر آن به مشام برسد.
لپه های خیس خرده شده را هم به داخل قابلمه اضافه کنید و به همراه گوشت تفت داده شده هم بزنید تا خامی لپه گرفته شود و هنگام پخت وا نروند .
رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ باز کند.
به مقدار کافی آب داخل قابلمه بریزید و منتظر باشید تا آب به جوش بیاید.در این فاصله 5 عدد از گوجه فرنگی ها را هم رنده کنید و داخل قابلمه بریزد و وقتی آب خورشت به جوش آمد حرارت شعله را کم کنید تا همه مواد کنار هم به آرامی بپزند.
وقتی پخت گوشت و لپه کامل شد در نیم ساعت آخر نمک را به آن اضافه کنید. و تا وقتی که خورشت آبدار است بقیه گوجه ها را به دو نیم تقسیم کنید و به همراه بادمجان های سرخ شده و مقداری دارچین و آبغوره داخل خورشت بریزید تا همه مواد کنار هم ترکیب شوند و خورشت لعاب دار شود.
نکاتی برای پخت بهتر قیمه بادمجان :
لیمو عمانی را بجای آبلیمو در خورشت بکار ببرید.
برای خورشت قیمه استفاده از دارچین خیلی مهم است. درواقعه راز متفاوت شدن طعم خورشت قیمه همین دارچین است.
در هنگام سرخ کردن گوشت ها بعد از سرخ کردن گوشت لپه ای که قبلاً خیس کردید را با گوشت، چند دقیقه تفت دهید. اینکار باعث می شود طعم و بوی بد لپه گرفته شود و خورشت شما عالی شود.
از گوشت لقمه ای بجای گوشت چرخ کرده استفاده کنید و اگر گوشت لقمه ای ندارید از گوشت چرخ کرده قلقلی استفاده کنید.
ادویه و رب گوجه که به خورشت اضافه می کنید حتماً سرخ کنید. رب گوجه و زردچوبه اگر سرخ نشوند طعم و بوی زهم می دهند و باعث عوض شدن طعم خورشت می شوند.
برای اینکه گوشت خورشت جا بیافتد رب گوجه، نمک و لیمو را بعد از اینکه لپه و گوشت کاملاً پخت به خورشت اضافه کنید.
برای سرخ کردن بادمجان و اینکه خیلی روغن نگیرد یکی از راههای سرخ کردن بادمجان با روغن کم را استفاده کنید.
از یک عدد لیمو عمانی کوچک ( برای 3 الی 4 نفر) برای مزه دار کردن خورشت استفاده کنید. بعد از اینکه گوشت و لپه پخت آن را در خورشت بیندازید. خورشت قیمه بادمجان نباید خیلی ترش شود.
وقتی لیمو عمانی و رب گوجه به خورشت اضافه می کنید یک الی 2 قاشق چای خوری با توجه به میزان خورشتتان، به خورشت دارچین بزنید.
علاوه بر رب گوجه یک یا دو عدد گوجه را به چهار قسمت تقسیم کنیم و وقتی بادمجان ها را به خورشت اضافه کردید، گوجه ها روی خورشت بچینید. طعم گوجه تازه موجب خوشمزه شدن خورشت قیمه بادمجان می شود و با وقتی که تنها از رب گوجه استفاده می کنی کاملاً متفاوت است.
بعد از اضافه کردن بادمجان زمانی بین 45 تا 60 دقیقه صبر کنید تا بادمجان و گوجه خوب جابیفتاد و کاملاً نرم شوند.
اگر گوشت لقمه ای بزرگ استفاده کنید شکل خورشتتون بهتر می شود و چون طعم گوشت بیشتر حس می شود، خورشتتان را خوشمزه تر می کند.
گوشتی که برای تهیه این خورش مورد استفاده قرار می گیرد، گوشت خورشی است که یا از گوشت گوساله تهیه می شود که بهتر است مغز ران باشد یا گوشت گوسفند که در این صورت گوشت سردست را به شما توصیه می کنم.
ظرف مناسب پخت این غذا، قابلمه مسی است و بهتر است خورش آماده شده را در ظرف سفالی و به رنگ فیروزه ای سرو کرد تا به این ترتیب غذا ظاهری زیبا پیدا کند.
برای آماده کردن لپه، بعد از خیساندن، آن ها را چند دقیقه در آب بجوشانید و کف سیاه حاصل از جوشیدن را بگیرید تا بوی خاص آن از بین برود و افزودن این لپه ها به خورش، طعم بهتری به آن خواهد داد.
بادمجان ها را پس از شستن داخل آب نمک غلیظ قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود.
گوشت و لپه را خوب بگذارید بجوشند و جا بیفتند.
لپه 4 قاشق غذاخوری
بادمجان قلمی 8 عدد
گوشت گوسفند با استخوان خرد شده 1کیلو
پیاز 1 عدد
گوجه فرنگی 10 عدد
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
غوره به میزان لازم
دارچین نصف قاشق چایخوری
نمک ، فلفل و زردچوبه به مقدار کافی
روغن سرخ کردنی به مقدار لازم
طرز تهیه بادمجان جا افتاده:
لپه را بشویید و در مقداری آب به مدت 2 تا 3 ساعت خیس دهید تا نفخ آن گرفته شود. بادمجانها را هم پوست بگیرید و مقداری نمک به آن آغشته کنید و به مدت یک تا 2 ساعت کنار بگذارید تا تلخی بادمجان ها گرفته شود.
