طرز تهیه “حلیم” خانگی
حلیم گندم از آن دسته غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که اغلب در ماه مبارک رمضان و برای افطار سرو میشود که خوردن این غذای مقوی و پروتئینی در وعده افطار و سحر روزه گرفتن شما را بسیار آسان تر می کند و توا شما را بالاتر می برد.
در ایام محرم نیز به عنوان نذری تهیه و بین مردم توزیع میگردد. پختن یک حلیم خوشمزه و جا افتاده کار زمان بری است که مستلزم صبر و حوصله بسیار زیادی میباشد.
طرز تهیه کامل حلیم همراه با مواد لازم
مواد لازم
در ادامه قابلمه ای که حلیم را در آن می خواهید تهیه کنید را بردارید و گندم های خیس خورده را به همراه گوشت و آب روی حرارت بگذارید تا بجوشد؛ بعد از جوش آمدن آب شعله را کم کنید تا حدود3 ساعت بپزد.
برای تهیه حلیم مجلسی بهتر است از گوشت گردن،دنده گوسفندی یا سر سینه استفاده کنید. هر چقدر مقدار گوشت حلیم بیشتر باشد حلیم کشدار و خوشمزه تر خواهد شد.
پخت حلیم نیاز به زمان دارد هنگامی که گوشت که نیم پز شد مقدار کمی نمک را نیز به مواد حلیم اضافه کنید.
نکته مهم این است که هنگام پخت باید هر از گاهی حلیم را هم بزنید و انقدر هم زدن را ادامه دهید تا زمانی که حلیم کاملا بپزد و به شکل پوره در بیاید.
البته اگر مخلوط کن برقی دارید به راحتی میتونید صاف و یکدستش کنید. زمان کشیدن هم با کره و دارچین و شکر تزیینش کنید.
حلیم گندم از آن دسته غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که اغلب در ماه مبارک رمضان و برای افطار سرو میشود که خوردن این غذای مقوی و پروتئینی در وعده افطار و سحر روزه گرفتن شما را بسیار آسان تر می کند و توا شما را بالاتر می برد.
در ایام محرم نیز به عنوان نذری تهیه و بین مردم توزیع میگردد. پختن یک حلیم خوشمزه و جا افتاده کار زمان بری است که مستلزم صبر و حوصله بسیار زیادی میباشد.
طرز تهیه کامل حلیم همراه با مواد لازم
مواد لازم
نقلقول:
- گوشت(ترجیحا بوقلمون) : 300گرم
- گندم(ترجیحا پوست کنده) : 500 گرم
- آب : به مقدار لازم
- شکر ودارچین: به مقدار لازم برای تزیینات
- نمک : به مقدار لازم(خیلی کم)
- [b]روغن حیوانی یا کره آب شده :[/b] به مقدار لازم
![[تصویر: %D8%AD%D9%84%DB%8C%D9%85-%D8%AE%D8%A7%D9...%DB%8C.jpg]](http://files.namnak.com/users/kk/aup/201905/814_pics/%D8%AD%D9%84%DB%8C%D9%85-%D8%AE%D8%A7%D9%86%DA%AF%DB%8C.jpg)
طرز تهیه
ابتدا برای تهیه این حلیم خانگی باید گندم های پوست کنده شده را بشورید و آن ها را در ظرفی بخسانید و بگذارید تا بماند. اگر گندم پوست کنده در دسترس نداشتید می توانید گندم پوست دار را در آب بخیسانید و بعد از چند ساعت پوست آن ها را جدا کنید. اما اگر از گندم پوست کنده استفاده می کنید آن را خوب پاک کنید سپس بشویید و چند ساعت در آب بخیسانید تا نرم شود.در ادامه قابلمه ای که حلیم را در آن می خواهید تهیه کنید را بردارید و گندم های خیس خورده را به همراه گوشت و آب روی حرارت بگذارید تا بجوشد؛ بعد از جوش آمدن آب شعله را کم کنید تا حدود3 ساعت بپزد.
برای تهیه حلیم مجلسی بهتر است از گوشت گردن،دنده گوسفندی یا سر سینه استفاده کنید. هر چقدر مقدار گوشت حلیم بیشتر باشد حلیم کشدار و خوشمزه تر خواهد شد.
پخت حلیم نیاز به زمان دارد هنگامی که گوشت که نیم پز شد مقدار کمی نمک را نیز به مواد حلیم اضافه کنید.
نکته مهم این است که هنگام پخت باید هر از گاهی حلیم را هم بزنید و انقدر هم زدن را ادامه دهید تا زمانی که حلیم کاملا بپزد و به شکل پوره در بیاید.
البته اگر مخلوط کن برقی دارید به راحتی میتونید صاف و یکدستش کنید. زمان کشیدن هم با کره و دارچین و شکر تزیینش کنید.
![[تصویر: %D8%AD%D9%84%DB%8C%D9%85.jpg]](http://files.namnak.com/users/kk/aup/201612/1446_pics/%D8%AD%D9%84%DB%8C%D9%85.jpg)