- گوشت سر دست با مغز ران بدون استخوان نیم کیلو گرم
- پیازسرخ کرده 3 قاشق سوپخوری
- روغن (حیوانی یا نباتی) 250 گرم
- لیمو عمانی(یا گرد لیمو) 5 تا 6 عدد
- لوبیا قرمز یا لوبیای چیتی (بسته به سلیقه) نیم لیوان
- سبزی خورشت ) 1 کیلو گرم
- نمک به مقدار لازم
- زردچوبه به مقدار لازم
- فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه :
ابتدا گوشت را تمیز کردنید و سپس آن را خرد کنید.
در ادامه یک عدد پیاز بزرگ را بشورید و خرد کنید و با کمی روغن آن را سرخ کنید؛ در صورت داشتن پیاز سرخ شده آماده سه قاشق از آن را درون قابلمه خورشت بریزید.
گوشت را نیز به پیاز اضافه کنید و آن ها را با هم تفت بدهید تا کمی رنگ گوشت تغییر کند. زرد چوبه را به گوشت اضافه کنید و باز تفت بدهید.سپس به گوشت مقداری آب اضافه کنید و بگذارید تا گوشت بپزد.
در یک قابلمه کوچک جداگانه لوبیا قرمز را همرا با آب بگذارید تا بپزد.
پس از اینکه گوشت نیم پز شد سبزی (تره,جعفری,گشنیز,کمی شنبلیله ,چند پر نعناع) را که تمیز کرده، شسته و خرد کرده اید را با مقداری روغن سرخ کنید وقابلمه گوشت اضافه کنید.
لوبیا های پخته شده را نیز به قورمه سبزی اضافه کنید.
نمک و فلفل را به مواد قرمه سبزی اضافه کرده پس از چند جوش لیمو عمانی را چند سوراخ کرده داخل قورمه سبی بریزید و بگذارید خورش پخته و جا بیفتد.
میتوانید مقدار 3/1 پیمانه آبغوره به خورش اضافه کنیم. خورش پس از پختن باید کاملاً جا بیفتد و روغن بر سطح آن قرار گیرد.
دستور تهیه قرمه سبزی ایرانی اصل با سبزی خشک
قرمه سبزی با سبزی خشکه, پخت قورمه سبزی
مواد لازم:
گوشت: به میزان لازم
پیاز: یک عدد بزرگ
سبزی خشک قورمه سبزی: 3 پیمانه
لوبیا قرمز یا چیتی: نصف کنسرو
لیمو عمانی: 4 عدد
رب: 1/5 قاشق غذا خوری
نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه:
1. سبزی ها رو به مدت نیم تا 1 ساعت داخل آب بگذارید.
2. گوشت ها را آمده کنید آن ها خر کنید و در حدود 7 تکه گوشت متوسط را با پیاز کمی تفت دهید و آ ب جوش را به آن اضافه کنید و بگذارید حدود یک ساعت بپزد.
3. سبزی هایی را که خیس کرده بوید را آب کش کنید و با کمی روغن تفت دهید.
4. وقتی گوشت ها پخت. سبزی را به همراه نمک و فلفل به قرمه سبزی اضافه کنید.
5. روی لیمو عمانی ها را سه عدد سوراخ ایجاد کنید و به خورشت اضافه کنید.می توانید به جای لیمو عمانی فقط از داخلش استفاده کنید که آماده هم نیز می توانید پیدا کنید.
6. لوبیا ها را اضافه کنید.
7. در صورت تمایل می توانید به قرمه سبزی رب بزنید.
روش تهیه قرمه سبزی ایرانی اصل با مرغ
بچه ها قبلاً ما قرمه سبزی را به طور کامل توضیح داده ایم و این بخش برای افرادی است که گوشت قرمز نمیخورند.
مواد لازم :
سبزی قرمه (پاک کرده و خرد شده): نیم کیلو
روغن: به میزان لازم
نمک و زردچوبه: به میزان لازم
آب: 4 لیوان
سینه مرغ: 1 عدد
پیاز داغ: دو قاشق سوپخوری
لوبیا قرمز یا چیتی: 100 گرم
لیمو عمانی پاک کرده: نصف لیوان
طرز تهیه :
سبزی قرمه آماده را با کمی روغن سرخ کنید.
استخوان های سینۀ مرغ را جدا کنید و مثل گوشت خورشتی قطعه قطعه کنید.
در ادامه پیاز را با کمی روغن سرخ کرده و سینه های تکه شده را در آن تفت بدهید. و به سبزی سرخ کرده بی افزایید.
لوبیا قرمز را که از شب قبل خیس کرده، آب آن را چندین بار عوض کرده اید را به مخلوط سبزی اضافه کنید.
4 لیوان آب، به همراه نمک و زردچوبه را به همراه مواد بالا در یک قابلمه در بسته بگذارید و روی شعله قرار دهید تا مواد خوب باهم ترکیب شوند و بپزد.
بعد از یک ساعت و نیم خورشت شما جا افتاده است
خیلی کمی بجوشانید و به داخل خورشت بریزید و ترشی و نمک آن را اندازه کرده و منتظر آماده شدن خورشت باشید.
تهیه قرمه سبزی ایرانی اصل به روش دیگر
مواد لازم برای پخت قورمه سبزی:
گوشت مغز ران گوسفند با قلم یا راسته بی استخوان /گوساله : 700 گرم
سبزی قورمه سبزی : 1/5 کیلو
پیاز: 1 عدد
روغن: به میزان لازم
لوبیا قرمز : 2/3 لیوان
لیموعمانی: 7 عدد
نمک ، فلفل و زردچوبه: به میزان کافی
رب گوجه فرنگی در صورت تمایل: 1 قاشق
آبغوره درصورت تمایل :به میزان لازم
طرز تهیه قورمه سبزی:
برای پخت قورمه سبزی ابتدا پیاز را ریز خرد کرده همراه با گوشت سرخ کنید.
لوبیا قرمز را از قبل در 2 لیوان آب بخیسانید و در ظرفی روی شعله بگذارید تا کمی بجوشد، سپس آب آن را خالی کنید.
سبزی را پاک کنید، ریز خرد کنید و شروع به سرخ کردن بکنید در حدی که آب سبزی کشیده شده باشد و صدای سرخ شدن سبزی به گوش برسد ولی سیاه نشود.
لوبیاقرمز، لیموعمانی سوراخ شده ، گوشت ، پیاز ، فلفل و زردچوبه بار گذاشته تا همه مواد با هم بپزند.
زمانی که گوشت قورمه سبزیتان نیم پز شد، نمک آن را اندازه کرده و بگذارید تا خورش جا بیفتد. چاشنی آن را اندازه کنید.