بعد بادمجان ها را با آب بشویید تا نمک اضافه آن گرفته شود. آنها را با دستمال خشک کنید و پس از آن در مقداری روغن سرخ کنید.
پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید.
قابلمه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید و بعد از اینکه داغ شد ، پیاز را به آن اضافه کرده و با حرارت ملایم تفت دهید تا طلایی رنگ شوند.
بعد گوشت را داخل پیاز تفت داده شده بریزید و در کنار پیاز تفت دهید. در حین تفت دادن گوشت زرد چوبه و فلفل را هم به آن اضافه کنید تا عطر آن به مشام برسد.
لپه های خیس خرده شده را هم به داخل قابلمه اضافه کنید و به همراه گوشت تفت داده شده هم بزنید تا خامی لپه گرفته شود و هنگام پخت وا نروند .
رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ باز کند.
به مقدار کافی آب داخل قابلمه بریزید و منتظر باشید تا آب به جوش بیاید.در این فاصله 5 عدد از گوجه فرنگی ها را هم رنده کنید و داخل قابلمه بریزد و وقتی آب خورشت به جوش آمد حرارت شعله را کم کنید تا همه مواد کنار هم به آرامی بپزند.
وقتی پخت گوشت و لپه کامل شد در نیم ساعت آخر نمک را به آن اضافه کنید. و تا وقتی که خورشت آبدار است بقیه گوجه ها را به دو نیم تقسیم کنید و به همراه بادمجان های سرخ شده و مقداری دارچین و آبغوره داخل خورشت بریزید تا همه مواد کنار هم ترکیب شوند و خورشت لعاب دار شود.
نکاتی برای پخت بهتر قیمه بادمجان :
لیمو عمانی را بجای آبلیمو در خورشت بکار ببرید.
برای خورشت قیمه استفاده از دارچین خیلی مهم است. درواقعه راز متفاوت شدن طعم خورشت قیمه همین دارچین است.
در هنگام سرخ کردن گوشت ها بعد از سرخ کردن گوشت لپه ای که قبلاً خیس کردید را با گوشت، چند دقیقه تفت دهید. اینکار باعث می شود طعم و بوی بد لپه گرفته شود و خورشت شما عالی شود.
از گوشت لقمه ای بجای گوشت چرخ کرده استفاده کنید و اگر گوشت لقمه ای ندارید از گوشت چرخ کرده قلقلی استفاده کنید.
ادویه و رب گوجه که به خورشت اضافه می کنید حتماً سرخ کنید. رب گوجه و زردچوبه اگر سرخ نشوند طعم و بوی زهم می دهند و باعث عوض شدن طعم خورشت می شوند.
برای اینکه گوشت خورشت جا بیافتد رب گوجه، نمک و لیمو را بعد از اینکه لپه و گوشت کاملاً پخت به خورشت اضافه کنید.
برای سرخ کردن بادمجان و اینکه خیلی روغن نگیرد یکی از راههای سرخ کردن بادمجان با روغن کم را استفاده کنید.
از یک عدد لیمو عمانی کوچک ( برای 3 الی 4 نفر) برای مزه دار کردن خورشت استفاده کنید. بعد از اینکه گوشت و لپه پخت آن را در خورشت بیندازید. خورشت قیمه بادمجان نباید خیلی ترش شود.
وقتی لیمو عمانی و رب گوجه به خورشت اضافه می کنید یک الی 2 قاشق چای خوری با توجه به میزان خورشتتان، به خورشت دارچین بزنید.
علاوه بر رب گوجه یک یا دو عدد گوجه را به چهار قسمت تقسیم کنیم و وقتی بادمجان ها را به خورشت اضافه کردید، گوجه ها روی خورشت بچینید. طعم گوجه تازه موجب خوشمزه شدن خورشت قیمه بادمجان می شود و با وقتی که تنها از رب گوجه استفاده می کنی کاملاً متفاوت است.
بعد از اضافه کردن بادمجان زمانی بین 45 تا 60 دقیقه صبر کنید تا بادمجان و گوجه خوب جابیفتاد و کاملاً نرم شوند.
اگر گوشت لقمه ای بزرگ استفاده کنید شکل خورشتتون بهتر می شود و چون طعم گوشت بیشتر حس می شود، خورشتتان را خوشمزه تر می کند.
گوشتی که برای تهیه این خورش مورد استفاده قرار می گیرد، گوشت خورشی است که یا از گوشت گوساله تهیه می شود که بهتر است مغز ران باشد یا گوشت گوسفند که در این صورت گوشت سردست را به شما توصیه می کنم.
ظرف مناسب پخت این غذا، قابلمه مسی است و بهتر است خورش آماده شده را در ظرف سفالی و به رنگ فیروزه ای سرو کرد تا به این ترتیب غذا ظاهری زیبا پیدا کند.
برای آماده کردن لپه، بعد از خیساندن، آن ها را چند دقیقه در آب بجوشانید و کف سیاه حاصل از جوشیدن را بگیرید تا بوی خاص آن از بین برود و افزودن این لپه ها به خورش، طعم بهتری به آن خواهد داد.
بادمجان ها را پس از شستن داخل آب نمک غلیظ قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود.
گوشت و لپه را خوب بگذارید بجوشند و جا بیفتند.